Niste registrovani? Registruj se

Aktivizam

Zašto Puzzle Aktivizam?

Puzzle smatra da smo svi mi članovi društva/države/čovečanstva i ma šta radili i čime god se bavili ne možemo funkcionisati i ponašati se kao da smo sami na planeti i biti fokusirani isključivo na sopstvene potrebe i probleme. Polazeći od toga da ako većina nas želi da pomogne da naše okruženje bude bolje mesto za život, ono će to stvarno i da postane. Želimo da ličnim primerom pokažemo da društveno odgovorno ponašanje i briga za druge i zajedicu počinje sa malim koracima koji stvaraju velike promene. Potrebno je samo imati svest i želju da se nešto uradi što će biti od koristi za druge ljude. Možemo započeti time što nećemo bacati đubre i prljati svoju okolinu, tako što ćemo biti ljubazniji jedini prema drugima, makar time što ćemo svakog dana nekom udeliti jedan iskreni osmeh, a nakon toga i uraditi nešto konkretno za zajednicu.

Puzzle group shvata da samo solidarno društvo, odgovornih pojedinaca stvara zdravu ekonomiju, državu i životnu okolinu. Mi svi koji činimo Puzzle organizaciju živimo sa građanima Srbije i sveta i delimo iste želje, snove i probleme i želimo da damo naš  doprinos društvu. Ujedno želimo i da motivišemo druge da svoje vreme, resurse i energiju angažuju za neke društveno korisne aktivnosti.

Osnivači Puzzle grupe su kao mladi studenti odvojili veliko vreme i trud volontirajući u raznim studenskim organizacijama i humantarnim projektima. Taj duh nas nikad nije napustio i sada želimo da i kao organizacija u skladu sa svojim mogućnostima nastavimo da razvijamo Puzzle aktivizam.

Puzzle groupa je zbog prirode svog delovanja odlučila da svoje društveno delovanje usmeri na 2 ključne oblasti:
- Promociju Srbije kao turističke destinacije
- Podrška mladima kroz obrazovane programe, podršku razvoju preduzetništva, promociji kulture putovanja i mobilnosti mladih

Društveno odgovorno poslovanje 

Nagrade za kompanije koje su na najbolji način integrisale društveno odgovorno poslovanje u svoje primarne delatnosti u 2014. godini svečano su dodeljene u Privrednoj komori Srbije 01.aprila 2015.godine.

Za najodgovornije u kategoriji za mala i mikro privredna društva, po redosledu plasmana, izabrani su KOSMOS d.o.o. iz Beograda , Eko Feniks B Tim iz Subotice kompanija Special Travel Agency iz Beograda, JP Štampa, radio i film Bor iz Bora i AURA d.o.o. iz Niša.
Prvoplasirana kompanija u kategoriji velika i srednja privredna društva je kompanija Telekom Srbija, a slede je kompanija Telenor, Koncern Bambi a.d., NIS a.d. Novi Sad i Specijalna bolnica za rehabilitaciju Banja Kanjiža.
Svečanoj dodeli nagrada prisustvovao je Aleksandar Vulin, ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja koji je uručio nagradu Predragu Ćulibrku, generalnom direktoru Telekoma.
Čestitajući dobitnicima Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije rekao je da su domaće kompanije sve svesnije da se uspešno poslovanje i dugoročno pozicioniranje na tržištu ne može meriti i postići samo kvalitetom proizvoda, brojem potrošača, tržišnim udelom ili ubranim profitom. On je istakao da je mera uspeha sve više ono što kompanije rade na zaštiti životne sredine, zdravlju i bezbednosti zaposlenih, zadovoljavanju potreba lokalne zajednice, kao i podizanju svog ugleda i jačanju etičkog poslovanja u čitavom lancu vrednosti.

 

Naročito smo počastvovani jer je smo postali  Prva društveno odgovorna turistička agencija u SrbijiZapravo ovo je prvi put da je ovakva nagrada dodeljena u oblasti turizma.

 

Promocija turizma Srbije

 

Volimo da kažemo da je Srbija poslednja neotkrivena turistička destinacija Evrope koja je sačuvala jedinstveni, autentični duh gostoprimstva, ležeran način života i ukusnu gastronomiju bez GMO hrane. U kombinaciji sa turističkim atrakcijama i potencijalima koje zemlja poseduje smatramo da u budućnosti domaći turizam može biti jedan o nosilaca razvoja Srbije i grana privrede koja može da stvori desetine hiljada novih radnih mesta. Da bi se to stvarno desilo, pored naravno poboljšanja same turističke ponude zemlje potrebno je raditi i na promociji i privlačenju pre svega mladih turista koji nisu opterećeni lošim PR-om koji je jedno vreme pratio ovaj prostor.
Naša vizija jeste da učestvujemo u stvaranju Srbije kao jedne od najpoželjnijih destinacija za omladinski turizam u Evropi!
Nastojima da naše znanje iz turizma i iskustvo o promociji turističkih destinacija u Evropi, na kreativan i inovativan način pretvorimo u konkretne projekte koji će uz podrušku našeg članstva, medija i drugih partnera doprinete da budemo korak po korak bliži ispunjenju naše vizije.

Projekat - Youth Ambassador Serbia

Youth Ambassador Serbia je akcija koju pokreće udruženje Puzzle group sa ciljem popularizacije Srbije kao jedne od potencijalno omiljenih evropskih destinacija za omladinski turizam.

Mnogi stranci koji su imali priliku da posete i borave u Srbiji, o njoj govore kao o poslednjoj neotkrivenoj destinaciji Evrope. Mnogi od mladih posetilaca iz inostranstva u Srbiji osećali kao kod kuće ili preciznije „bolje nego kod kuće“.

Ako znamo da Srbija kao mala zemlja, ima nekoliko festivala koji su na evropskom i svetskom vrhu poput Exita, Guče, Bir festa, Nišvila i drugih, ima Beograd koji je popularni svetski magazin „Lonely planet“ 2010. proglasio za br. 1 svetsku top party destinaciju kao i druge dinamične gradove poput Novog Sada i Niša sa bogatim kulturnim i noćnim životom, ima izuzetnu ukusnu nacionalnu kuhinju sa još uvek neiskvarenu veštačkom i GMO hranom, veliki izbor kvalitetnih pića, 3 veća planinska ski centra,  predele izuzetnih prirodnih lepota, bogatu istoriju i kulturnu baštinu i dr. onda je logično da postoji velika šansa da postane jedna od omijenih evopskih destinacija za mlade. Ono što je možda najveće bogatsvo koje posedujemo jesu ljudi, pre svega mladi ljudi. Mnogo puta pomenuta kao zemlja prelepih žena, pre svega poseduje jedinstveni duh i ležerni da ne kažemo lucidni način života. Gostoprimstvo, srdačnost, energija, jaka potreba za druženjem i izgaranje u proslavama i zabavi čine da i oni stranici koju dođu sa podrozenjem i predrasudama odu iz Srbije puna srca sa gomilom novih prijatelja.

Akcija „Youth ambassador Serbia” upravo ima za cilj da aktivira taj naš jedinstveni duh, i motiviše mlade iz Srbije koji putuju u svet da se zbliže i sprijatelje sa svojim vršanjacima u svetu, da im na najbolji način predstave sebe i svoju zemlju, i da ih zainteresuju da turistički posete Srbiju i uživo osete njene čari! Na taj način će mladima iz Evrope,  kojima će možda to biti prvi uživo kontakt sa nekim iz Srbije, razbiti predrasude koje vladaju o nama kao posledica negativnog PR-a iz devedesetih, širiti pozitivnu sliku o Srbiji, uz put se naravno dobro zabaviti. Ova akcija ima u sebi onu suštinsku vrednost međuljudskog razumevanja na ličnom nivou.

Foto Galerija AMBASADORA

Prilog o ambasadorima TV PRVA

 

 

Podrška mladima

 

Podrška mladima kroz obrazovane programe, podršku razvoju preduzetništva, promociji kulture putovanja i mobilnosti mladih

Puzzle grupa kao organizacija sastavljena od mladih, posvećana mladima i omladinskim putovanjima želi da podrži ključne potrebe mladih pre svega vezanih za sprovođene obrazovnih programa, zapošljavanje kroz razvoj preduzetništva i da omogući većem brojem mladih da putuje i širi svoje vidike.

S tim u vezi Puzzle grupa aktivno sarađuje sa brojnim studentskim i omladinskim organizacijama i udruženjima i potpomaže njihove aktivnosti.
Smatramo da je doživotno obrazovanje ključ uspeha u 21. veku i želimo da ohrabrimo i podržimo mlade ljude da uzmu svoj život u svoje ruke, da stalno proširuju i tragaju za novim sazanjima.


Puzzle grupa takođe želi da se bori protiv apatije i da ohrabri mlade da ne čekaju stalno da im neko drugi pomogne: država, rodbina, prijatelji već da sami krenu da ostvaruju svoje snove i potencijale kroz ličnu inicijativu i preduzetništvo u svim njegovimm formama.


Kao organizacija koja se bavim omladinskim putovanjima želimo da razvijamo kulturu putovanja i da podstaknemo mobilnost mladih koja podrazumeva obrazovnu, kulturnu i turističku pokretljivost, kao i međunarodnu saradnju i razmenu. Mobilnost obezbeđuje otvorenost u komunikaciji sa drugim društvima i kulturama, što uključuje poznavanje, tolerisanje i poštovanje međusobnih različitosti. Pored društvenog učenja kroz interkulturalni pristup, mobilnost omogućava razmenu ideja i obogaćivanje iskustava. Mogućnost da poseti druge zemlje, ljude i kulture je za svaki mladi um neprocenjiva vrednost koja širi vidike, obogaćuje pogled na svet i donosi nove ideje.

Podrška mladim liderima u razvoju preduzetništva

Prepoznali smo napore koje u promociji preduzentištva i razvoja poslovnih veština kod mladih, ulaže studentska organizacija ESTIEM i već drugu godinu za redom podržavamo njihove projekte Academy of Modern Management, Case Study Show i Life Experience. Ove izutene projekte smo podržali kako učešćem u predavanjima i radionicama tako i nagrađivanjem najboljih učesnika.

ESTIEM LG Beograd i ESTIEM LG Novi Sad predstavlju lokalne grupe Udruženja evropskih studenata industrijskog inženjerstva i menadžmenta.

Case Study Show  je manifestacija internacionalnog karaktera koja pruža studentima priliku da steknu dragocena praktična iskustva i upoznaju se sa menadžerima vodećih kompanija na našem tržištu.

Prezentacija: IGNITE - Omladinski turizam

Academy of Modern Management je seminar na najrazličitije teme iz oblasti biznisa, od marketinga i odnosa s javnošću, preko finansijskih, do zakonskih aspekata poslovanja i preduzetništva.

Life Experience je baziran na okupljanju predavača za koje se vezuje veliko životno i poslovno iskustvo i  fascinantan uspeh u poslovanju.  Prezentacija: Sopstveni biznis UČINI PRVI KORAK I KRENI

 

Indonesia, Jacarta

from Jakarta, Indonesia

 

© 2009-2021 puzzlegroup.org All rights reserved.