Niste registrovani? Registruj se

Istanbul Nova Godina
6 dana

Istanbul je  smešten u Bosforskom moreuzu, nekadašnja je prestonica triju velikih carstava - rimskog, vizantijskog  i otomanskog.  Jedan od najvećih gradova na svetu koji broji više od 13 miliona stanovnika. Raskrnica Evrope i Azije koja leži na Bosforu, miris orijenta i fantastična destinacija za upoznavanje istorije i kulture. Aja Sofija gde su se mešale kulture i religije dve civilizacije će vas ostaviti bez daha, a bazar mesto koje će vam se urezati duboko u pamćenje. Istanbul je tajanstveni grad melanholičnih sevdalinki, ali i savremena megakasaba u kojoj uz neprestani žagor i huk automobilskih sirena ključaju sudbine 13-ak miliona ljudi. Priča o Istanbulu nekada priča o gradu od 1.000 čuda, dervišima i diskotekama, džamijama i palatama, veličanstvenom zalasku sunca nad Bosforom, zlatu, kožnim torbama, miomirisima i kadifi, hodžinom pojanju i trbušnim plesačicama, a nekada o prosjacima i bedi, ukradenom satu ili novčaniku, haotičnom saobraćaju i iritirajućem huku automobilskih sirena, zagađenom vazduhu i prljavim ulicama. Istanbul je sve to i mnogo toga više, što često ne možete ni da zamislite. Grad koji između zapadnih i istočnih predgrađa razdvaja nekih 170 km! Haos & harmonija se tu neprestano rvu, poput mitskih titana. I nikada niste načisto ko pobeđuje. U čitavoj Evropi nema većeg izazova za putnika namernika nego da upozna Istanbul. 

 

od 115
Kompletan cenovnik

Interaktivna mapa Istanbul

Na mapi možete pogledati lokaciju Hotela kao i mapu grada.

INTERAKTIVNA MAPA ISTANBUL

Istanbul Nova Godina

Istanbul obilazak

Istanbul obilazak: Celodnevno fakultativno razgledanje Istanbula sa lokalnim vodičem na srpskom jeziku. Obilazak Plave Dzamije, Svete Sofije, Topkapi palate, Rimski Hipodrom. Ovo je izlet koji pokazuje sve bitne kulturno istoriske objekte Istanbula. Omogćićemo vam da uz lokalnog voidiča upoznate sve pojedinosti ovih magičnih građevinskih zdanja.

Krstarenje Bosforom (Istanbul)

Krstarenje Bosforom, obilazak Carigradske Patrijarsije i zidina: Prilika da Istanbul vidite i sa vode. Fantastični mostovi i zdanja će vas ostaviti bez daha. Uz prijatnu muziku na brodu, večeru i par pića koji su uključeni u cenu ovaj izlet možemo pretvoriti u sjajan party. U ovom izletu obilazimo i carigradsku patrijaršiju.

Trenutni kurs lokalne valute Mini recnik

1 dan Beograd

Sastanak grupe na dogovorenom mestu u popodnevnim časovima. Polazak iz Beograda. Noćna vožnja preko Srbije, Bugarske i Turske. Pravljenje usputnih pauza radi regulisanja graničnih formalnosti i odmora putnika.

2 dan Istanbul

Dolazak u Istanbul u prepodnevnim časovima. Panoramsko razgledanje grada: Valensov vijadukt, Zlatni rog, Taksim, Bešiktaš, prelazak preko Bosfora, Azijski deo... Smeštanje u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3 dan Istanbul Nova Godina

Doručak. Mogućnost organizovanja fakultativne posete nekoj od najvećih kulturno-istorijskih znamenitosti Istanbula: Čemberlitaš - stub sa obručima iz vizantijskog perioda, hipodrom - nekadašnje središte vizantijske moći u gradu, Teodosijev obelisk, egipatski obelisk, stub Troglave zmije, Aja Sofija - nekada najveća crkva sveta, Plava džamija - jedna od najspektakularnijih džamija na svetu, Topkapi palata – najznačajnije istorijsko mesto u Istanbulu i rezidencija turskih sultana, Kapali čaršija – najveća tržnica na svetu i pravi dragulj orijenta...Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Uveče magični doček Nove godine… Noćenje.

4 dan Istanbul

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta: krstarenje Bosforom između dva kontinenta (razgledanje grada sa Bosfora: Zlatni Rog - najlepši deo Istanbula, Galata most i Galata kula, Džamija Selimija, Dolmabahče palata - poslednje sedište sultana, Bešiktaš, Ortokoj kvart, Rumenli hisar - čuvena vizantijska tvrđava, Jedi kule (sedam kula), Devojačka kula...). Nakon krstarenja, poseta Vaseljenskoj patrijaršiji. Nakon obilaska slobodno vreme za individualne aktivnosti. Repriza novogodišnje noći. Noćenje.

5 dan Polazak za Beograd

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska Dolmabahče palate - poseta poslednjeg sedišta sultana, obilazak Selmluka. U kasnim popodnevnim časovima polazak za Srbiju. Noćna vožnja preko Turske, Bugarske I Srbije.

6 dan Beograd

Dolazak u Beograd u popodnevnim satima. Kraj aranžmana!

od 115
Kompletan cenovnik

Hotel Grand Ons

Hotel Grand Ons 3*** poseduje krovnu terasu sa bazenom i panoramskim pogledom na Mramorno more, a smešten je na 15 minuta šetnje od Kapali čaršije. servis vam je non-stop na raspolaganju. Sobe u hotelu Grand Ons uključuju, satelitsku televiziju i mini-bar. Sve smeštajne jedinice sadrže sopstveno kupatilo sa kadom i fenom za kosu. Turski doručak na bazi švedskog stola obuhvata svež hleb i masline. Služi se svakog dana u glavnom restoranu sa velikim prozorima, odakle se pruža pogled na grad. U piću i užinama možete uživati u snek baru i kafeu Aquarium. Hotel Grand Ons nalazi se u istanbulskoj četvrti Laleli, na manje od 500 metara od tramvajske stanice Laleli i železničke stanice Aksaraj.
od 115
Kompletan cenovnik
CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
  • Autobuski prevoz na relacijama prema programu turističkim autobusima
  • Tri noćenja sa doručkom u hotelu***,
  • Usluge pratioca grupe za sve vreme aranžmana,
  • Organizacioni i drugi troškovi agencije.

 

od 115€ 29.12 - 03.01.2021
CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
  • Fakultativni izleti
  • Individualne troškove putnika
  • Međunarodno putno i zdravstveno osiguranje sa pokrićem za COVID19 - 950,00rsd (Triglav osiguranje, osigurana suma 30000€)
 
od 115
Kompletan cenovnik
od 115
Kompletan cenovnik
© 2009-2020 puzzlegroup.org All rights reserved.