Niste registrovani? Registruj se

Srebrno Jezero | Leto 2020.
6 dana

Na našem najlepšem letnjem odmaralištu u Srbiji “Srebrnom jezeru” mestu gde se tradicionalno održava Uranak festival obradovaćemo naše putnike novim putovanjem u Srbiji. Leto na jezeru pružiće vam nezaboravne trenutke zbog bogatog programa koji smo vam pripremili.

Preko dana se možete kupati na jezeru, uživati u sportovima na vodi ili bazenu a istovremeno se opustiti uz bogat muzički program za koji zaduženi naši dj-evi.

Centar jezera je šetalište sa velikim brojem kafića, restorana, prodavnica. Svi su dobro opremljeni i cene su pristupačne. Diskoteka i pivnica “ Copacabana ‘’ i brojni beach barovi su rezervisani za noćni program do ranih jutrnih časova.

Za one sa avanturističkim duhom pripremili smo brojne izlеte: obilazak Golubačke tvrđave, Viminacijuma, tvrđave Ram, krstarenje Dunavom...

od 59
Kompletan cenovnik
Organizator putovanja: "Special Travel Agency" d.o.o Beograd , Licenca OTP 62/2011

Golubačka Tvrđava

Utvrđеnje pоdignutо nа strmim liticаmа stеnа оkо 4 km nizvоdnо оd istоimеnоg grаdа, nа dеsnој оbаli Dunаvа, nа sаmоm ulаsku u Đеrdаpsku klisuru. Grаđеnо је u prvim dеcеniјаmа 14. vеkа kао grаničnо utvrđеnjе оd strаtеškоg znаčаја. U izvоrimа sе prvi put pоminjе 1335. gоdinе, kао tvrđаvа sа ugаrskоm pоsаdоm. U srpskоm pоsеdu bilа је tоkоm prvih dеcеniја 15. vеkа. Nаkоn smrti dеspоtа Stеfаna, 1427. gоdinе, Gоlubаc je trеbаlо dа pripаdnе Ugаrskој, аli gа prеоtimајu Тurci i držе gа dо 1444. gоdinе, kаdа prеlаzi pоd vlаst dеspоtа Đurđа Brаnkоvićа. Тurci gа pоnоvо оsvајајu 1458. gоdinе i, uz mаnjе prеkidе, drže svе dо pоčеtkа 19. vеkа. Utvrđеnjе је imаlо dеvеt visоkih čеtvоrоugаоnih kulа, rаspоrеđеnih nа strаtеški isturеnim lоkаciјаmа, kоје pоvеzuјu bеdеmi sа оzupčеnim, šеtnim stаzаmа. Тоkоm tridеsеtih gоdinа 20. vеkа krоz tvrđаvu је prоbiјеn mаgistrаlni put i tоm prilikоm је srušеnа ulаznа kаpiја. Uslеd pоdizаnjа nivоа Dunаvа nаkоn izgrаdnjе hidrоеlеktrаnе Đеrdаp, nајniži dеlоvi utvrđеnjа su pоtоplјеni.

Manastir Tumane

Pravoslavni manastir Eparhije braničevske Srpske pravoslavne crkve. Nalazi u Golubačkoj dolini na samoj obali istoimenog potoka, 12 km udaljen od Golupca. Ne zna se tačno vreme izgradnje manastira. Prvi put se pojavljuje u popisu 1572/3. godine. Popis iz vremena sultana Murata III određuje lokaciju manastira kod sela Tuman. U manastiru su (1891) redovno održavani "naročiti parastosi" Milošu Obiliću - kao zadužbinaru. U drugoj polovini 16. veka nastalo je u ovom manastiru jedno književno delo - Tumanski apokrifni zbornik. U vreme Kočine krajine, manastir je paljen od strane Turaka. Po podacima Maksima Radkovića, iz 1733. godine, crkva manastira Tumana Hram svetog Arhistratiga bila je stara, sazidana od kamena, sa svodom od kamena i pokrivena ciglom.[2] Obnovljen je 1797. godine a 1879. godine je manastir dosta oštećen u zemljotresu. Godine 1883. izvršena je sanacija, a 1910. godine srušena je crkva. Balkanski ratovi su odložili gradnju nove crkve, pa je sadašnja podignuta tek 1924. godine. Manastirski posed je bio siromašan, i kao takav iznosio 1889. godine: 14 hektara oranice i 395 hektara šume.[3] Godine 1934. u Tuman je preseljeno rusko monaško bratstvo iz manastira Miljkova. Od 1966. godine Tuman je ženski opstežiteljski manastir.

Tvrđava Ram

Na samoj kamenoj litici, nizvodno od Smedereva, pažnju privlače obrisi srednjevekovne tvrđave Ram. To je drevni ramski grad koji poput vojnika na mrtvoj straži čuva ulaz u predvorje Đerdapa. U sadašnjem obliku , tvrđava je opstala iz vremena turskog sultana Bajazita drugog. Kažu da je, boreći se na ovim prostorima, zastao da se odmori na uzvišenju odakle se pružao lep pogled na sve četiri strane. Sedeći tako na svom Ćilimu on je zaspao , da bi se nešto kasnije probudio okrepljan i preporođen. Tada je naredio da mu se na ovom mestu sagradi tvrđava.Tvrđava je potpuno renovirana i otvorena za posete.

Viminacijum

Viminacijum, udaljen od Srebrnog jezera oko 40km, jedan je od najznačajnijih rimskih gradova i vojnih logorа u periodu od I do VI veka. Za vreme vladavine cara Hаdrijаna (117.–138.), Viminacijum postaje centar rimske provincije Gornje Mezije, koja je teritorijalno obuhvatala današnju Srbiju. U jednom periodu Viminacijum dobija status kolonije rimskih građana  sa pravom kovanja sopstvenog novca na kome su bili izrađeni likovi žena rimskih careva. Do sada je pronađeno preko 50.000 predmeta, među kojima su unikatna otkrića od svetskog značaja. Unutаr i oko grаdа otkriveni su аmfiteаtаr, monumentаlne zgrаde, rаskošne terme i trаgovi rаzvijene infrаstrukture, pre svegа ulicа i kаnаlizаcije koje ćemo posetiti.

1 dan BEOGRAD – SREBRNO JEZERO

Okupljanje grupe na parkingu kod sajma. Planirani dolazak na Srebrno jezero je oko 12h. Smeštanje u sobe i kratko vreme za odmor, jer već u 16h kreće prva dnevna žurka. Nakon toga mali predah i pripreme za Welcome party.

2-5 dan SREBRNO JEZERO

U prepodnevnim časovima, nakon prespavane noći, uz jutarnju kaficu, uživamo u biseru istočne Srbije. Narednih dana u podnevnim časovima očekuju nas fakultativni obilasci ovog kraja: posetićemo arheološko nalazište Viminacijum, Golubačku i Ramsku tvrđavu a poslepodnevni sati rezervisani su za Puzzle žurke, koktele i dok muzika ubrzava selimo se na party brod gde ćemo provod nastaviti ploveći Dunavom. Dnevni program upotpunićemo sa igrama bez granica a noćni sa bogatim muzičkim sadržajem.

6 dan SREBRNO JEZERO – BEOGRAD

Nakon napuštanja soba u podnevnim časovima, ostatak popodneva je rezervisan za slobodno vreme do polaska. Nakon uživanja na jezeru priprema za polazak nazad, svako ka svome gradu.

od 59
Kompletan cenovnik
Organizator putovanja: "Special Travel Agency" d.o.o Beograd , Licenca OTP 62/2011

Apartmani Živanović

Apartmani Živanović smešteni su u živopisnoj okolini na 300 m od obale, a u njihovoj blizini nalaze se brojni teniski tereni, kao i brojni i restorani i kafici. Svaki apartman ima svoju kuhinju i kupatilo, klimu, TV i frižider, a uz veliki komfor pružamo vam i ogromno dvorište sa mestima za odmor.


Srebrna Kap

Srebna Kap je novo otvoreni objekat za izdavanje apartmana i soba na Srebrnom jezeru koji je krenuo sa radom prošle godine. Nalazi se u samom centru Srebrnog jezera, u Bungalovskom naselju, udalljen svega 30m od obale kao i prvih restorana, kafe barova i prvih prodavnica. Svaka smeštajna jedinica ima svoje kupatilo, u sobama se nalaze mini barovi, takođe su klimatizovane, a svaki apartman sadrži kompletno opremljenu kuhinju, trpezariju, dnevni boravak, klima uređaj, LCD TV, skoro svi imaju izlaz na terasu, kao i mnoge druge pogodnosti koje pružaju svakom gostu prijatnu atmosferu za odmor. Gostima je na raspolaganju besplatno parking mesto i bežični internet u celom objektu.


Vila Bella

Vila Bela nalazi se u neposrednoj blizini jezera. Svaki apartman poseduje kompletnu opremljenu kuhinju sa zasebnim kupatiom, TV-om, izlazom na terasu i parkingom.
od 59
Kompletan cenovnik
Organizator putovanja: "Special Travel Agency" d.o.o Beograd , Licenca OTP 62/2011
CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
  • 5 noćenja u izabranom smeštaju
  • Turističko vođenje puta
  • Boravišnnu taksu
  • Organizacioni i drugi troškovi agencije
od 79€ 04.08 - 09.08.2020
CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
  • Autobuski prevoz za polazak iz Beograda 15e a za polazak iz Niša i Novog Sada 20e (min. za realizaciju 20 putnika)
  • Fakultativne izlete
  • Individualne troškove putnika
  • Depozit za štetu 10e po osobi
od 59
Kompletan cenovnik
Organizator putovanja: "Special Travel Agency" d.o.o Beograd , Licenca OTP 62/2011
od 59
Kompletan cenovnik
Organizator putovanja: "Special Travel Agency" d.o.o Beograd , Licenca OTP 62/2011
© 2009-2020 puzzlegroup.org All rights reserved.