Niste registrovani? Registruj se

Ohrid Nova Godina
5 dana

Ohrid Nova Godina - Ohrid se nalazi na krajnjem jugu BJR Makedonije. Biser Makedonije i celog Balkana, najstarije jezero na Balkanu, grad istorije i jedna od kolevki pravoslavne duhovnosti. Zahvaljujući svojim osobenostima grad Ohrid i Ohridsko jezero proglašeni su 1980. godine za Svetsko kulturno nasledstvo pod zaštitom UNESCO-a. Na našem tržištu nekada popularna, a u poslednje vreme zaboravljena destinacija.

Poslednjih nekoliko godina se neprimetno nametnuo kao destinacija koja okuplja sve veći broj mladih ljudi iz regiona. Postale su nezaboravne novogodišnje noći doživljene na obalama prelepog jezera. Pored toga izleti i niske cene vanpansionske potrošnje su definitivno prevagnule da mladi u potpunosti uživaju na Ohridu i da se zadovoljni vrate svojim kućama. 

2400 godina Ohrid je bio poznat pod imenom Lihindos što u prevodu znači Božanska svetlost, dok današnji ne tako spektakularan naziv Ohrid potiče od slovenske reci “o hrid”, prema položaju grada koji zapravo leži na hridi koja se uzdiže iznad Ohridskog jezera. Ohridsko jezero, poznatije kao “makedonsko slatkovodno more” i “ muzej živih fosila” je jezero koje je nastalo pre nekoliko miliona godina tektonskim pomeranjem zemljišta. Pored zanimljive istorije i prelepih crkava ovo je mesto centar zabave zbog čega smo ga i odabrali za novogodišnje putovanje.

 

od 40
Kompletan cenovnik
Organizator puta: "Special Travel Agency" d.o.o Beograd , Licenca OTP 62/2011

Interaktivna mapa Ohrid

Na mapi možete pogledati lokaciju smeštajnih jedinica kao i izlete i lokalitete.

MAPA OHRID

Ohrid Nova Godina

Nova godina Ohrid - novogodišnji doček je fakultativno organizovan u nekom od klubova ili restorana u Ohridu. Ohrid Nova Godina

Skoplje

Jedna od značajnijih atrakcija grada Skoplja svakako je KAMENI MOST, most preko reke Vardar koji povezuje stari i novi deo grada. Podaci o vremenu kada je izgrađen su dosta različiti i prema jednom izvoru most je izgrađen negde u šestom veku i to za vreme imperije Justinijana I. Po ovom izvoru most je dograđivan neposredno pred krunisanje Cara Dušana u tvrđavi kale u Skoplju 1346. godine pa otuda i naziv koji se isto tako često koristi, DUŠANOV MOST. Jedna od glavnih znamenitosti grada Skoplje je svakako tvrđava SKOPSKO KALE, poznato i kao tvrđava Kale ili jednostavno Kale što na turskom i znači tvrđava. Ovo istorijski veoma značajno utvrđenje nalazi se na dominantnom bregu GRADIŠTE iznad reke Vardar. Prva tvrđava podignuta je još u VI veku na brdu iznad Vardara, mestu na kojem ima tragova ljudskog prisustva još iz perioda neolita i bronzanog doba nekih 4000 godina p. n. e. Utvrđenje je podignuto od velikih kamenih blokova uzetih iz obližnjeg grada SCUPI razorenog u zemljotresu 518. godine. Ohrid Nova Godina, Skoplje

Sv.Naum, Biljanini izvori - Ohrid

Fakultativni obilazak manastira Sv.Naum i Biljaninih Izvora. Posmatraćete ušće Crnog Drima u Ohridsko jezero, uživaćete u legendi o vili Jezerki i Biljaninim suzama, čućete otkucaje srca iz kovčega Sv.Nauma, probaćete lekovitu vodu u vrtu crkve Sv.Petke, kupićete najlepše suvenire ukrašene ohridskim biserima. Ohrid Nova Godina

Trenutni kurs lokalne valute Mini recnik

1 dan Polazak

Okupljanje putnika u kasnim popodnevnim / večernjim časovima na parkingu kod Buvljaka na Novom Beogradu. Vožnja preko Srbije i Makedonije sa usputnim pauzama radi odmora, osveženja i regulisanja carinskih i graničnih formalnosti.

2 dan Ohrid Nova Godina

Dolazak na Ohrid i smeštanje u sobe. Obilazak grada: Radionica hartije, crkva Sv.Sofije, crkva Sv.Jovana Kanea, Plaošnik, rano hrišćanska bazilika, crkva Sv.Klimenta i Pantelejmona, Samuilova tvrđava, crkva Sv.Bogorodice Perivleptos, antički amfiteatar itd. Nakon info ture, vreme je za prvu dnevnu žurku zagrevanja i upoznavanja! Povratak u smeštaj i spremanje za proslavu Nove godine! Organizovan fakultativni doček Nove godine u jednom od najpoznatijih klubova ili restorana u Ohridu. Noćenje.

3 dan Ohrid

Započnite novu godinu uz fakultativni After party na brodu – uživajte uz muziku naših dj-eva dok krstarite Ohridskim jezerom. Po povratku u Ohrid kratak predah i u večernjim časovima smo pripremili reprizu novogodišnje večeri u obližnjem klubu. Noćenje.

4 dan Ohrid

Fakultativni obilazak manastira Sv.Naum i Biljaninih Izvora. Posmatraćete ušće Crnog Drima u Ohridsko jezero, uživaćete u legendi o vili Jezerki i Biljaninim suzama, čućete otkucaje srca iz kovčega Sv.Nauma, probaćete lekovitu vodu u vrtu crkve Sv.Petke, kupićete najlepše suvenire ukrašene ohridskim biserima. Nakon povratka spremili smo dnevnu žurku – nema stajanja dok traje party putovanje! Vraćamo se u smeštaj, kratak predah i nastavlja se Goodbye Party u obližnjem klubu! Noćenje.

5 dan Skoplje - Beograd

Napuštanje smeštaja i polazak za Srbiju u jutarnjim časovima (oko 10:00h). Obilazak Skoplja: Dušanov most na Vardaru, tvrđava Kale, Mustafa-Pašina Džamija, Stari Bazar. Polazak za Niš / Beograd u poslepodnevnim časovima.Dolazak u Niš / Beograd u kasnim večernjim časovima.

od 40
Kompletan cenovnik
Organizator puta: "Special Travel Agency" d.o.o Beograd , Licenca OTP 62/2011

Apartmani Ilija

Apartmani Ilija - Ohrid: Nalaze se na u starom gradu u Ohridu, u blizini pešačke zone, na 50m od jezera. Apartmani poseduju TV, elektricni čajnik i sopstveno kupatilo, pored toga sadrže prostor za sedenje sa sofom. U blizini vile se nalaze restorani, prodavnice, suvernirnice, kao i prodavnice originalnih ohridskih bisera.


Delux Apartmani Kosta

Delux Studija Kosta - Ohrid: Vila se nalazi 350m od šetališta i jezera, a na 5 min šetnje od starog grada i centra. Svi studiji su na istom spratu i opremljeni modernim nameštajem. Ovo je jedna od novijih vila u našoj ponudi. Svaka smeštajna jedinica nudi besplatan WI-FI i LCD TV sa satelitskim kanalima. Studija su opremljena čajnom kuhinjom sa frižiderom, sopstvenim kupatilom. Gostima je na raspolaganju besplatan parking. Na samo 5 minuta hoda od apartmana gosti mogu pronaći niz znamenitosti, uključujući različite crkve i manastire. U neposrednoj blizini smeštajnog objekta nalaze se tradicionalni restorani, barovi i prodavnice.
VB Apartmani

VB Apartmani – Ohrid: se nalaze 400m udaljeni od jezera i 200m od centra. Potpuno novi i dobro opremljeni apartmani, svaki poseduje kuhinju, kupatilo, WI-FI.
Vila Damjan

Vila Damjan - Ohrid: se nalazi u centru, u starom gradu, na 150 metara od jezera. Sve smeštajne jedinice gledaju na jezero i imaju sopstveno kupatilo, TV. Besplatan bežični internet dostupan je u celom objektu. Parking u okviru objekta može se besplatno koristiti. Najbliži restoran i prehrambena prodavnica nalaze se na 50 metara od objekta. Ostali sadržaji vile obuhvataju ostavu za prtljag i perionicu veša.

Vila Di Angolo

Vila Di Angolo - Ohrid: ova vila se nalazi na idealnoj lokaciji, u samom centru na ulasku u stari grad, samo 50m udaljena od jezera. Vila se sastoji od 1/2, 1/3 i 1/6 soba i 1/3, 1/4 studija. Svaka soba ima sopstveno kupatilo, TV sa kablovskim kanalima, Wi-Fi a studija imaju i kuhinji. U okviru objekta se nalazi i picerija u kojoj gosti imaju 10% popusta.
Vila Dion

Vila Dion - Ohrid: ova vila se nalazi na samo 50m od jezera i 400m od centra. Vila raspolaže sa 11 studija. Svaki studio poseduje sopstveno kupatilo, TV sa kablovskim kanalima, kuhinju, francuski krevet i dve sofe na razvlačenje.


Vila Filand

Vila Filand - Ohrid: Nalazi se blizu centra grada, odmah pored keja na samom jezeru, na par minuta hoda od strogog centra grada. Vila je luksuzno opremljena, sve smeštajne jedinice imaju LCD TV, WI-FI, sopstveno kupatilo, kuhinja je deljiva. Vila poseduje parking i veliko dvorište a većina soba poseduje terasu. Vila ima dvokrevetne, trokrevetne i petokrevetne smeštajne jedinice. U blizini vile, nalaze se prodavnice i apoteka.


Vila Funda

Vila Funda - Ohrid: Nalazi se 50m od jezera na par minuta hoda od centra. Sve smeštajne jedinice imaju sopstveno kupatilo, klima uređaj, WI-FI, deljivu kuhinju. Neke sobe poseduju balkon, a sama vila ima i odličnu baštu. Sobe su za dve ili tri osobe. U neposrednoj blizini vile su brojni restorani i barovi, različite radnje. Samo par minuta je udaljena od starog grada.


Vila Kosta

Vila Kosta - Ohrid: Nalazi se na odličnoj lokaciji, u starom gradu na 50m od jezera. Studija su za 2 i 3 osobe a apartman za 5 osoba, skromnije su opremljeni. Opremljeni su TV-om, čajnom kuhinjom sa frižiderom, sopstvenim kupatilom, WI-FI.
Vila Laguna

Vila Laguna - Ohrid: Vila se nalazi u blizini prometne ulice a na samo 200m od jezera i šetališta. Vila Laguna raspolaze sa 5 soba koje su za dve ili tri osobe. Vila je moderno opremljena, svaka soba poseduje sopstveno kupatilo, kablovsku televiziju, frizider, WI-FI, zajednicku/deljivu kuhinju.
Vila Maja

Vila Maja - Ohrid: se nalazi na samoj obali jezera na šetalištu, udaljena 300m od centra. Vila poseduje dvokrevetne i trokrevetne studije koji imaju sopstveno kupatilo, kuhinju, terasu, TV, WI-FI.
Vila Marjan

Vila Marjan - Ohrid: se nalazi u centru Ohrida, na samo 30 metara od jezera. Gostima su na raspolaganju sobe opremljene TV-om, frižiderom, WI-FI, sopstveno kupatilo. Gosti mogu koristiti i zajedničku kuhinju.


Vila Matej

Vila Matej - Ohrid: nalazi se na 5 minuta hoda od centra, 150 m od jezera. Sobe imju sopstveno kupatilo. Na prizemlju se nalazi zajednicka kuhinja sa dnevnim boravkom. U blizini vile se nalaze prodavnice i banka.
Vila Smakoski

Vila Smakoski - Ohrid: Apartmani Smakoski nalaze se pored jezera na par minuta hoda od strogog centra grada. Smeštaj je novijeg datuma. Svi studiji sadrže sofu za sedenje i TV sa satelitskim kanalima, čajnu kuhinju, kupatilo i terasu. Parking u okviru objekta može se besplatno koristiti.
od 40
Kompletan cenovnik
Organizator puta: "Special Travel Agency" d.o.o Beograd , Licenca OTP 62/2011
CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
  • Prevoz na relacijama prema programu autobusima visoke turističke kategorije (audio, video, A/C, tv/dvd),
  • Tri noćenja u izabranom smeštaju,
  • Usluge pratioca grupe za sve vreme aranžmana,
  • Organizacioni i drugi troškovi agencije.
od 40€ 29.12 - 02.01.2018
CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
  • Boravišnu taksu - 1€ po noći,
  • Međunarodno putno i zdravstveno osiguranje 700rsd (Osigurana suma 30.000 evra, Uniqa osiguranje),
  • Fakultativne izlete (organizovani doček Nove godine, obilazak manastira Sveti Naum i Biljaninih izvora)
  • Individualne troškove putnika.
**Izražena cena je važeća za aktivne članove Puzzle Group-a 
*Polazak će biti realizovan iz Novog Sada za minimum 15 prijavljenih

 

 

 
od 40
Kompletan cenovnik
Organizator puta: "Special Travel Agency" d.o.o Beograd , Licenca OTP 62/2011
od 40
Kompletan cenovnik
Organizator puta: "Special Travel Agency" d.o.o Beograd , Licenca OTP 62/2011
© 2011-2016 puzzlegroup.org All rights reserved.