Niste registrovani? Registruj se

Bukurešt Nova godina
5 dana

Bukutešt Nova godina - Bukurešt je glavni grad Rumunije nastao još 1459.godine zbog čega spada u red najmlađih evropskih prestonica. Osnovao ga je čuveni Vlad Cepeš  poznatiji kao Grof Drakula. Zbog svoje arhitekture koja podseća na francusku, Bukurešt nosi laskavi epitet „Malog Pariza“. Ovo je grad parkova, velikih avenija i lepe ahitekture koju su mahom izgradili francuske i italijanske arhitekte koji čak ima i svoju Trijumfalnu kapiju. Jedna od najlepših zgrada je palata Parlamenta koja je posle Pentagona druga najveća zgrada na svetu.
Grad od 1,6 miliona stanovnika leži na 2 reke, na Kolentini i Dabovici, koja formira niz od 7 jezera. Danas je ovo jedan od najmodernijih gradova u Evropi i iz godine u godinu sve atraktivnija destinacija za turiste iz celog sveta.

Najpoznatija građevina Bukurešta je zgrada parlamenta koja je  zvanično najveći, najteži i najskuplji objekat te namene na svetu. Nekadašnji Nikolae Čaušesku ga je zamislio kao svoje sedište, ali nikad nije dočekao useljenje. Ironijom sudbine, ovde danas stanuje rumunska demokratija. Pored političke, zgrada ima i muzejsku funkciju.

Bukurešt je poznat po brojnim parkovima. Najpoznatiji park ovog grada je  Cișmigiu sa svojim romantičnim veštačkim jezerom. Tu su i interesantni noviteti poput novog nacionalnog stadiona i vodenog tornja Pantelimon. Kako je ova zemlja imala svoju komunističku istoriju prepoznatljivi blokovi zgrada iz ovog vremena predstavljaju turističku atrakciju.

 

 

 

od 90
Kompletan cenovnik
Organizator putovanja: "Special Travel Agency" d.o.o Beograd , Licenca OTP 62/2011

Brašov i Bran

Poslednji dan u Bukureštu rezervisan je za posetu Brašovu i fakultativni obilazak zamka Bran. Brašov je jedan od većih gradova u Rumuniji koji se nalazi u središnjem delu zemlje, u istorijskoj pokrajini Transilvanija, čije je najznačajnije središte posle Kluža.U okolini grada se nalaze najbolja rumunska zimska izletišta i kompleksi, koji se često kombinuju sa turističkim sadržajima grada. Največa znamenitost Brašova je svakako protestantska Crna crkva, koja je najveća gotska crkva između Carigrada i Beča i služi liturgiji nemačkih luterana koji tamo žive. Bran se nalazi se na 30km od Brašova i u njega idemo sa namerom da posetimo dvorac zloglasnog Grofa Drakule. Vlad III Drakula je zloglasni vladar koji je po svojim metodama mučenja i ubijanja vrlo brzo raširio svoje ime okrutnog i nemilosrdnog vladara širom Evrope. Ovo mesto je postalo popularna destinacija zahvaljujući noveli Irskog pisca Bram Stoker-a, a da li je priča o Drakuli istina ili samo deo kreativnog bića pisva imaćemo priliku da proverimo u našoj poseti. Bukurešt Nova Godina

Bukurešt

Turizam u Istočnoj Evropi postaje sve popularniji a samim tim i Bukurešt, glavni grad Rumunije, postaje sve interesantnija turistička destinacija. Interesovanje za ovu destinaciju krije se dobrim delom u vezi njegove bogate istorije. Socrealističke zgrade i muzeji otkrivaju intrigantnu priču o zloglasnoj komunističkoj prošlosti ove prestonice. Veliki broj turista Rumuniju posećuje samo da iskusi neverovatan kontrast grada punog relikata komunističke prošlosti, ali i obeležja aktuelnog progresivnog kapitalizma. Šesti grad po populaciji u Evropi ima i te kako šta da ponudi turistima. Bukurešt je u 14. veku osnovao Mircea cel Bătrân, nakon pobede nad Turcima, a sredinom 15. veka je tu bila rezidencija princa od Valahije, poznatog kao Vlad III Dracula. Ulica Lipscani i okolne uličice su najstariji deo grada, sa mnogo zgrada iz 18. veka. Izuzetno je šarmantno pravougaono dvorište između Strada Lipscani i Strada Blanari u kome su smeštene umetničke galerije i antikvarnice. Centralni objekat je svakako Palata parlamenta, najveća zgrada ove namene u Evropi, a posle Pentagona druga najveća na svetu. Zgrada je podignuta 1980ih, delovi tavanice prekriveni su 24-karatnim zlatom, a tepisi ručno tkani. Jedna od ikona grada je Ateneul Român, koji je otvoren 1888. kao glavna koncertna dvorana u Bukureštu i dom filharmonije George Enescu. Bukurešt Nova Godina

Interaktivna mapa Bukurešt

Na mapi možete pogledati lokaciju smeštajnih jedinica, grada.

MAPA BUKUREŠT

Trenutni kurs lokalne valute Mini recnik

1 dan Beograd

Sastanak grupe na dogovorenom mestu u večernjim časovima. Noćna vožnja do Bukurešta uz kraće pauze radi regulisanja graničnih i carinskih formalnosti, odmora i osveženja.

2 dan Bukurešt Nova Godina

Dolazak u Bukureštu prepodnevnim časovima. Info tura sa pratiocem grupe i upoznavanje grada (Sala Palatuluj, zgrada skupštine, zgrada Securitatea, Opera, Nacionalna Banka, stari istorijiski centar sa zatvorom i crkvom, zgrada Parlamenta...) Nakon info ture, smeštanje u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i spremanje za novogodišnju noć. DOČEK NOVE 2019 GODINE!!! Noćenje.

3 dan Bukurešt

Doručak. Fakultativni panoramski obilazak rumunske prestonice u pratnji vodiča (kraljevski park Carol Park i Trifumfalni luk). Nakon obilaska slobodno vreme za samostalno istraživanje i individualne aktivnosti. Repriza Nove godine. Noćenje.

4 dan Bukurešt

Doručak. Napuštanje hotela. Odlazak u najveći grad Transilvanije - Brašov i fakultativni obilazak jednog od najlepših dvoraca u Istočnoj Evropi, zamka Bran (u pratnji vodiča), u kome je 1462. godine bio zatvoren Vlad Cepeš (grof Drakula), odnosno slobodno vreme za individualne aktivnosti i obilazak grada. Uveče povratak za Beograd. Noćna vožnja.

5 dan Beograd

Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima. Kraj programa.

od 90
Kompletan cenovnik
Organizator putovanja: "Special Travel Agency" d.o.o Beograd , Licenca OTP 62/2011

Hello Hotel

Hello Hotels Bucuresti Gara de Nord - Hotel je smešten u širem centru grada, u poslovnoj i univerzitetskoj zoni Victoria Square, udaljen samo 5 min. hoda od železničke stanice Gara de North i 10 min. vožnje od centra grada gradskim prevozom. Pripada lancu hotela Continental i raspolaže sa 1/2 i 1/2+1 sobama (bračni krevet + 1 pomoćni). Svaka soba poseduje kupatilo, klimu, kablovsku televiziju. Dodatni kapaciteti hotela: recepcija 24h, kafe, snek-bar, sef (na recepciji), soba za prtljag, besplatan bežični internet, parking.

hello-hotels-bucuresti.continentalhotels.ro/

Prince Residence

Prince Residence se nalazi na centralnoj lokaciji u Bukureštu, na samo nekoliko minuta hoda od trga Uniri, i gleda na vrtove Rumunske patrijaršije. On nudi prostrane, klimatizovane apartmane s kuhinjom, kupatilom, besplatnim internetom. Apartmani imaju satelitsku televiziju, drvene podove, a neki od njih imaju i balkon s pogledom na vrt. Prince Residence ima snek bar u kome se služe italijanska kafa, alkoholna i bezalkoholna pića islatkiši. Tu su i finska sauna i tursko kupatilo, a možete se opustiti i uz raznovrsne masaže.

https://goo.gl/9LjRCEod 90
Kompletan cenovnik
Organizator putovanja: "Special Travel Agency" d.o.o Beograd , Licenca OTP 62/2011
CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
  • 2 noćenja sa doručkom (švedski sto 1.01 i lanč paket 2.01) u 1/2+1 sobama u Hello Hotelu 2* u Bukureštu,
  • 2 noćenja u 1/2, 1/3, 1/4 u Prince Residence Apartmanima 3* u Bukureštu.
  • Prevoz autobusima turističke kategorije (ac, tv, dvd) na navedenim relacijama prema programu,
  • Usluge pratioca grupeza sve vreme aranžmana,
  • Organizaciju putovanja u celini,
  • Info turu (obilazak grada u pratnji vodiča)
od 90€ 30.12 - 03.01.2020
CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
  • Međunarodno putno i zdravstveno osiguranje 500rsd (Osigurana suma 30000 evra, Triglav Osiguranje)
  • Fakultativne izlete i ulaznice na lokalitete
  • Individualne troškove putnika.

*Izražena cena je važeća za aktivne članove Puzzle Group

*Za putovanje  avionom 

  Avio Karta  Beograd - Bukurešt   Termin 31.decembar - 02.januar   

od 90
Kompletan cenovnik
Organizator putovanja: "Special Travel Agency" d.o.o Beograd , Licenca OTP 62/2011
od 90
Kompletan cenovnik
Organizator putovanja: "Special Travel Agency" d.o.o Beograd , Licenca OTP 62/2011
© 2009-2021 puzzlegroup.org All rights reserved.