Niste registrovani? Registruj se

Skiatos | Grčka | Avio
11 dana

Skiatos (Skiatos)  - Ostrvo sa najviše plaža po kvadratnom kilometru. Zvančno Skiatos ima 66 plaža. Pored mnogobrojnih peščanih plaža izdvaja se Kukunaris, proglašena jednom od pet najlepših na svetu. Raznovrsnost sadržaja ovog mondenskog letovališta dočarava i „Mala banana“ – druga na svetskom forumu nudista. Duž severne obale ostrva protežu se šljunkovite plaže sa stenama i neverovatno kristalnom bojom mora.

Ovde možete naići na potpuno divlje i puste plaže, ali i naći „fensi“ plaže sa svim sadržajima. Netaknuta priroda, miris borovine kristalno čisto more, autentična atmosfera starog grada sa brojnim tavernama, barovima i buticima su samo neki od razloga koji privlače turiste iz cele Evrope. Mnoge poznate ličnosti iz sveta šou-biznisa letovale su na Skiatosu: čuveni par Bekam Dejvid i Viktorija, Džordž Buš, Roman Abramovič, Kurt Rasel, Bred Pit, Džordž Kluni, Pirs Brosnan.

 

Plaža Lalarija ima fascinantan prizor dok joj se prilazi – trijumfalnu kapiju koju je isklesala sama priroda Tripija Petra – stena sa lukom. Na Lalariju, neizbežnu sa razglednica Skiatosa i jednu od najslikanijih grčkih plaža, može se prići isključivo čamcem,vodenim putem. Na plaži je šljunak, prilično nezgodan za pešaćenje sa spektakularnim belim liticama u zaleđu koje do podneva stvaraju hladovinu a more je tirkizne boje i prosto privlači da se uroni u njega.

Mandraki je poluostrvo na oko 45 min hoda od Koukounariesa, sa raskošnim zelenilom i gustom šumom te tri predivne plaže - Kserkses, Elias i Agistri.

Kekria je plaža koja će Vam omogućiti ugođaj boravka u divljem prirodnom okruženju. Na plaži postoje tuševi koji za tuširanje koriste slatku vodu čije je izvorište nedaleko od plaže.

Kastro je šljunkovita plaža, a boravak na njoj možete upotpuniti laganom šetnjom od 20-ak minuta kojom ćete se popeti na brdsku kosu sa starom tvrđavom. Naseobina Kastro je bila srednjovekovno središte Skiatosa a danas postoje delovi citadele, zidine i top. Do plaže Kastro moguće je stići i automobilom premda se poslednjih par stotina metara mora prepešačiti jer put postaje previše uzan.

Mala banana još je nazivaju i Spartacus plaža poznata je kao jedino (nezvanično) nudističko odredište na Skijatosu. Plaža je proglašena kao druga na mondenskom forumu naturista. Ima tavernu u kojoj možete naručiti laku hranu.

Megali Amos (veliki pesak), je prva u nizu na koju se stiže izlazeći iz grada Skiatos i smatra se gradskom plažom jer se na nju može stići i peške. Ona je jedna od 7 plaža sa ostrva koje su nosioci plave zastave. Megali Amos je uzana plaža sa mešavinom šljunka i peska uz mnoštvo ležaljki i suncobrana.

Ksanemos plaža važi za stecište ljubitelja naturizma i nalazi se u blizini aerodromske piste glavnog grada Skiatosa. Plaža je vetrovita sa nešto peska i dosta šljunka, nema naročitog sadržaja i omiljena je turistima koji su smešteni u gradu Skiastosu premda do Ksanemosa nije lako doći peške jer je smeštena sa one padine brda.

Vasilias je uzana plaža nagrađena plavom zastavicom, sa šljunkom, leži podno obronaka brda koji je brane od vetrova sa severa.

Ahladies je jedna od najpoznatijih plaža na 4 km udaljenosti od grada Skiatosa iz kojeg se do nje može doći brodićem - vodenim taksijem.

Tzaneria je mala plaža prekrivena peskom na oko 8 km od grada Hora (Skiatos). Do nje se može doći i lokalnim autobusom (stanica br.11) ili koristeći taksi. Ima tri reda suncobrana i na njoj možete imati veliki izbor sportova na vodi kao i školu ronjenja.

Kanapica je plaža uz živopisni rt Kalamaki, udaljena 5 km jugozapadno od grada Hora (Skiatos). Nalazi se blizu autobuske stanice br.12, u prirodnoj uvali sa još dve manje plaže Nostos i Sklitri. Sve tri plaže su sa sitnim svetlucavim peskom i bistrim morem, pogledom koji puca na ostrvca Cugria i Arkos.

Kucuri Skiatos, ova plaža naziva se još i Diamandi, nalazi se tik na vrhu poluostrva Kalamaki, na njegovoj južnoj obali. Od glavnog grada ostrva Hora udaljena je oko 7 km. Plaža je uzana, a njena dužina ne premašuje 150 metara. U zaleđu je raskošno zelenilo koje u sadejstvu sa čistim morem stvara odlične uslove za uživanje i relaksaciju.

Vromolimnos je plaža koja u poslednje vreme stiče sve veću popularnost kod mladih zbog velikog bara koji pušta glasnu muziku i kao mesto gde se često organizuju žurke.

Kolios je peskovita plaža, usred malene i koloritne uvale odlično je zaštićena od vetra i karakteristična od svih plaža sa jugoistočne strane ostrva po kasnom zalasku sunca.

Agia Paraskevi (Sveta Petka) je velika plaža pokrivena peskom i ima istoimenu drvenu crkvu u zaleđu. Naziva se još i Platanias, a kroz istoimenu dolinu tokom čitave godine teče rečica što daje dodatnu svežinu regiji.

Trulos, je plaža koja leži u jednoj od najpopularnijih turističkih oblasti Skiatosa, na udaljenosti od oko 10 km jugozapadno od glavnog grada ostrva. Ime nosi po ostrvcu koje je tačno preko puta, a ima izgled kupole (trulos u prevodu sa grčkog označava kupolu). Plaža je kompletno organizovana sa svim potrebnim sadržajima.

Kukunarijes (prim.prev borova šišarka). Još 2003. godine Kukunarijes plaža je proglašena za najlepšu na Mediteranu, a smatra se i jednom od najlepših svetskih plaža. Dugačka je oko 2 km a niz obalu oblika polumeseca je šuma kamenog bora koja deli more od slatkovodnog Strofilijas jezera, pa je ovaj prirodni rezervat pod zaštitom ostrvskih vlasti i EU. Kukunarijes je ujedno i zadnja stanica (broj 26) lokalne autobuske linije koja povezuje grad Skiatos i jugoistočnu obalu ostrva. Kukunarijes plaža je zvanično uvrštena na top listu 10 najboljih plaža sveta.

Tsugrije (Cugrije), je ustvari maleno nenaseljeno ostrvo sa divnom plažom do koje se može doći taxi brodićima na čijoj maršriti je ovde poslednje kupanje pred povratak u luku.

Plaža Megas Asselions je prostrana, netaknute prirode i vetrovita, lako dostupna jer je napravljen novi drum koji vodi kroz šumu na severnoj strani ostrva sve plaže Troulos. Plaža ima veliku tavernu sa bogatim izborom lokalnih jela i pića a nedaleko od nje postoji i auto kamp. Često duva jak vetar koji podiže talase. Većinom je peskovita sa nešto manje šljunka i gotovo bez prirodne hladovine, pa se preporučuje suncobran.

Agia Eleni je izolovana plaža na zapadnoj obali Skiatosa na kratkoj pešačkoj udaljenosti od autobuskog stajališta ispred parkirališta Koukounaries. More je bistro i plitko, a plaža je dosta dugo bila stecište naturistima. Kako joj je u međuvremenu porasla popularnost nudisti su se premestili na druga mesta. Plaža je okrenuta ka zapadu i ima impresivne zalaske sunca.

Banana Beach je još poznata i kao plaža (Krassas) a smeštena je između plaža Koukounaries i Agia Eleni. Na Banana Beach vodi duga staza pa većina posetioca na nju stiže taxi brodićem. Plaža se odlikuje dugim peskom sa mnoštvom ležaljki i suncobrana a more je duboko. Predah i osveženje možete pronaći u nekoliko kafea i beach barova smeštenih u hladovini borova.

Poluostrvo Kalamaki je smešteno na južnoj obali Skiatosa, između naselja Kolios i Tzanaries i prekriveno je četinarskim rastinjem - predivnom borovom šumom. Na Kalamakiju je početkom šezdesetih godina prošlog veka krenuo razvitak turizma na ostrvu a danas slovi za oblast sa ekskluzivnim luksuznim vilama i apartmanima.

Ovaj deo Skiatosa ima predivne pešačke staze kroz borovu šumu. To je predeo sa izuzetnim vidicima posebno na mesta Tzanaries i Kanapitsa. Obalom poluostrva proteže se asfaltni put koji spaja autobuska stajališta 11 i 12. a pešačeći tu deonicu možete savladati za oko sat vremena.

od 332
Kompletan cenovnik
Organizator putovanja: OTP 235/2020 kategorija A35
Trenutni kurs lokalne valute Mini recnik

1 dan Beograd- Skiatos

Beograd – Skiatos : Sastanak putnika na Aerodromu Beograd dva sata pre poletanja. Prevoz čarter letom. Dolazak na Skiatos. Transfer do izabranog hotela. Smeštaj u hotel. Hotelska usluga prema program. Noćenje.

2-10 dan Skiatos

Individualne aktivnosti. Mogućnost fakultativnih izleta I razgledanja.

11 dan Skiatos-Beograd

Krf– Beograd: Napuštanje soba do 12h (u zavisnosti od vremena leta). Transfer do aerodroma, čekiranje i pasoška kontrola. Direktan čarter let do Beograda (Air Serbia).

od 332
Kompletan cenovnik
Organizator putovanja: OTP 235/2020 kategorija A35

VILA AMY

VILA AMY Nalazi se na nešto manje od 2,5km od grada Skiatosa i na oko 130m od plaže Ahladia. Dvokrevetni i trokrevetni studiji su u prizemlju i na prvom spratu. Ovi tipični ostrvski studiji sadrže opremljenu kuhinju, deo za spavanje sa dva i tri ležaja ili francuskim i jednim standardnim, kupatilo i terasu sa garniturom za sedenje. Opremljeni su TV-om i klima uređajem (uračunat u cenu). Veličina studija je oko 16-20kvm + terasa. Preko puta se nalazi hotel Belvedere gde svi gosti mogu besplatno koristiti bazen (uz obavezu jednog pića).


VILA FANTASIA

VILA FANTASIA Nalazi se na idealnoj lokaciji. Smeštena je u „slepoj“ ulici između centra grada i plaže. Udaljena je oko 200m od pešačke zone Skiatosa, 500m od luke i 400m od plaže Megali Amos. Dvokrevetni i trokrevetni studiji sadrže malu kuhinju sa delom za spavanje sa dva ili tri ležaja, neograđenu terasu sa garniturom za sedenje. Svi studiji su opremljeni sa TV-om i klima uređajom koji se doplaćuje na licu mesta. WiFi je besplatan. Šestokrevetni (četvorokrevetni i petokrevetni) dupleks apartmani na prvom spratu sastoje se od kuhinje sa trpezarijskim stolom u kojoj se nalazi i jedini klima uređaj (uz doplatu na licu mesta) i TV, kupatila, dve ili tri spavaće sobe sa po dva standardna ležaja i dve terase sa pogledom na dvorište. Šestokrevetni (četvorokrevetni i petokrevetni) dupleks apartmani u prizemlju sastoje se od kuhinje, trpezarije sa TV-om, dve ili tri spavaće sobe sa po dva standardna ležaja i dva klima uređaja (uz doplatu na licu mesta) i dela dvorišta kao terasa sa garniturom za sedenje. U jednoj od tri spavaće sobe nema prozor ka dvorištu već samo mali svetlarnik. Veličina apartmana 40-45kvm + deo dvorišta/terasa. Najbliži restoran je udaljen oko 80m.


VILA MAKIS

VILA MAKIS Nalazi se na uzvišenju iznad grada, na oko 550m od centra Skiatosa i na oko 450m od plaže Megali Amos. S obzirom da se nalazi na tihom okruženju iznad grada, ima fantastičan pogled na zaliv sa ostrvcima, grad i ostrvo Skopelos. Dvokrevetni studiji u vili Makis su smešteni u lepom mediteranskom vrtu, sadrže opremljenu kuhinju (mali šporet sa rernom, aspirator...), deo za spavanje sa dva ležaja, kupatilo i terasu sa garniturom za sedenje. Svi studiji su opremljeni sa TV-om i klima uređajem (uračunat u cenu).


VILA MANOLAS

VILA MANOLAS Nalazi se u gradu Skiatosu, prema aerodromu, na oko 500m od strogog centra, oko 150m od mora, ulice barova i restorana. Od autobuske stanice je udaljena 250m, a od najbliže plaže Megali Amos je udaljena oko 2km ili 4 autobuske stanice. Dvokrevetni i trokrevetni studiji sadrže opremljenu kuhinju, deo za spavanje sa dva ili tri kreveta (dvokrevetni + 1 fotelju na otvaranje), kupatilo i terase sa garniturom za sedenje. Veličina studija je oko 20mkv + terasa. Četvorokrevetni studio sa galerijom se nalazi kao izdvojeni objekat u dvorištu i sastoji se od kuhinjskog dela, dva ležaja i kupatila u prizemlju i galerije iznad kuhinje na kojoj su još dva ležaja. Veličina studija je oko 30mkv. Svi studiji su opremljeni sa TV-om i klima uređajem (uz doplatu na licu mesta).


od 332
Kompletan cenovnik
Organizator putovanja: OTP 235/2020 kategorija A35
CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
  • Avio prevoz čarter letom na relaciji Beograd - Skiatos - Beograd,
  • Smeštaj u izabranom hotelu na bazi usluge i tipa sobe naznačene u tabeli,
  • Grupni transfer aerodrom - hotel - aerodrom,
  • Aerodromske takse u visini od 37,5€ (21,42€ aerodromska taksa Beograd, 15,1€ aerodromska taksa Skiatos, 0,98€ DCV taksa)
  • YQ taksa 10€ (doplate za gorivo – podložno promeni do polaska na put)
  • Usluge predstavnika, troškove organizacije putovanja.

od 332€ 12.06 - 22.06.2020
od 382€ 22.06 - 02.07.2020
od 407€ 02.07 - 12.07.2020
od 427€ 12.07 - 22.07.2020
od 443€ 22.07 - 01.08.2020
od 443€ 01.08 - 11.08.2020
od 443€ 11.08 - 21.08.2020
od 427€ 21.08 - 31.08.2020
od 411€ 31.08 - 10.09.2020
od 382€ 10.09 - 20.09.2020
CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
  • Troškovi fakultativnih izleta
  • Putno zdravstveno osiguranje
  • Individualni troškovi
  • Gradska taksa za sve hotele i apartmane, po sobi i noćenju, plaćanje na licu mesta u gotovini prilikom check in-a; 0,50 € za apartmane i hotele 1-2 zvezdice; 1,50 € za hotele 3 zvezdice; 3,00 € za hotele 4 zvezdice; 4,00 € za hotele 5 zvezdica. 
od 332
Kompletan cenovnik
Organizator putovanja: OTP 235/2020 kategorija A35
od 332
Kompletan cenovnik
Organizator putovanja: OTP 235/2020 kategorija A35
© 2009-2020 puzzlegroup.org All rights reserved.