Niste registrovani? Registruj se

Kefalonija | Grčka
12 dana

Kefalonija je najveće ostrvo iz grupe Jonskih ostrva. Dobila je ime zbog svog izgleda, ostrvo sa glavom (kefalo ga grčkom znači glava). Zanimljivu istoriju najbolje opisao Luis de Bernijer u svom bestseleru "Mandolina kapetana Korelija". Istoimeni film sa Nikolasom Kejdžom i Penelope Kruz u glavnim ulogama, proslavio je ovo ostrvo širom sveta. Kefalonija ima oko 250km plaža, a čuvena je u uvali Mitros, koja je jedna od 5 najlepših plaža na celom mediteranu. U unutrašnjosti pećine Drogarati nalaze se staze kojima se može slobodno šetati. Puna je stalaktita i stalagmita. U njoj se leti održavaju koncerti i predstave, jer ima izvanrednu akustiku sličnu akustici grčkih amfiteatara.

Postoji više verzija o tome kako je Kefalonija dobila ime. Jedna je da naziv potiče zbog izgleda pa se naziva i „ostrvo sa glavom”, “kefali” na grčkom znači “glava”. Druga verzija je takođe izvedena iz reči “kefali” ali ovaj put bi to značilo “glavni” jer je ostrvo uvek bilo glavno u regiji. Treća je da je Kefalonija dobila ime po mitološkoj ličnosti Kefalusu koji je deo svog života proveo na ostrvu. Sve tri verzije su opšte prihvaćene ali će svaki Grk sigurno želeti da je ova poslednja najtačnija, jer kakvo je to ostrvo ako se za njega ne vezuje nijedan mit. Odisej je živeo tu u komšiluku, na Itaki, lepo je čuti da je i na Kefaloniji živeo Kefalus.

Ostrvo se sastoji iz dva povezana dela, istočnog i zapadnog, između kojih je zaliv Argostoli. Zapadna obala karakteristična je po belom šljunku i liticama koje se uzdižu iznad plaža.

Mirtos plaža, Kefalonija

Smatra se da niste bili na Kefaloniji ako ne vidite ovo mesto, Mirtos plažu. Zaštitni znak Kefalonije i jedna od najslikanijih plaža u Grčkoj. Voda na Mirtosu je nestvarno bistra, vidi se svaki kamenčić na dnu. Plaža je ogromna i koliko god ljudi da ima možete naći svoje parče šljunka za uživanje. Nesvakidašnji prizor zalaska sunca i uranjanja istog u more verovatno ne možete doživeti na isti način kao na ovom mestu. Na zapadnoj obali se nalazi i plaža Petani, koja izgleda skoro isto kao Mirtos samo je dosta manja. Nazivaju je i kopija Mirtos plaže.

Skala, Kefalonija

Skala je jedno od posećenijih mesta na Kefaloniji, a kako i ne bi bila kad ima sve što je većini potrebno da bi odmor na Kefaloniji bio dobar: uređenu plažu dugačku tri kilometra, restorane, barove, taverne i ono što je najvažnije, miris mora. Plaža ima sitan šljunak, borove u zaleđu i neverovatan zvuk zrikavaca.

 

od 145
Kompletan cenovnik
Organizator putovanja: "Special Travel Agency" d.o.o Beograd , OTP 32/2020 - kategorija A 25

Kefalonija - Interaktivna mapa

Mapa kefalonija - na ovoj mapi Kefalonije možete pogledati lokaciju smeštajnih jedinica kao i restorana i klubova.

Mapa Kefalonija - smeštaj,klubovi,plaže

Mapa Grčka

Mapa kefalonija

Kefalonija letovanje - infografik

Kefalonija letovanje - pogledajte sve bitne informacije u vezi Kefalonije u formi infografika. Pogledajte slike sa Kefalonije

Kefalonija letovanje infografik

Kefalonija Plaže

Kefalonija Plaže - U Okviru obilaska istočne obale Kefalonije obilazi se poznata plaža Antisamos. Na puto do plaže se obilaze i jezero Melisani kao i Pećina Drogerati. Jezero Melisani se nalazi na 500m udaljena od mora, a nivo vode joj je 1m iznad nivoa mora. Voda je mešovita jer se slatka voda meša sa slanom. Tuneli pećinskog sistema su u obliku slova latiničnog B, tako da voda kruži kroz tunele. Zimi je moguće i ronjenje tunelima. Vožnja brodićem se plaća dodatno 6 evra. Pećina Drogerati se nalazi pored mesta Sami. Otkrivena je pre 300 godina kada se od zemljotresa srušio deo planine i otvorio ulaz u pećinu. Pećina je duboka 60m, 18% je temperatura a vlažnost 90%. Otkriven je produžetak pećine koji je verovatno povezuje sa drugim pećinama ali taj deo još uvek nije pristupačan. Pećina je puna stalaktita i stalagmita nastalih od kiša koje prolaze kroz kamene delove pećine, korodiraju i ostavljaju svoje elemente na na krajevima stalaktita. Stalaktiti rastu centimetar na 100 godina. Zbog svoje akustičnosti grci je zovu Sala of Apotheosis ili Sala Savršenstva. Ulaznica se plaća dodatno 4evra. Plaža Antisamos je atraktivna plaža od belih kamenčića. Zaliv privlači male ribe uz obalu. Plaža je poznata po filmu Mandolina Kapetana Korelija u kome glume Nikolas Kejdž i Penelope Kruz. Plaža je takođe domaćin Ministry of Sound festivala. Poluostrvo Paliki plaže Xi i Petani. Plaža XI je crvenkaste boje, ako pomešate pesak i vodu i namažete se možete sebi napraviti terapiju kupanja u blatu. Popularna je i po vodenim sportovima. Petani plaža se nalazi na zapadnoj obali, prilaz joj je prilično strm i nije preporučljiv za ljude slabog srca. Plaža je šljunkovita od belog kamenja, nije neprijatna za hodanje. Plaža je okružena planinama i ima prelepu plavu boju, a more odmah pri ulasku postaje duboko. Talasi su uglavnom prisutni jer gleda na otvoreno more. Mirtos plaža i Grad Fiskardo. Mirtos plaža je jedna od najlepših plaža u grčkoj. Plaža je od belog peska koji postaje sve sitniji kako se prilazi moru, dugačka je kilometar ipo. Fiskardo je mali ribarski gradić na severu ostrva čije restorane i kaldrme ne treba preskočiti. Dve reprezentativne plaže na jugu si Avitnos i Skala. Avitnos(znači bez dna na grčkom) je prelepa peščana plaža koju svakako ne treba preskočiti pri obilasku ostrva. Kraj nje se nekad nalazio antički hram posvećen Zeusu, a sada se na istom mestu nalazi pravoslavna kapela. Skala plaža je prostrana peščana plaža na jugu Kefalonije. Savet ponesite hleb i nahranite ribice. Plaže kefalonija

1 dan Beograd

Okupljanje grupe u prepodnevnim satima, čekiranje svih neophodnih stvari i početak sa žurkom upoznavanja u busu. Vožnja kroz Srbiju, Makedoniju i Grčku.

2-11 dan Kefalonija

Kefalonija: Stižemo u Kefaloniju. Smeštaj u apartmane i sobe. Tokom boravka u Kefaloniji, biće organizovan svakodnevni fakultativni program: izleti do najlepših plaža, noćni provod, obilazak pećina, krstarenje. Biće ovo još jedno neverovatno putovanje koje ćete pamtiti.

11-12 dan Kefalonija - povratak

Kefalonija: Napuštamo sobe u jutarnjim časovima i krećemo ka Srbiji. Vožnja kroz Grčku i Makedoniju uz usputne pauze za odmor i osveženje.

12 dan Beograd

Nastavak putovanja do Srbije i dolazak u Beograd (u zavisnosti od situacije na graničnim prelazima i putevima).

od 145
Kompletan cenovnik
Organizator putovanja: "Special Travel Agency" d.o.o Beograd , OTP 32/2020 - kategorija A 25

Akrogiali

Kefalonija POROS - Akrogiali: Vila Akrogiali se nalazi na samo 10-ak metara od plaže i na 10-ak minuta od centra. Šetalištem uz more, možete doći do glavnog trga u Porosu. U ponudi su studia za 3 osobe opremljeni novim modernim nameštajem i modernom kuhinjom. Svaki studio ima svoje kupatilo i mogućnost doplate korišćenja klima uređaja.
Alkioni

Kefalonija POROS - Alkioni : Vila smeštena na 30tak metara od plaže i glavnog trga u Porosu. Sastoji se od 1/2 i 1/3 studija, 1/4 i 1/5 apartmana, gde se u nekim jedinicama mogu ubaciti pomoćni kreveti. . Jedinice imaju kuhinju i terasu kao i opciono iznajmljivanje klima uređaja. Vila se nalazi 750 metara(9min) od najbližeg bazena koji se može koristiti uz konzumaciju. Vila poseduje bežični internet.
Ariston

Kefalonija POROS - Ariston: Vila smeštena na 50tak metara od plaže i glavnog trga u Porosu, u prvoj poprečnoj ulici. Sastoji se od 1/2 studija i 1/3 i 1/4 apartmana, gde se u nekim jedinicama mogu ubaciti pomoćni kreveti. . Jedinice imaju kuhinju i terasu kao i klima uređaje čije se korišćenje doplacuje na licu mesta. Vila se 750 metara(9min) od najbližeg bazena koji se može koristiti uz konzumaciju. Vila poseduje bežični internet.


Frederika

Kefalonija POROS - Frederika: Vila Frederika se nalazi na samo 10-ak metara od plaže i na 5 minuta lagane šetnje od centra. Šetalištem uz more, možete doći do glavnog trga u Porosu. U ponudi su 1/2 i 1/3 studija i 1/4 apartmani. Svaka smeštajna jedinica ima kuhinju, kupatilo i terasu. Mogućnost doplate za korišćenja klima uređaja na licu mesta.
Makedonia

Kefalonija POROS - Makedonia: Vila smeštena na 40tak metara od plaže i glavnog trga u Porosu, u prvoj poprečnoj ulici. Sastoji se od 1/2 studija i 1/3 i 1/4 apartmana. Jedinice imaju kuhinju i terasu. Vila se nalazi na 270 metara(3min) od najbližeg bazena koji se može koristiti uz konzumaciju. Vila poseduje bežični internet i klima uređaje čije se korišćenje doplaćuje na licu mesta.


Pantelis

Vila se nalazi u centru Porosa. Vila se sastoji iz dvokrevetnih soba koje imaju frižider, tv i balkon.

Vila_Zanza

Kefalonija POROS - Zanza: Vila Zanza se nalazi na samo 15 metara od plaže i na 400 metara od centra. U ponudi su studia za 2 osobe opremljeni mini kuhinjom. Svaki studio ima svoje kupatilo i mogućnost doplate korišćenja klima uređaja. U ponudi su i studia sa pogledom na more.


od 145
Kompletan cenovnik
Organizator putovanja: "Special Travel Agency" d.o.o Beograd , OTP 32/2020 - kategorija A 25
CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
  • 9 noćenja u izabranom smeštaju
  • Prevoz na relaciji Beograd – Kefalonija – Beograd turističkim autobusima
  • Prevoz trajektom Kilini-Poros-Kilini
  • Usluge predstavnika agencije na destinaciji
  • Organizaciju putovanja u celini

 

od 150€ 21.06 - 02.07.2021
od 170€ 30.06 - 11.07.2021
od 195€ 09.07 - 20.07.2021
od 220€ 18.07 - 29.07.2021
od 220€ 27.07 - 07.08.2021
od 220€ 05.08 - 16.08.2021
od 195€ 14.08 - 25.08.2021
od 170€ 23.08 - 03.09.2021
od 150€ 01.09 - 12.09.2021
od 145€ 10.09 - 21.09.2021
CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
  • Međunarodno putno i zdravstveno osiguranje
  • Boravišna taksa 0,5€ po danu po smeštajnoj jedinici
  • Doplate u odnosu na grad polaska 
  • Fakultativne izlete na destinaciji i usluge koje nisu predviđene programom
  • Individualne troškove putnika

 

Za SOPSTVENI PREVOZ cena se umanjuje 30€

od 145
Kompletan cenovnik
Organizator putovanja: "Special Travel Agency" d.o.o Beograd , OTP 32/2020 - kategorija A 25
od 145
Kompletan cenovnik
Organizator putovanja: "Special Travel Agency" d.o.o Beograd , OTP 32/2020 - kategorija A 25
© 2009-2021 puzzlegroup.org All rights reserved.