Niste registrovani? Registruj se

Kalitea | Halkidiki
12 dana

Kalitea Halkidiki je destinacija na kojoj je Puzzle započeo svoju odiseju letovanja. Na 90km od Soluna, na istočnoj strani poluostrva Kassandra, na dugačkim peščanim plažama, okružena borovim šumama leži jedna od najvećih tajni Halkidikija, Kaltea. U njoj možete naći najveće i najluksuznije hotele na severu Grčke, fantastične uvale i plaže. Plaža Kalitea je među najposjećenijim i dobro organizovanim plažama Halkidikija. Kristalno čisto more i bujna vegetacija nude idealno okruženje za sve posetioce. Plaža poseduje nestvarnu boju peska i zapanjujuće čistu vodu. Plaži se pristupa kratkim hodom od sela Kalitea. Plaža pruža za svakog po nešto: Jedan deo plaže je ispred luksuznih hotela tako da ukoliko želite mir, odmor i fantastičnu uslugu možete se stacionirati ovde. Drugi deo plaže je "divlji" i za one koji žele netaknutu prirodu pravo mesto. I treći nama najzanimljiviji deo je party beach koji je naš stacionar. U beach baru Almira provodimo najviše vremena i 99% posetilaca ovog bara su mladi ljudi.

Halkidiki je poluostrvo na severu Egejskog mora. Na samo 720 km od naše prestonice predstavlja idealnu lokaciju za letovanje. Veliki izbor destinacije na prvom manjem poluostrvu Kassandra koje je poznato po prelepim plažama i odličnom  noćnom provodu omogućava turistima iz naše zemlje da jako brzo stignu do po grcima "Najlepše regije" za odmor. Koliko je ova regije poularna među samim građanima Grčke najbolje se oslikava kroz frazu koju oni često koriste  “There is nothing like Halkidiki” 

Kalitea u prevodu "lep pogled" svoje ime je dobila po prelepim vidikovcima koje poseduje i iz čijih taverni, barova i restorana se pruža divan pogled na zaliv i drugi prst halkidikija Sitoniju. Ono što je takođe karakteristika ovog mesta je Noćni Život. Kompetan noćni život Soluna se u toku letnjih meseci seli u ovo mesto. Zbog svoje blizine Solunu, još osamdesetih godina vlasnici najvećih klubova ovog grada su izabrali Kaliteu kao mesto gde će izgraditi svoje klubove za letnju sezonu. Čitav Solun se iz tog razloga seli u toku letnjih meseci u Kaliteu naročito vikendima kada su kolone vozila u večernjim satima i po nekoliko kilometara a svi hrle ka Kalitei u želji za fantastičnim provodom. Pored Solunaca tu su i turisti koji daju dodatni pečat provodu na ovom mestu a i sami Solunci Kaliteu nazivaju party prestonicom čitave Halkidiki regije. Dakle, tokom dana kompletna zabava je skoncentrisana u "beach" barovima na plaži "and when the sun goes down" selimo se u neki od velikih klubova od kojih svaki prima po 2500-3000 ljudi.

Od pojave paket aranžmana 1970.-ih Kalitea je postala najpopularnija destinacija zahvaljujući bledim peskovitim plažama i čistom plitkom moru. Uobičajeni nizovi ležaljki prostiru se plažom koja nudi sve vrste sportova na vodi koje bi turista mogao poželeti.

Za one više naklonjene kulturi postoje organizovane posete nekoliko arheoloških nalazišta otkrivenih u toj oblasti uključujući svetilište Amon Zevsu iz 4 veka, sa ostacima hrama i oltara i Svetilište Dionisu i Nimfama, gde je kameno stepenište urezano u stenu sa pećinom ispod njega.

Jedan od najznacajnijih hramova koji je otkriven na Halkidikiju je taj Zeusa Amona, koji je otkriven 1969. prilikom izgradnje hotela, kada je došlo do delimicnog uništenja osnove (kripida) hrama. Taj hram se nalazi u Kalitei i hotel koji je napravljen u njegovoj blizini nosi njegovo ime i dominira plažom ovog mesta. Arheološka ispitivanja koja su nastavljena u narednim godinama, 1970, 1971 i 1973 pokazala su da su na ovom delu poluostrva Kasandra u drugoj polovini VIII veka pre n.e., kolonisti iz grada Afitis sa Evije podigli hram Dionisu kojeg su obožavali zajedno sa Nimfama, u pećini ispod stene na jugozapadnom obronku sela. Obožavanje u pecini , gde su vernici dolazili uklesanim stepeništem, nastavilo se i tokom narednih vekova sve do II veka pre n.e.

Na ravnici, u severnom delu mesta Kalitea, podignut je pred kraj V veka pre n.e. hram boga egipatskog porekla Zeusu Amona. U početku, pred kraj V veka pre n.e. sagrađen je kameni oltar, a kasnije u drugoj polovini IV veka pre n.e., pored oltara je sagrađen hram dorskog stila okružen stupovima sa kamenim pervazom (gornji deo), koji je krajem III i pocetkom II veka pre n.e., nakon štete koju je hram doživeo, zamenjen mermernim. Krov su krasili glineni crepovi, reljefni i ofarbani. Hram je moguce projektovati zahvaljujuci arhitektonskim elementima koji su pronađeni.

Tokom rimskog perioda (I-II vek n.e.) hram je iznova građen, od njegovih materijala su sagrađeni na južnom, užem delu dve stepenaste gracevine (kerkide), dok je između njih na starom oltaru sagrađen novi, manji oltar. Vernici su verovatno sedeći na otvorenom prostoru, pratili događanja. Na osnovu arheoloških nalaza da se zaključiti da je rimski period hrama trajao sve do perioda naslednika Konstantina Velikog, kada je najverovatnije hram potpuno uništen. Deo staro-hrišcanskog kupatila koje iskopano na severnom kraju sela, verovatno je u vezi sa nastavkom obožavanja u prvim hrišcanskim vekovima, kao i u kasnijem srednje-vizantijskom periodu. Napuštanju hrama sledilo je razgrađivanje ruševina od strane monaha ruskog manastira Pantelejmon, čijoj je parohiji pripalo ovo područje.

od 115
Kompletan cenovnik
Organizator putovanja: "Special Travel Agency" d.o.o Beograd , OTP 32/2020 - kategorija A 25

Halkidiki plaže

Halkidiki plaže - Obilazak najboljih plaža poluostrva Kasandra. Pored prelepe plaže u Kalitei imaćete priliku da fakultativno posetite najlepše Halkidiki plaže: Afitos plaža, plaža kompleksa Sani, Furka plaža, Ksenija plaža su najbolje plaže koje nudi prvi prst Halkidikija. Najbolje plaže Kalitea Halkidiki

Kalitea letovanje - infografik

Kalitea letovanje - pogledajte sve bitne informacije u vezi Kalite u formi infografika. Kalitea letovanje

Klubovi kalitea

Jako veliki broj turista prolazi kroz ovo mesto a da pritom ne obrati pažnju na velike klubove koji se nalaze ovde. Party prestonica Soluna i čitavog Halkidikija u toku letnje sezone je upravo Kalitea. Veličina klubova i broj ljudi koji ih posećuje omogućavaju im da u špicu sezone ugoste velika svetska DJ imena kao i Grčke zvezde. Vikendom se traži mesto više bez obzira što svaki od ovih klubova prima preko 2000 ljudi, dok je radnim danima poseta manja zbog krize koja potresa Grčku. Vikendima kolone vozila u večernjim satima su i po nekoliko kilometara. Usluga, produkcija i scenografija ovih klubovi je nešto što ne možete videti u našoj zemlji. Zbog svoje blizine Solunu, još osamdesetih godina vlasnici najvećih klubova ovog grada su izabrali Kaliteu kao mesto gde će izgraditi klubove za letnju sezonu. Pored Solunaca tu su i turisti koji daju dodatni pečat provodu na ovom mestu. Pogledajte u našem tekstu kako provesti savršen dan na Halkidikiju Kalitea najbolji klubovi

Mapa Kalitea Halkidiki

Mapa Kalitea - u ovoj mapi Kalitee možete pogledati lokaciju smeštajnih jedinica kao i restorana i klubova

Mapa Halkidiki - Kalitea: smeštaj, klubovi, plaže

Mapa Grčka

Mapa Kalitea Halkidiki

Pefkohori

Pefkohori - Tokom boravka u Kalitei posetićemo fakultativno i Pefkohori. Vodimo vas žurku pod radnim naslovom Serbian night. Veliki broj turista sa naših prostora i domaća muzika koja se čuje iz svakog lokala nisu nam ostavili mnogo prostora za naziv ovog fakultativnog izleta. Nakon žurke u ranim jutarnjim časovima vraćamo se u Kaliteu. Pefkohori

Solun

Solun - Jedan dan rezervisan je za fakultativnu posetu Solunu. Solun je nastao u 4. veku pre nove ere. Ime je dobio po Tesaloniki, sestri kralja Aleksandra Makedonskog. Istoriju ovog grada obeležile su sve velike civilizacije koje su se smenjivale na prostoru Evrope. Njime su vladali Rimljani, koji su stvorili od njega prestonicu rimske provincije. U 3. i 4. veku su ga napali Goti, a u periodu od 6. do 8. veka doživeo je više uzastopnih napada Avara i Slovena. U 12. veku su ga opljačkali Normani, a paljen je i rušen i tokom krstaških ratova. Posle pada Carigrada u četvrtom krstaškom ratu, postao je prestonica Solunske kraljevine na čelu sa Bonifacijom Monferatskim. Od 1261. godine Solun je ponovo u sastavu Vizantije, od kada ga je osvojio epirski despot Teodor Anđeo. Grad je pretrpeo i napade srpskog kralja Milutina i cara Dušana, koji su uspeli da gradu oduzmu znatan deo zaleđa. Pod Turke je pao 1430. godine, a oslobođen je uz pomoć srpskih vojnika tek 1912. godine. Godine 1917. grad je stradao u velikom požaru. Posle ove velike katastrofe grad je izgrađen po novom planu. Burna istorija Soluna ostavila je duboke tragove i kulturne uticaje mnogih naroda, a grad je sve to verno prikupljao i čuvao godinama, ne bi li dobio duh i brojne znamenitosti kojima danas pleni. Solun

Video Kalitea, Halkidiki

Video Kalitea, Halkidiki - Putem ovog videa pokušali smo da vam predstavimo kako provesti savršen dan na Halkidikiju. Ovde je tokom vikenda zaista moguće da isputnite 24h neprekidne zabave, evo i kako.

Waterland Halkidiki

Waterland Halkidiki: Fakultativni celodnevni obilazak Waterland-a koji se nalazi u blizini Soluna. Jedan od najvećih vodenih parkova u regionu. Na raspolaganju su vam piratska ostrva, luda reka, bazen sa talasima, razni brzi i spori tobogani. Pogledajte na mapi šta vam sve može pružiti ovaj park Waterland Halkidiki Waterland

1 dan Beograd

Okupljanje grupe u večernjim časovima, čekiranje svih neophodnih stvari i početak sa žurkom upoznavanja u busu. Noćna vožnja kroz Srbiju, Makedoniju i Grčku.

2-10 dan Kalitea

Dolazak u Kaliteu u popodnevnim časovima (u zavisnosti od situacije na graničnim prelazima). Smeštaj u studije/sobe/apartmane. Devet noćenja u Kalitei. Tokom boravka u Kalitei pored boravka u samom mestu imaćete prilike da fakultativno posetite najbolje plaže na prvom prstu Halkidikija. Tokom dana fakultativno obilazimo plaže na prvom prstu Halkidikija(Xenia, Fourka, Molos, Chelona), fakultativno organizujemo krstarenja Toroneus zalivom a tokom noći fakultativno posećujemo najbolje nočne klubove u Kalitei (PEARL, Ahoy) kao i najbolji nočni klub u Pefkohoriju.

11 dan Kalitea

Napuštamo sobe/apartmane/studije. Slobodno vreme za opraštanje sa Kaliteom i kupovinu suvenira do popodnevnih časova kada je planiran polazak za Srbiju. Vožnja preko Grčke i Makedonije uz usputne pauze za odmor i osveženje.

12 dan Beograd

Nastavak putovanja do Srbije i dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima (u zavisnosti od situacije na graničnim prelazima i putevima).

od 115
Kompletan cenovnik
Organizator putovanja: "Special Travel Agency" d.o.o Beograd , OTP 32/2020 - kategorija A 25

Anna Bill

Anna Bill - Kalitea : Vila je smeštena 400m od centra mesta. Na raspolaganju su četvorokrevetni i petokrevetni apartmani. Pored vile se nalazi veliki supermarket tako da nećete imati problema oko nabavke i kupovine namirnica. Opis sobe: sve sobe su sa klimom, čajnom kuhinjom, frižiderom, TV SAT-om, TWC-om, balkonom ili terasom. Za razliku od ostalih destinacija u Kalitei nema doplata za klima uređaje odnosno isti su uračunati u cenu aranžmana.
Corali studios

Corali studios - Kalitea: Nalazi se u mirnom delu Kalite na 200m udaljenosti od centra mesta i 500m od plaže. Market je u neposrednoj blizini. Vila Corali raspolaže trokrevetnim i četvorokrevetnim studiima. U svakom studiu se nalazi TV prijemnik i klima uređaj.


Giorgio vila

Giorgio vila - Kalitea: Nalazi se u mirnom delu mesta. Na raspolaganju su 1/2, 1/3 i 1/4 studija. Svaka soba ima terasu, tv, opremljenu kuhinju, wifi. Korišćenje klima uređaja je uključeno u cenu aranžmana i ne doplaćuje se.


Golden Sun

Golden sun studios - Kalitea : Nalazi se na 500m od plaže i na 200m od centra Kalitee. Odlična vila sa 1/3 i 1/4 studijima. Svaka soba sadrži opremljena je Tv, kuhinjom, klima uređajem. Svaka jedinica ima sopstveni balkon.


Mavroudis

Mavroudis - Kalitea : Vila se nalazi na 300m od centra Kalite.Na raspolaganju su 1/3 i 1/2 studija. Svaka soba ima terasu, tv, opremljenu kuhinju i wifi. Korišćenje klima uređaja je uključeno u cenu aranžmana i ne doplaćuje se.
Sea View

SeaView studios - Kalitea: nalazi se na 200m od centra Kalitea i na 400m od plaže. Sa balkona soba pruža se pogled na more. Svaka soba ima terasu, opremljenu kuhinju, kupatilo i klima uređaj.
Yanna studios

Yanna studios - Kalitea : Nalazi se na 100 metara od centra Kaltee i 500m od plaže. Na raspolaganju su 1/3 i 1/2 studija. Svaka soba ima terasu, tv, opremljenu kuhinju i wifi. Korišćenje klima uređaja je uključeno u cenu aranžmana i ne doplaćuje se.
od 115
Kompletan cenovnik
Organizator putovanja: "Special Travel Agency" d.o.o Beograd , OTP 32/2020 - kategorija A 25
CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
  • 9 noćenja u odabranom smeštaju u Kalitei
  • Prevoz turističkim autobusima na relaciji Beograd – Kalitea - Beograd
  • Usluge predstavnika agencije na destinaciji
  • Organizaciju putovanja u celini

od 115€ 07.06 - 18.06.2021
od 125€ 16.06 - 27.06.2021
od 135€ 25.06 - 06.07.2021
od 155€ 04.07 - 15.07.2021
od 180€ 13.07 - 24.07.2021
od 190€ 22.07 - 02.08.2021
od 195€ 31.07 - 11.08.2021
od 200€ 09.08 - 20.08.2021
od 175€ 18.08 - 29.08.2021
od 155€ 27.08 - 07.09.2021
od 140€ 05.09 - 16.09.2021
od 135€ 14.09 - 25.09.2021
CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
  • Međunarodno putno i zdravstveno osiguranje
  • Boravišna taksa plaća se na destinaciji.
  • Doplate u odnosu na grad polaska 
  • Fakultativne izlete na destinaciji i usluge koje nisu predviđene programom
  • Individualne troškove putnika
 
Za SOPSTVENI PREVOZ cena se umanjuje 40€

 

od 115
Kompletan cenovnik
Organizator putovanja: "Special Travel Agency" d.o.o Beograd , OTP 32/2020 - kategorija A 25
od 115
Kompletan cenovnik
Organizator putovanja: "Special Travel Agency" d.o.o Beograd , OTP 32/2020 - kategorija A 25
© 2009-2021 puzzlegroup.org All rights reserved.