Niste registrovani? Registruj se

Prag Nova godina
6 dana

Prag Nova godina - Prag je jedan od najlepših I najočuvanijih evropskih prestonica. Često ga nazivaju zlatnim gradom zbog bogate istorije i laskave titule stecišta kulturne elite. Grad na reci Vltavi u kome  su živeli i radili Mocart, Betoven, Kafka,...koji su, očarani njegovom lepotom, lako nalazili inspiraciju za svoja remek dela.Sve te crkve, mostovi I kule kao da su istrgnuti iz prošlosti I zalepljeni u današnje vreme,samo za nas a sve to od istog majstora. Danas je Prag evropska metropola, pun života, pun mogućnosti za kvalitetan provod, od tržnih centara do bezbroj pivnica i restorana u kojima se služi čuveno češko pivo tako da je pravi izbor za novogodišnju destinaciju. 

 

 

od 130
Kompletan cenovnik
Organizator putovanja: "Special Travel Agency" d.o.o Beograd , Licenca OTP 62/2011

Hradčani Prag

Hradčani su nezaobilazno mesto koje treba posetiti prilikom boravka u Pragu.U Hradčanima možete da vidite : Manastir svetog Đorđa (osnovan 973. kao manastir Benediktinki), Katedrala Svetog Vida (gradila se tokom celog XIV veka u stilu internacionalne gotike), u kripti katedrale se nalaze grobovi najpoznatijeg češkog kralja Karla IV i austrijskog imperatora Rudolfa II Hasburškog), Kapela Svetog Venceslava (nalazi se u okviru Katedrale Sv. Vida kao posebna arhitektonska celina čiji su zidovi pokriveni dragim kamenjem i freskama), Zlatna ulica (niz kuća iz 16. veka, sagrađenih između utvrđenja u gotičkom stilu; naziv 'zlatna' ulica je dobila zbog alhemičara i zlatara iz vremena Rudolfa II Hasburškog koji su ovde živeli početkom 17. veka; u kući sa brojem 22 je za kratko pisao Franc Kafka ), Daliborka kula (vojna iz 1496. podignuta kao deo utvrđenja oko zamka sa funkcijom zatvora), Barutna kula Mihulka (takođe sagrađena kao deo utvrđenja, iz 13. veka), Galerija zamka (podignuta je na mestu nekadašnje konjušnice, gde je pronađeno mnogo slika iz vremena kralja Rudolfa II, dela Ticijana, Tintoreta, Rubensa i drugih, koja su potom rekonstruisana), Bazilika Svetog Đorđa (romanička bazilika iz 920.), Lobkovic palata (izgrađena tokom 16. veka od strane porodice Pernštajn, a potom je postala vlasništvo Poliksene Lobkovic; danas je u vlasništvu grofa Aleksandra Lobkovic i u njoj mozete videti izuzetno bogatu kolekciju slika Kanaleta, Brojgela, Velaskeza, muzickih instrumenata, majolike), Kraljevski vrt sa plesnom dvoranom Mičovna, podignut je 1534. za vreme Rudolfa II), Kraljevski letnjikovac Sv. Ane ( najznačajnija renesansna građevina u Pragu sa “Pevajućom fontanom” ), Černinska palata ( palata iz 1687. sagrađena u stilu ranog baroka danas predstavlja sedište Ministarstva spoljnih poslova ), Loreta ( crkvena građevina podignuta 1631. kao stecište hodočasnika; ovde se nalazi i tzv. “Praško sunce”, luster ukrašen sa preko 6.000 dijamanata), Strahovski manastir ( manastir Premonstratenzijanaca, u baroknom stilu; manastirskoj biblioteci se nalazi mnogo starih rukopisa velike istorijske vrednosti poput Jevanđelja iz 10. veka).

Interaktivna mapa Prag

Na mapi možete pogledati lokaciju smeštajnih jedinica kao i spomenike, klubove njihovu udaljenost od centralnog trga.

MAPA PRAG

Prag Nova Godina

Karlov most, Prag

Karlov most je kameni gotski most koji povesuje Stari grad i Malu stranu. Njegovu konstrukciju je naručio češki kralj Karlo IV, 1357. godine. Karlov most je znamenitost koju svaki posetilac Praga mora videti. Posećuje ga veliki broj čeških umetnika koji u njemu tragaju za inspiracijom a tu su i muzičari i trgovaci suvenirima koji stoje na obe strane mosta tokom cele godine. Prag Nova Godina Karlov most

Karlove vari

U prevodu znači ”Karlovo kupatilo”. Ovo mesto udaljeno je od Praga nekih 130 km i predstavlja najpoznatiju češku banju koju je otkrio Karlo IV 1347. god. Banja je poznata po svojim toplim izvorima, čak i do 72oC, po Becherovki (biljnom likeru), Moser staklu, Lazenskim oplatkama ( oblande različitog ukusa ) i zadnjem filmu o James Bondu koji je sniman u Grandhotel Pupp ( a navodno se dešava u Crnoj Gori ). Karlove Vari su prelepe. Sve je tako čisto ( kao i u Pragu )! Ovde ćete naći i Rusku crkvu sa svojim pozlaćenim kupolama. Prag Nova Godina Karlove vari

Krstarenje Vltavom, Prag

Krstarenje Vltavom u Pragu je jedan od doživljaja koje ne treba propustiti. Plovili smo brodom prolazeći ispod Karlovog mosta i odvajajući se rukavcem uz Malu stranu gde se reka pretvara u uski kanal. Tek tada se vidi deo priobalja koji se stidljivo krije dok pažnju zaokupljaju poznatije znamenitosti koje Prag nudi. Sa reke se vide zgrade sa lepim fasadama, restorani sa terasama do same obale i neka mesta koja su poznata po dobrom noćnom provodu. Zanimljivo je da posmatrate detalje na fasadama, krovove zgrada ili neki trenutak koji vam zaokuplja pažnju, kapetan broda veštim manevrom podiže brod na viši vodostaj koristeći prevodnice. Reka je svojim tokom kroz grad tako regulisana da ima nekoliko kaskadnih nivoa kako bi se sprečile velike bujice. Na žalost, česte su godine kada najniži delovi Praga trpe štetu od izlivanja a to je deo do Visoke kule na početku Karlovog mosta i deo prema astronomskom satu i Starom trgu koji su prepuni istorijski vrednih građevina. Prag Nova Godina krstarenje Vltavom

Starogradski Trg, Prag

Staromestske namesti u Pragu su na desnoj obali Vltave i 1 km od Karlovog mosta. Od Karlovog mosta šetnjom prolazite kroz Karlovu ulicu, prepunu prelepih kuća u čijim se prizemljima danas nalaze brojne prodavnice, galerije i restorani. Najpoznatija i turistički najatraktivnija zgrada na ovom trgu je Starogradska gradska kuća sa astrološkim satom. Tu je i Tinski hram koji na sebi nosi obeležja svih podstilova gotike. U blizini nalazi se i zgrada koja se zove Kod kamenog zvona, najstarija zgrada na trgu. Sa druge strane od Tinskog hrama je kuća Kod belog jednoroga koja je najdragoceniji spomenik renesansne arhitekture u centralnoj Evropi.

Trenutni kurs lokalne valute Mini recnik

1 dan Beograd

Okupljanje putnika i polazak autobusa sa dogovorenog mesta u večernjim časovima . Noćna vožnja preko Mađarske i Slovačke uz usputna zadržavanja radi odmora, osveženja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti.

2 dan Prag

Dolazak u Prag u prepodnevnim časovima. Sledi prva info tura i upoznavanje grada u pratnji vodiča (Narodni muzej, Vaclavski trg, Obecni Dum, Karlov univerzitet, Celetna ulica,Starogradski trg, Astronomski sat, spomenik Janu Husu, Tinska crkva, Klementinijum, Karlov most). Nakon razgledanja smeštanje u hotel. Uveče žurka dobrodošlice u nekoj od diskoteka. Noćenje.

3 dan Prag

Doručak. U prepodnevnim časovima fakultativni izlet panoramskorazgledanje grada- najstariji deo grada Višehrad, crkva sv. Petra I Pavla, Dansing House, Nacionalni Teatar, Rudolfinum i obilazak jevrejske četvrti sa više Sinagoga, uključujući obnovljenu najstariju Sinagogu u Evropi i najluksuzniju Parisku ulicu u Pragu. Nakon toga slobodno vreme za individualne aktivnosti. Uveče doček Nove Godine koji se tradicionalno održava na ulicama i gradskim trgovima ili fakultativni odlazak u neku od diskoteka. Noćenje.

4 dan Prag

Doručak. Fakultativni izlet u Karlove Vari, obilazak banjskih lekovitih izvora termalne vode i kolonada (Vrdlo,Mlinske kolonade, Pijačne Kolonade...), Grand Hotel Pup, crkvu Sv. Marije Magdalene, rusku pravoslavnu crkvu Sv. Petra i Pavla uz priču o čuvenim piscima, kompozitorima, istorijskim ličnostima koje su boravile u ovoj banji (Karlo IV, Gete, Mocart, Petar Veliki...), kao i poznatim holivudskim ličnostima koji svake godine posećuju Karlove Vari povodom filmskog festivala. Povratak u Prag u večernjim časovima. Noćenje.

5 dan Prag

Doručak. Druga info tura i upoznavanje gornjeg grada u pratnji vodiča (crkva Loreto, palate Lobkovic, Valenštajn, Šternberg, Tuskani, smena straže na trgu ispred kraljevskog dvorca, katedrala Sv. Vita, Crkva Sv. Đorđa, Kapela Marije Terezije, Kula Daliborka, muzej Franca Kafke ). U popodnevnim časovima mogućnost fakultativnog razgledanja- krstarenje Vltavom. Slobodno vreme za individualne aktivnosti do polaska za Srbiju u večernjim časovima.

6 dan Beograd

Dolazak u Srbiju u prepodnevnim časovima.

od 130
Kompletan cenovnik
Organizator putovanja: "Special Travel Agency" d.o.o Beograd , Licenca OTP 62/2011

Campus JIH Prag

Campus JIH*** Prag: Deo poljoprivrednog fakulteta u hotelskom delu zgrade studentskog kompleksa koji je namenjen za smeštaj turista i zvanično je kategorisan sa *** (zgrada JIH.) Smešten je u Pragu 6 u zelenom delu sa veoma dobrim saobraćajnim vezama. Autobuske linije 107 i 147 voze do metro stanice Djevička koji direktno vozi do Vaclavskog trga (4 metro stanice. ) Sve sobe su sa odvojenim ležajevima opremljene TV sa kablovskom, kupatilo, tuš kabinom, WC, WIFI, recepcija 24h. Doručak je samouslužni i služi se u G restoran udaljenom 150m.


od 130
Kompletan cenovnik
Organizator putovanja: "Special Travel Agency" d.o.o Beograd , Licenca OTP 62/2011
CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
  • Prevoz turističkim autobusima na navedenim relacijama prema programu,
  • 3 noćenja sa doručkom (Buffet– samoposluživanje) u 1/4  i 1/2 sobama  CAMPUS JIH ***HOTEL  u Pragu,
  • Usluge pratioca grupe za sve vreme aranžmana,
  • Organizaciju putovanja u celini.
od 130€ 29.12 - 03.01.2020
CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
  • Međunarodno putno i zdravstveno osiguranje 700rsd (Osigurana suma 30000 evra, Triglav Osiguranje)
  • Fakultativne izlete i ulaznice na lokalitete,
  • Individualne troškove putnika.
**Izražena cena je važeća za aktivne članove Puzzle Group-a 

*Za putovanje  avionom 

  Avio Karta  Beograd - Prag   Termin 30.decembar - 02.januar   

 

od 130
Kompletan cenovnik
Organizator putovanja: "Special Travel Agency" d.o.o Beograd , Licenca OTP 62/2011
od 130
Kompletan cenovnik
Organizator putovanja: "Special Travel Agency" d.o.o Beograd , Licenca OTP 62/2011
© 2009-2021 puzzlegroup.org All rights reserved.