Niste registrovani? Registruj se

Ohrid Nova godina
5 dana

Ohrid Nova godina - Ohrid se nalazi na krajnjem jugu Makedonije. Biser Makedonije i celog Balkana, najstarije jezero na Balkanu, grad istorije i jedna od kolevki pravoslavne duhovnosti. Zahvaljujući svojim osobenostima grad Ohrid i Ohridsko jezero proglašeni su 1980. godine za Svetsko kulturno nasledstvo pod zaštitom UNESCO-a. Na našem tržištu nekada popularna, a u poslednje vreme zaboravljena destinacija.

Poslednjih nekoliko godina se neprimetno nametnuo kao destinacija koja okuplja sve veći broj mladih ljudi iz regiona. Postale su nezaboravne novogodišnje noći doživljene na obalama prelepog jezera. Pored toga izleti i niske cene vanpansionske potrošnje su definitivno prevagnule da mladi u potpunosti uživaju na Ohridu i da se zadovoljni vrate svojim kućama. 

2400 godina Ohrid je bio poznat pod imenom Lihindos što u prevodu znači Božanska svetlost, dok današnji ne tako spektakularan naziv Ohrid potiče od slovenske reci “o hrid”, prema položaju grada koji zapravo leži na hridi koja se uzdiže iznad Ohridskog jezera. Ohridsko jezero, poznatije kao “makedonsko slatkovodno more” i “ muzej živih fosila” je jezero koje je nastalo pre nekoliko miliona godina tektonskim pomeranjem zemljišta. Pored zanimljive istorije i prelepih crkava ovo je mesto centar zabave zbog čega smo ga i odabrali za novogodišnje putovanje.

 

od 60
Kompletan cenovnik
Organizator putovanja: "Special Travel Agency" d.o.o Beograd , Licenca OTP 32/2020 - kategorija A 25

Interaktivna mapa Ohrid

Na mapi možete pogledati lokaciju smeštajnih jedinica kao i izlete i lokalitete.

MAPA OHRID

Ohrid Nova Godina

Nova godina Ohrid - mogućnost organizovanja novogodisnje proslave u nekom od klubova u zavistosti od epidemiološke situacije. Ohrid Nova Godina

Skoplje

Jedna od značajnijih atrakcija grada Skoplja svakako je KAMENI MOST, most preko reke Vardar koji povezuje stari i novi deo grada. Podaci o vremenu kada je izgrađen su dosta različiti i prema jednom izvoru most je izgrađen negde u šestom veku i to za vreme imperije Justinijana I. Po ovom izvoru most je dograđivan neposredno pred krunisanje Cara Dušana u tvrđavi kale u Skoplju 1346. godine pa otuda i naziv koji se isto tako često koristi, DUŠANOV MOST. Jedna od glavnih znamenitosti grada Skoplje je svakako tvrđava SKOPSKO KALE, poznato i kao tvrđava Kale ili jednostavno Kale što na turskom i znači tvrđava. Ovo istorijski veoma značajno utvrđenje nalazi se na dominantnom bregu GRADIŠTE iznad reke Vardar. Prva tvrđava podignuta je još u VI veku na brdu iznad Vardara, mestu na kojem ima tragova ljudskog prisustva još iz perioda neolita i bronzanog doba nekih 4000 godina p. n. e. Utvrđenje je podignuto od velikih kamenih blokova uzetih iz obližnjeg grada SCUPI razorenog u zemljotresu 518. godine. Ohrid Nova Godina, Skoplje

Sv.Naum, Biljanini izvori - Ohrid

Fakultativni obilazak manastira Sv.Naum i Biljaninih Izvora. Posmatraćete ušće Crnog Drima u Ohridsko jezero, uživaćete u legendi o vili Jezerki i Biljaninim suzama, čućete otkucaje srca iz kovčega Sv.Nauma, probaćete lekovitu vodu u vrtu crkve Sv.Petke, kupićete najlepše suvenire ukrašene ohridskim biserima. Ohrid Nova Godina

Trenutni kurs lokalne valute Mini recnik

1 dan Polazak

Okupljanje putnika u kasnim popodnevnim/večernjim časovima na parkingu kod Lokomotive u Novom Sadu, na parking kod Sajma u Beogradu ili parking kod Tempa u Nišu (putnici dobijaju informaciju 2 dana pred polazak o tačnom vremenu i mestu polaska!!!). Vožnja preko Srbije i Makedonije sa usputnim pauzama radi odmora, osveženja i regulisanja carinskih i graničnih formalnosti.

2 dan Ohrid Nova Godina

Dolazak na Ohrid i smeštanje u sobe. Obilazak grada: Radionica hartije, crkva Sv.Sofije, crkva Sv.Jovana Kanea, Plaošnik, ranohrišćanska bazilika, crkva Sv.Klimenta i Pantelejmona, Samuilova tvrđava, crkva Sv.Bogorodice Perivleptos, antički amfiteatar itd. Nakon info ture, vreme je za prvu dnevnu žurku! Povratak u smeštaj i spremanje za najluđu noć! Noćenje.

3 dan Ohrid

Fakultativna dnevna žurka na brodu. Noćenje.

4 dan Ohrid

Fakultativni obilazak manastira Sv.Naum i Biljaninih Izvora. Posmatraćete ušće Crnog Drima u Ohridsko jezero, uživaćete u legendi o vili Jezerki i Biljaninim suzama, čućete otkucaje srca iz kovčega Sv.Nauma, probaćete lekovitu vodu u vrtu crkve Sv.Petke, kupićete najlepše suvenire ukrašene ohridskim biserima. Nakon povratka spremili smo dnevnu žurku. Noćenje.

5 dan Skoplje - Beograd

Napuštanje smeštaja i polazak za Srbiju u jutarnjim časovima (oko 10:00h). Obilazak Skoplja: Dušanov most na Vardaru, tvrđava Kale, Mustafa-Pašina Džamija, Stari Bazar. Polazak za Niš/Beograd/Novi Sad u poslepodnevnim časovima. Dolazak u Niš/Beograd/Novi sad u kasnim večernjim časovima.

od 60
Kompletan cenovnik
Organizator putovanja: "Special Travel Agency" d.o.o Beograd , Licenca OTP 32/2020 - kategorija A 25

Anastasia

Vila se nalazi na atraktivnoj lokaciji, u ulici pored keja Makedonija. Od jezera je udaljena par metara dok je od Starog grada udaljena sedam minuta hoda. Vila poseduje dvokrevetne i trokrevetne sobe. Sobe nemaju sopstvenu kuhinju, ali im je na raspolaganju zajednička kuhinja moderno opremljena. Vila poseduje izvorsku vodu i predivno dvorište i terase. Svaka soba ima sopstveno kupatilo, kablovsku televiziju i klima uređaj.


Apartmani Ilija

Apartmani Ilija - Ohrid: Nalaze se na u starom gradu u Ohridu, u blizini pešačke zone, na 50m od jezera. Apartmani poseduju TV, elektricni čajnik i sopstveno kupatilo, pored toga sadrže prostor za sedenje sa sofom. U blizini vile se nalaze restorani, prodavnice, suvernirnice, kao i prodavnice originalnih ohridskih bisera.


Aqua Blue

Vila se nalazi na Keju Makedonija na 7 metara od jezera i 7 minuta hoda od Sarog grada. Vila poseduje četvorokrevetne apartmane. Svaki apartman u spavaćoj sobi ima bračni ležaj dok u dnevnoj sobi poseduje sofu na razvlačenje za dvoje. Svaka jedinica ima sopstveno kupatilo i kuhinju.


Argiroski

Vila je udaljena 50 metara od jezera i oko 700metara od Starog grada i strogog centra Ohrida. Sve sobe poseduju sopstveno kupatilo i kuhinju naspram sobe. Vila poseduje dvokrevetne, trokrevetne studije i četvorokrevetni apartman.


Belo Jezero

Vila Belo Jezero je podeljena u dva dela u prvom delu se nalaze renovirane dvokrevetne sobe opremljene modernism nameštajem. U nerenoviranom delu su dva četvorokrevetna apartmana. Najveća prednost ove vile je lokacija, smeštena je uz samo šetalište 20m od jezera i samo 200m od starog grada i centra Ohrida. U blizini su mini marketi, veliki broj restorana i kafića, apoteke i sve što vam je potrebno.
Biser

Vila se sastoji iz dva objekta. U prvom se nalaze dvokrevetne sobe koje poseduju terasu, a većina poseduje i kuhinju. U drugom objektu nalaze se trokrevetni i četvorokrevetni studiji. Sve sobe u drugom objektu poseduju terasu i kuhinju. Grejanje centralno, svaka soba poseduje i klima uređaj. Vila Biser je nov, moderan smeštaj u blizini jezera, ali u neprometnoj ulici koja je udaljena od centra Ohrida samo nekoliko minuta pešačenja. U blizini su mini marketi, veliki broj restorana i kafića, apoteke i sve što vam je potrebno.


Celus

Vila Celus se nalazi na izvanrednoj lokaciji, 50ak metara od jezera i oko 800 m od Starog grada. Svi studiji su moderno opremljeni i vila poseduje dvokrevetne, trokrevetne i četvorokrevetne smeštajne jedinice. Svaka smeštajna jedinica poseduje kuhinju, terasu, sopstveno kupatilo, klimu, TV i sto za ručavanje.


Delux Apartmani Kosta

Delux Studija Kosta - Ohrid: Vila se nalazi 350m od šetališta i jezera, a na 5 min šetnje od starog grada i centra. Svi studiji su na istom spratu i opremljeni modernim nameštajem. Ovo je jedna od novijih vila u našoj ponudi. Svaka smeštajna jedinica nudi besplatan WI-FI i LCD TV sa satelitskim kanalima. Studija su opremljena čajnom kuhinjom sa frižiderom, sopstvenim kupatilom. Gostima je na raspolaganju besplatan parking. Na samo 5 minuta hoda od apartmana gosti mogu pronaći niz znamenitosti, uključujući različite crkve i manastire. U neposrednoj blizini smeštajnog objekta nalaze se tradicionalni restorani, barovi i prodavnice.
Greta Pipile

Vila se nalazi na predivnoj lokaciji na samo 4 metra od jezera i na 7 minuta hoda os Starog grada. Vila poseduje veliki apartman za sest osoba, dvokrevetne i trokrevetne studije. Vila poseduje WiFi. grejanje je putem panela ili radijatora. Svi studiji poseduju opremljenu čajnu kuhinju, a apartman se može pohvaliti velikom kvadraturom i velikom terasom sa bočnim pogledom na Ohridsko jezero.


Klementina

Vila se nalazi u samom centru, odmah na ulasku u Stari grad, u blizini glavne šetačke zone i na 300m od jezera. Poseduje dvokrevetne i trokrevetne studio sobe. Svaka soba poseduje besplatan wifi, TV, frizider i sopstveno kupatilo. Sobe ne poseduju kuhinju, a neke imaju terasu/balkon ili izlaz na dvorište.


Lux Studio

Odmah pored vile Anastasija nalaze se Luks apartmani. Vila poseduje dvokrevetne i trokrevetne studije sa sopstvenim kupatilom I kuhinjom. Vila se nalazi na 7 minuta hoda od Starog grada i odmah pored setalista Makedonija na kome se nalaze brojni restorani, pabovi i hoteli.


Miše

Vila Mishe se nalazi 200m od šetališta i jezera, a na 5 min šetnje od starog grada i centra. Svi studiji su opremljeni modernim nameštajem. Ovo je jedna od novijih vila u našoj ponudi. Svaka smeštajna jedinica nudi besplatan WI-FI i LCD TV sa satelitskim kanalima, mini bar i kupatilo. Gostima je na raspolaganju besplatan parking. Na samo 5 minuta hoda od apartmana gosti mogu pronaći niz znamenitosti, uključujući različite crkve i manastire. U neposrednoj blizini smeštajnog objekta nalaze se tradicionalni restorani, barovi i prodavnice.


Pasko

Objekat Pasko House okružen je vrtom sa terasom i smešten na 1 minut hoda od Ohridskog jezera. U ponudi ima sobe sa kablovskom televizijom. Nalazi se na 300 metara od Starog grada Ohrida. Svaka soba sadrži frižider i kupatilo sa tušem. Besplatan bežični internet dostupan je u svim sobama. Restorane, barove i prodavnice pronaći ćete na 100 metara od objekta.


Rimari

Vila Rimari - Ohrid: nalazi se 200m od jezera na par minuta hoda od centra. Vila je opremljena novim i modernim nameštajem, Sve smeštajne jedinice imaju sopstveno kupatilo, klima uređaj, WI-FI. Neke sobe poseduju balkon, a sama vila ima i odličnu baštu. U prizemlju vile se nalazi restoran. Sobe su za dve ili tri osobe. U neposrednoj blizini vile su brojni restorani i barovi, različite radnje. Samo par minuta je udaljena od starog grada.
San Mari

San-Mari nudi klimatizovani smeštaj u Ohridu, na 500 metara od centra i Starog grada, na samo 30 metara od Keja Makedonija i Ohridskog jezera. Smeštajne jedinice poseduju flat-screen TV, a pojedine obuhvataju prostor za sedenje i/ili balkon. Svaka smeštajna jedinica takođe obuhvata čajnu kuhinju opremljenu frižiderom i pločom za kuvanje. Sve smeštajne jedinice uključuju sopstveno kupatilo sa kadom ili tušem. Vila poseduje četvorokrevetne studije.


Vila Damjan

Vila Damjan - Ohrid: se nalazi u centru, u starom gradu, na 150 metara od jezera. Sve smeštajne jedinice gledaju na jezero i imaju sopstveno kupatilo, TV. Besplatan bežični internet dostupan je u celom objektu. Parking u okviru objekta može se besplatno koristiti. Najbliži restoran i prehrambena prodavnica nalaze se na 50 metara od objekta. Ostali sadržaji vile obuhvataju ostavu za prtljag i perionicu veša.

Vila Di Angolo

Vila Di Angolo - Ohrid: ova vila se nalazi na idealnoj lokaciji, u samom centru na ulasku u stari grad, samo 50m udaljena od jezera. Vila se sastoji od 1/2, 1/3 i 1/6 soba i 1/3, 1/4 studija. Svaka soba ima sopstveno kupatilo, TV sa kablovskim kanalima, Wi-Fi a studija imaju i kuhinji. U okviru objekta se nalazi i picerija u kojoj gosti imaju 10% popusta.
Vila Dion

Vila Dion - Ohrid: ova vila se nalazi na samo 50m od jezera i 400m od centra. Vila raspolaže sa 11 studija. Svaki studio poseduje sopstveno kupatilo, TV sa kablovskim kanalima, kuhinju, francuski krevet i dve sofe na razvlačenje.


Vila Filand

Vila Filand - Ohrid: Nalazi se blizu centra grada, odmah pored keja na samom jezeru, na par minuta hoda od strogog centra grada. Vila je luksuzno opremljena, sve smeštajne jedinice imaju LCD TV, WI-FI, sopstveno kupatilo, kuhinja je deljiva. Vila poseduje parking i veliko dvorište a većina soba poseduje terasu. Vila ima dvokrevetne, trokrevetne i petokrevetne smeštajne jedinice. U blizini vile, nalaze se prodavnice i apoteka.

Vila Funda

Vila Funda - Ohrid: Nalazi se 50m od jezera na par minuta hoda od centra. Sve smeštajne jedinice imaju sopstveno kupatilo, klima uređaj, WI-FI, deljivu kuhinju. Neke sobe poseduju balkon, a sama vila ima i odličnu baštu. Sobe su za dve ili tri osobe. U neposrednoj blizini vile su brojni restorani i barovi, različite radnje. Samo par minuta je udaljena od starog grada.


Vila Kosta

Vila Kosta - Ohrid: Nalazi se na odličnoj lokaciji, u starom gradu na 50m od jezera. Studija su za 2 i 3 osobe a apartman za 5 osoba, skromnije su opremljeni. Opremljeni su TV-om, čajnom kuhinjom sa frižiderom, sopstvenim kupatilom, WI-FI.
Vila Laguna

Vila Laguna - Ohrid: Vila se nalazi u blizini prometne ulice a na samo 200m od jezera i šetališta. Vila Laguna raspolaze sa 5 soba koje su za dve ili tri osobe. Vila je moderno opremljena, svaka soba poseduje sopstveno kupatilo, kablovsku televiziju, frizider, WI-FI, zajednicku/deljivu kuhinju.
Vila Maja

Vila Maja - Ohrid: se nalazi na samoj obali jezera na šetalištu, udaljena 300m od centra. Vila poseduje dvokrevetne i trokrevetne studije koji imaju sopstveno kupatilo, kuhinju, terasu, TV, WI-FI.
Vila Marjan

Vila Marjan - Ohrid: se nalazi u centru Ohrida, na samo 30 metara od jezera. Gostima su na raspolaganju sobe opremljene TV-om, frižiderom, WI-FI, sopstveno kupatilo. Gosti mogu koristiti i zajedničku kuhinju.


Vila Matej

Vila Matej - Ohrid: nalazi se na 5 minuta hoda od centra, 150 m od jezera. Sobe imju sopstveno kupatilo. Na prizemlju se nalazi zajednicka kuhinja sa dnevnim boravkom. U blizini vile se nalaze prodavnice i banka.
Vila Smakoski

Vila Smakoski - Ohrid: Apartmani Smakoski nalaze se pored jezera na par minuta hoda od strogog centra grada. Smeštaj je novijeg datuma. Svi studiji sadrže sofu za sedenje i TV sa satelitskim kanalima, čajnu kuhinju, kupatilo i terasu. Parking u okviru objekta može se besplatno koristiti.
od 60
Kompletan cenovnik
Organizator putovanja: "Special Travel Agency" d.o.o Beograd , Licenca OTP 32/2020 - kategorija A 25
CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
  • Prevoz na relacijama prema programu turističkim autobusima,
  • Tri noćenja u izabranom smeštaju,
  • Usluge pratioca grupe za sve vreme aranžmana,
  • Organizacioni i drugi troškovi agencije.

od 60€ 30.12 - 03.01.2021
CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
  • Boravišnu taksu - 1€ po noći (plaća se u agenciji),
  • Međunarodno putno i zdravstveno osiguranje 650rsd (Triglav osiguranje)
  • Međunarodno putno i zdravstveno osiguranje sa COVID-19 rizikom - 950,00rsd (Triglav osiguranje)
  • Fakultativne troškove (obilazak manastira Sveti Naum i Biljaninih izvora, After party na brodu, mogućnost organizovanja novogodisnje proslave u nekom od klubova u zavistosti od epidemioloske situacije)
  • Individualne troškove putnika.
*Polazak će biti realizovan iz Novog Sada za minimum 15 prijava

 

 

 
od 60
Kompletan cenovnik
Organizator putovanja: "Special Travel Agency" d.o.o Beograd , Licenca OTP 32/2020 - kategorija A 25
od 60
Kompletan cenovnik
Organizator putovanja: "Special Travel Agency" d.o.o Beograd , Licenca OTP 32/2020 - kategorija A 25
© 2009-2021 puzzlegroup.org All rights reserved.