Niste registrovani? Registruj se

Kušadasi | Turska
12 dana

Kušadasi je jedan od najlepših i najpoznatijih mesta za zabavu i odmor u Turskoj. Nalazi se u fenomenalnom zalivu u Egejskom regionu Turske i u prevodu Kušadasi znači “ostrvo ptica”. Ovaj lepi gradić privlači na hiljade mladih iz celog sveta zbog brojnih peščanih plaža sa kristalno plavom vodom Egeja, 300 sunčanih dana u godini i čuvenim noćnim životom. Noći u Kušadasiju su toliko nepredvidive, da je ovaj grad na prvom mestu po broju razvoda u Turskoj. Možda lepe turistkinje i turisti imaju nešto sa tim :D

Pored toga može se uživati u bezbroj ribljih restorana, istorijskim lokalitetima i šoping centrima u okolini. Efes je jedan od najpoznatijih drevnih gradova koji se nalazi pored Kušadasija. Ovog leta želi da - Kušadasi 

Sa trista sunčanih dana godišnje, u Kušadasiju skoro da nema oblaka na nebu, te se ne brinite se da li ćete pocrneti. Tokom jula i avgusta, temperatura vazduha je oko četrdeset stepeni u hladu, ali usled niske vlažnosti vazduha, sunčanje će vam biti prijatno i efektno.

Sa obalom na Egejskom moru, Kušadasi nudi veliki broj raznolikih plaža, prevashodno peskovitih a more je toplo sa prosečnom temperature oko 27 stepeni.

Šoping je nazaobilazan tokom boravka u Turskoj u mnogobrojnim radnjama u centru Kušadasija ali se ne nadajte fiskalnom računu ili fiksnoj ceni, već vežbajte vašu veštinu pregovaranja, jer su Turci itekako raspoloženi za cenkanje, pretvarajući šoping u avanturu.

Grad Efes

Prema legendi osnovan od strane žene ratnica Amazonki. Pripremite bliceve za ostatke hrama posvećenog grčkoj kraljici Artemidi, jedno od sedam svetskih čuda. Priuštite sebi popodne u davno prošlom vremenu stare ere, kao da ste se čarobnim vremeplovom obreli u antici, kolevci civilizacije.

 

 

od 170
Kompletan cenovnik
Organizator putovanja: "Special Travel Agency" d.o.o Beograd , OTP 32/2020 - kategorija A 25

Antički grad Efes

Antički grad Efes - Efes je antički grad u današnjoj Turskoj. U njemu se nalazilo jedno od sedam svetskih čuda, hram posvećen grčkoj boginji Artemidi. Efes je i mesto hrišćanskog hodočašća, mesto poslednjeg boravka Majke Božije koju je po predanju Sv. Pavle doveo u ovaj grad. Na prostoru današnjeg Efesa nalaze se ostaci tri grada iz različitih epoha, jer je originalna lokacija izmenjena razaranjima od strane grčkih, persijskih i rimskih osvajača, kao i prirodnim katastrofama. Ostaci burne prošlosti, Artemidin hram, amfiteatar, Celzijusova biblioteka, agore i kupatila, danas privlače milione turista iz celog sveta i predstavljaju najbogatije arheološko nalazište u Maloj Aziji. Kušadasi Efes.jpg

Aqua park Kušadasi

Poseta vodenom parku sa veštačkim jezerima i rakama. U parku su na raspolaganju i teniski i košarkaški tereni, kao i ekspres restoran i nekoliko kafića. Kušadasi Aqualand

Krstarenje brodom - Kušadasi

Krstarenje obalom Egejskog mora. Obilazak skrivenih uvala i kupanje na najlepšim plažama nacionalnog parka pored Kušadasija. Kušadasi-krstarenje.jpg

Mapa Kušadasi

Na mapi možete pogledati lokaciju smeštajnih jedinica kao i restorana i klubova

Mapa Kušadasi - smeštaj, klubovi, plaže

Pamukale

Pamukale, ili na našem jeziku PAMUČNA TVRĐAVA. Pamukkale je kompleks jedinstvenih mineralnih izvora u jugozapadnoj Turskoj, u blizini grada Denizlija. Lokalitet se sastoji od toplih izvora i vapnenca travertina koji ima neobičan oblik plitkih terasastih bazena, nastalih prelijevanjem mineralne vode i taloženjem minerala. Taloženje minerala kalcijum-oksida stvorilo je blistavo bele kaskade, sa malim bazenima, koje izgledaju kao izvajane u ledu. Na samom izvoru ležao je antički grad Hierapolis, posvećen kraljici Hieri.Najveći nekropolis antičkog sveta se nalazi na ovoj lokaciji, kao i jedan od najbolje očuvanih amfiteatara sa reljefima i statuama. Turska Pamukale

1 dan Beograd

Okupljanje grupe u prepodnevnim satima, čekiranje svih neophodnih stvari i početak sa žurkom upoznavanja u busu. Vožnja kroz Srbiju, Bugarsku i Tursku.

2-11 dan Turska Kušadasi

Dolazak u Kušadasi (u zavisnosti od situacije na graničnim prelazima i putevima). Smeštaj u sobe. Tokom boravka u Kušadasiju biće organizovani svakodnevni fakultativni programi: dnevne i noćne žurke u diskotekama i plažnim barovima. Pored zabave u samom Kušadasiju, posetićemo fakultativno i Efes, Pamukale, kupati se u netaknutoj prirodi na plažama Nacionalni park, krstariti brodom uz zalazak sunca, uživati u aqua parku, kupovati u outlet centru Soke i još mnogo toga. Biće ovo još jedno neverovatno putovanje koje ćete pamtiti do kraja života.

12 dan Turska Kušadasi

Napuštamo sobe u jutarnjim časovima i krećemo ka Srbiji. Vožnja kroz Tursku i Bugarsku uz usputne pauze za odmor i osveženje.

13 dan Beograd

Nastavak putovanja do Srbije i dolazak u Beograd (u zavisnosti od situacije na graničnim prelazima i putevima).

od 170
Kompletan cenovnik
Organizator putovanja: "Special Travel Agency" d.o.o Beograd , OTP 32/2020 - kategorija A 25

Hotel Abem

Hotel Abem se nalazi u centru Kušadasija i udaljen je oko 6min od najbliže plaže. Sve sobe su dvokrevetne ili trokrevetne sa kupatilima i terasama. Hotel poseduje restoran za sopstvene potrebe, lift, besplatan Wi-Fi i klimu koja se može koristiti uz doplatu. Doručak je na bazi švedskog stola.


Hotel Anadolu

Hotel Anadolu nalazi se u centru Kušadasija i preko puta hotela Paris. Udaljen je oko 5min od najbliže plaže. Sve sobe dvokrevetne ili trokrevetne sa kupatilima i terasama. Hotel poseduje bašta restoran, lift, besplatan Wi-Fi, klimu koja se može koristiti uz doplatu i otvoreni bazen koji se nalazi sa bočne strane. Doručak je na bazi švedskog stola.


Hotel Cagdas

Hotel Cagdas nalazi se u samom centru Kušadasija. Udaljen je oko 3min od najbliže plaže. Sve sobe su dvokrevetne ili trokrevetne sa kupatilima. Sobe se dele u dva tipa: standard (sa terasom i klimom uz doplatu) i promo (bez terase). Na krovu hotela se nalazi bazen i restoran gde možete uživati u prelepom pogledu na more i centar Kušadasija. Hotel poseduje lift i Wi-Fi. Doručak je na bazi švedskog stola.
Hotel Paris

Hotel Paris se nalazi u centru Kušadasija i preko puta hotela Anadolu. Udaljen je oko 5min od najbliže plaže. Sve sobe su dvokrevetne ili trokrevetne sa kupatilima i terasama. Hotel poseduje bašta restoran, lift, besplatan Wi-Fi, klimu koja se može koristiti uz doplatu i otvoreni bazen koji se nalazi sa bočne strane. Doručak je na bazi švedskog stola.


od 170
Kompletan cenovnik
Organizator putovanja: "Special Travel Agency" d.o.o Beograd , OTP 32/2020 - kategorija A 25
CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
  • 9 noćenja sa doručkom
  • Prevoz na relaciji Beograd – Kušadasi – Beograd turističkim autobusima
  • Usluge predstavnika agencije na destinaciji
  • Organizaciju putovanja u celini

od 175€ 19.06 - 30.06.2021
od 180€ 28.06 - 09.07.2021
od 170€ 07.07 - 18.07.2021
od 180€ 16.07 - 27.07.2021
od 165€ 25.07 - 05.08.2021
od 175€ 03.08 - 14.08.2021
od 175€ 12.08 - 23.08.2021
od 170€ 21.08 - 01.09.2021
CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
 
  • Međunarodno putno i zdravstveno osiguranje
  • Doplate u odnosu na mesto ulaska putnika u autobus
  • Fakultativne izlete na destinaciji i usluge koje nisu predviđene programom
  • Individualne troškove putnika
  • Klima 3e/soba/dan

 

 
od 170
Kompletan cenovnik
Organizator putovanja: "Special Travel Agency" d.o.o Beograd , OTP 32/2020 - kategorija A 25
od 170
Kompletan cenovnik
Organizator putovanja: "Special Travel Agency" d.o.o Beograd , OTP 32/2020 - kategorija A 25
© 2009-2021 puzzlegroup.org All rights reserved.