Niste registrovani? Registruj se

Lefkada | Grčka
12 dana

LEFKADA - pripada grupi jonskih ostrva. Glavni grad je Lefkada ili kako ga meštani zovu Lefkas. Ostrvo ima površinu od 300 kvadratnih kilometara i povezana je kopnom sa prevlakom dužine dva kilometra i pokretnim mostom. Lefkada je zeleno ostrvo, prekriveno gustom borovom šumom i maslinjacima. Od plaža Porto Katsiki, Egremni, Milos, Katsima... zastaje dah, a beli pesak sve ostavlja bez daha.

Nikiana je gradić na istočnoj obali i nalazi se 9km od severnog dela ostrva i Lefkasa. Plaža je mala i šljunkovita a malo mesto nudi taverne sa odličnom ponudom jela, kafićima i barovima na plaži. Plaža je veoma bizu glavnog puta pored obale. Plaža u Nikiani ima fenomenalan pogled na kopneni deo Grčke. Voda je mirna i čista. Jedna od najlepših plaža na istočnoj strani ostrva.

Plaže su ono zbog čega se dolazi na  ostrvo Lefkada. Divlje, neurbanizovane, beskonačno duge, besprekorno čiste.....i zbog njih bi u paletu boja trebalo uvesti boju pod nazivom “Jonsko plavo”. One najlepše se naravno nalaze na zapadnoj strani, dosta su sljunkovite, što moze da bude problem za osetljiva stopala, voda često ume da bude hladna a i talasi nisu retkost.

Porto Kaciki plaža, Lefkada

Raj na zemlji: beli šljunak, tirkizno more, ima dubokih delova. Ova plaža je zvanično najlepša plaža na Mediteranu! Zvanične reklame Turističke organizacije Grčke, na prvom mestu prikazuju ovu plažu.

Egremni plaža, Lefkada

Po nekima ovo je najbolja plaža i na istu se spuštate stepnicama. Plaza nije prevelika ali na njoj nema mnogo turista tako da želi malo privatnosti ovo je odličan izbor.

Katizma plaža, Lefkada

Takođe mirna plaža dužine oko 2km i na tolikoj površini ne baš mnogo ljudi. Na plaži postoji kafić što nije baš tako redak slučaj na plažama Lefkade.

Milos plaža, Lefkada

U blizini Katizme nalazi se teško pristupačna, ali baš zato i posebna plaža Milos. Iz centra Agios Nikitasa do nje se kreće putićem koji vodi kroz borovu šumu (20 minuta hoda), a od broja stepenika najviše će se zavrteti u glavi onima koji sa sobom nose suncobrane. Kako je zabačena, na njoj nema ni kafića, ni ležaljki.

 

od 170
Kompletan cenovnik
Organizator putovanja: "Special Travel Agency" d.o.o Beograd , OTP 32/2020 - kategorija A 25

Interaktivna mapa Lefkada

Mapa Lefkada - Na mapi Lefkade možete pogledati lokaciju smeštajnih jedinica kao i restorana i klubova

Mapa Lefkada- smeštaj,klubovi,plaže

Mapa Grčka

Lefkada leto

Lefkada letovanje - Infografik

Lefkada letovanje - pogledajte sve bitne informacije u vezi Lefkade u formi infografika. Pogledajte slike Lefkada

Lefkada letovanje infografik

Plaže Lefkada

Plaže Lefkada - Lefkada je jedno od onih ostrva na koja idete da bi videli prelepe plaže. Ovo ostrvo opsedaju turisti sa svih krajeva sveta kako bi videli plaže sa razglednica. Porto Katsiki – plaža zbog koje se dolazi na ovo ostrvo. Verovatno jedna od najpoznatijih grčkih plaža sa tirkizno plavom bojom vode. Ogromne stene i stepenice koje vas vode do same plaže ostvaljaju neverovatan utisak. Ovde je moguće sačiniti fantastične fotografije zbof strukture terena i činjenice da silazite strmim stepenicama na plažu. Plaža je uređena sa infrastrukturom u vidu suncobrana i ležaljki a prirodni hlad je moguće pronaći u zaklonu ogromnih stena. Agiofili – Plaža se nalazi u blizini sela Vasiliki i odlukuju je čista nestvarno plava voda sa belim, sitnim peskom i belim stenama koje je okružuju. Pogled na plažu je fenomenalan i plaža je potpuno pusta bez infrasktrukrure u vidu ležaljki, barova i kafića. Egremni – u blizini Porto Katsiki plaže, nalazi se i Egremni plaža. Do ove plaže je teže doći bez brodića jer ćete morati da se spustite niz 350 stepenika što i nije tako teško ako zaboravite uspon uz iste u povratku :D. Imaćete priliku da se kupate takođe u kristalno čistoj vodi i uživate u prelepom pesku. Lefkada plaže

Slike Lefkada

Lefkada važi za ostrvo sa najlepišim plažama. Pružamo vam priliku da putem galerije slika lefkade doživite bar deo onoga što vas čeka na ostrvu. Slike Lefkada Lefkada letovanje

1 dan Beograd

Polazak autobusa u popodnevnim časovima i vožnja preko Srbije i Makedonije sa usputnim zadržavanjem radi odmora i osveženja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti.

2-10 dan Nikiana Lefkada

Oko podneva stižemo na Lefkadu u mesto Nikiana, smeštamo se u apartmane/studije/sobe. Dane na Lefkadi koristimo za dnevne žurke, druženje, uživanje u čarima mora, sunca i peska I fakultativno obilazimo najpoznatije plaže Desimi, Mikros Gialos, Agiofili, Milos, Katizma, Kalamitsi, Egremni, Porto Katsiki. Istraživanje ostrva nastavljamo I kroz fakultativni izlet do glavnog grada Lefkade, krstarenja kao i večernje žurke u mestu Nidri.

11 dan Lefkada

Pakujemo stvari i polako napuštamo Nikianu. Sledi vožnja kroz Grčku, Makedoniju i Srbiju sa usputnim pauzama. Sumiranje utisaka i prepričavanje doživljaja tokom noćne vožnje do Srbije.

12 dan Beograd

Nastavak putovanja do Srbije i dolazak u Beograd u jutarnjim časovima (u zavisnosti od situacije na graničnim prelazima i putevima).

od 170
Kompletan cenovnik
Organizator putovanja: "Special Travel Agency" d.o.o Beograd , OTP 32/2020 - kategorija A 25

Filoxenia

Filoxenia, Nikiana, Lefkada - Vila Filoxenia nazi neposredno pored centra Nikiane. Smeštena nedaleko od mora i okružena je zelenilom. Sastoji iz dva objekta koji uključuju studije i apartmane za 2, 3, 4 i 5 i 8 osoba. Sve smeštajne jedinice imaju balkone. Sve smeštajne jedinice imaju potpuno opremljenu kuhinju, WC i tuš, klima uređaj i TV. Korišćenje klima uređaja je uključeno u cenu.


Sun rooms

Sun - Nikiana, Lefkada: Nalazi se u neposrednoj blizini vile Fraxi beach na 150m od mora. Na raspolaganju su vam 1/2 i 1/3 sobe. Svaka soba ima frižider, tv, terasu, wifi i klima urađajem (upotreba klima uređaja se doplaćuje na licu mesta).


od 170
Kompletan cenovnik
Organizator putovanja: "Special Travel Agency" d.o.o Beograd , OTP 32/2020 - kategorija A 25
CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
  • 9 noćenja u izabranom smeštaju na Lefkadi
  • Prevoz turističkim autobusima na relaciji Beograd – Nikiana - Beograd
  • Usluge predstavnika agencije na destinaciji
  • Organizaciju putovanja u celini

od 180€ 07.07 - 18.07.2021
od 190€ 16.07 - 27.07.2021
od 195€ 25.07 - 05.08.2021
CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 

  • Putno i zdravstveno osiguranje
  • Fakultativne izlete na destinaciji
  • Doplate u odnosu na grad polaska
  • Individualne troškove putnika
  • Boravišna taksa 0,5€ po danu po smeštajnoj jedinici
 
Za SOPSTVENI PREVOZ cena se umanjuje 30€
od 170
Kompletan cenovnik
Organizator putovanja: "Special Travel Agency" d.o.o Beograd , OTP 32/2020 - kategorija A 25
od 170
Kompletan cenovnik
Organizator putovanja: "Special Travel Agency" d.o.o Beograd , OTP 32/2020 - kategorija A 25
© 2009-2021 puzzlegroup.org All rights reserved.