Niste registrovani? Registruj se

Ohrid | Letovanje
11 dana

Ohrid letovanje - Ohrid se nalazi na krajnjem jugu BJR Makedonije. Biser Makedonije i celog Balkana, najstarije jezero na Balkanu, grad istorije i jedna od kolevki pravoslavne duhovnosti. Zahvaljujući svojim osobenostima grad Ohrid i Ohridsko jezero proglašeni su 1980. godine za Svetsko kulturno nasledstvo pod zaštitom UNESCO-a. Na našem tržištu nekada popularna, a u poslednje vreme zaboravljena destinacija.

Poslednjih nekoliko godina se neprimetno nametnuo kao destinacija koja okuplja sve veći broj mladih ljudi iz regiona. Izleti i niske cene vanpansionske potrošnje su definitivno prevagnule da mladi u potpunosti uživaju na Ohridu i da se zadovoljni vrate svojim kućama. 

2400 godina Ohrid je bio poznat pod imenom Lihindos što u prevodu znači Božanska svetlost, dok današnji ne tako spektakularan naziv Ohrid potiče od slovenske reci “o hrid”, prema položaju grada koji zapravo leži na hridi koja se uzdiže iznad Ohridskog jezera. Ohridsko jezero, poznatije kao “makedonsko slatkovodno more” i “ muzej živih fosila” je jezero koje je nastalo pre nekoliko miliona godina tektonskim pomeranjem zemljišta.

od 100
Kompletan cenovnik
Organizator putovanja: "Special Travel Agency" d.o.o Beograd , OTP 32/2020 - kategorija A 25

1 dan Beograd

Okupljanje putnika u kasnim popodnevnim/večernjim časovima. Vožnja preko Srbije i Makedonije sa usputnim pauzama radi odmora, osveženja i regulisanja carinskih i graničnih formalnosti. Obaveza putnika je da dva dana pred polazak provere tačnu lokaciju i vreme polaska u agenciji.

2-11 dan Ohrid

Dolazak na Ohrid i smeštanje u sobe. Tokom boravka na Ohridu uz odličnu zabavu imaćete prilike da posetite razne lokalitete (Fakultativni obilazak manastira Sv.Naum i Biljaninih Izvora. Posmatraćete ušće Crnog Drima u Ohridsko jezero, uživaćete u legendi o vili Jezerki i Biljaninim suzama, čućete otkucaje srca iz kovčega Sv.Nauma, probaćete lekovitu vodu u vrtu crkve Sv.Petke, kupićete najlepše suvenire ukrašene ohridskim biserima.Obilazak grada Ohrida: Radionica hartije, crkva Sv.Sofije, crkva Sv.Jovana Kanea, Plaošnik, rano hrišćanska bazilika, crkva Sv.Klimenta i Pantelejmona, Samuilova tvrđava, crkva Sv.Bogorodice Perivleptos, antički amfiteatar itd.).Pored lokaliteta posetićemo i najlepše plaže na Ohridu.

11 dan Ohrid - Skoplje - Beograd

Napuštanje smeštaja i polazak za Srbiju u jutarnjim časovima (oko 10:00h). Obilazak Skoplja: Dušanov most na Vardaru, tvrđava Kale, Mustafa-Pašina Džamija, Stari Bazar. Polazak za Niš/Beograd/Novi Sad u poslepodnevnim časovima. Dolazak u Niš/Beograd/Novi sad u kasnim večernjim časovima.

od 100
Kompletan cenovnik
Organizator putovanja: "Special Travel Agency" d.o.o Beograd , OTP 32/2020 - kategorija A 25

Apartmani Dimic

Vila Dimić se nalazi na oko 50 metara od jezera i do 600 metara od centralnog trga Ohrida. Sastoji se od studija 1/2, 1/3 i 1/4, kao i apartmana 1/5 i 1/6. Poseduje kuhinju, tv lcd, wi fi, i jos mnogo toga. Neke sobe imaju klimu.
Biser

Vila Biser se nalazi na oko 50 metara od jezera i do 600 metara od centralnog trga Ohrida. Vila je luksuzno opremljena. Poseduje kuhinju, A/C, tv lcd, wi fi, i jos mnogo toga. Ima 2 bloka. Blok A se sastoji od 1/2 soba. Blok B od 1/3 i ¼ studija.


Vila Filand

Vila Filand se nalazi na oko 50 metara od jezera i do 750 metara od centralnog trga Ohrida. Vila je luksuzno opremljena. Poseduje kuhinju, tv lcd, wi fi, i jos mnogo toga.


Vila Funda

Vila Funda se nalazi oko 50 metara od jezera i do 800 metara od centralnog trga Ohrida. Svaki studio poseduje kupatilo, tv, wi-fi i terasu, kuhinja je zajednička.


od 100
Kompletan cenovnik
Organizator putovanja: "Special Travel Agency" d.o.o Beograd , OTP 32/2020 - kategorija A 25
CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
  • 9 noćenja u izabranom smeštaju
  • Prevoz turističkim autobusima (TV, DVD, audio oprema, A/C) na relacijama prema programu
  • Usluge pratioca grupe za sve vreme aranžmana
  • Organizaciju putovanja u celini
od 100€ 21.07 - 31.07.2019
od 100€ 31.07 - 10.08.2019
od 100€ 10.08 - 20.08.2019
CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
  • Međunarodno putno i zdravstveno osiguranje: 1100rsd (0-18 god.) i 1100rsd (19-70 god.) Osigurana suma 30000 €
  • Fakultativne izlete na destinaciji
  • Individualne troškove putnika
  • Obaveznu boravišnu taksu 1€ po noćenju - plaćanje u agenciji

*Za polazak iz Novog Sada - DOPLATA 7€ (Polazak iz NS će biti realizovan za minimum 15 osoba)
*Za polazak iz Niša - UMANJENJE 7€
*Za SOPSTVENI PREVOZ cena se umanjuje 15€
*Izražena cena je važeća za aktivne članove Puzzle Group

od 100
Kompletan cenovnik
Organizator putovanja: "Special Travel Agency" d.o.o Beograd , OTP 32/2020 - kategorija A 25
od 100
Kompletan cenovnik
Organizator putovanja: "Special Travel Agency" d.o.o Beograd , OTP 32/2020 - kategorija A 25
© 2009-2020 puzzlegroup.org All rights reserved.