Niste registrovani? Registruj se

Lefkada | Grčka
12 dana

LEFKADA - pripada grupi jonskih ostrva. Glavni grad je Lefkada ili kako ga meštani zovu Lefkas. Ostrvo ima površinu od 300 kvadratnih kilometara i povezana je kopnom sa prevlakom dužine dva kilometra i pokretnim mostom. Lefkada je zeleno ostrvo, prekriveno gustom borovom šumom i maslinjacima. Od plaža Porto Katsiki, Egremni, Milos, Katsima... zastaje dah, a beli pesak sve ostavlja bez daha.

Nikiana je gradić na istočnoj obali i nalazi se 9km od severnog dela ostrva i Lefkasa. Plaža je mala i šljunkovita a malo mesto nudi taverne sa odličnom ponudom jela, kafićima i barovima na plaži. Plaža je veoma bizu glavnog puta pored obale. Plaža u Nikiani ima fenomenalan pogled na kopneni deo Grčke. Voda je mirna i čista. Jedna od najlepših plaža na istočnoj strani ostrva.

Plaže su ono zbog čega se dolazi na  ostrvo Lefkada. Divlje, neurbanizovane, beskonačno duge, besprekorno čiste.....i zbog njih bi u paletu boja trebalo uvesti boju pod nazivom “Jonsko plavo”. One najlepše se naravno nalaze na zapadnoj strani, dosta su sljunkovite, što moze da bude problem za osetljiva stopala, voda često ume da bude hladna a i talasi nisu retkost.

Porto Kaciki plaža, Lefkada

Raj na zemlji: beli šljunak, tirkizno more, ima dubokih delova. Ova plaža je zvanično najlepša plaža na Mediteranu! Zvanične reklame Turističke organizacije Grčke, na prvom mestu prikazuju ovu plažu.

Egremni plaža, Lefkada

Po nekima ovo je najbolja plaža i na istu se spuštate stepnicama. Plaza nije prevelika ali na njoj nema mnogo turista tako da želi malo privatnosti ovo je odličan izbor.

Katizma plaža, Lefkada

Takođe mirna plaža dužine oko 2km i na tolikoj površini ne baš mnogo ljudi. Na plaži postoji kafić što nije baš tako redak slučaj na plažama Lefkade.

Milos plaža, Lefkada

U blizini Katizme nalazi se teško pristupačna, ali baš zato i posebna plaža Milos. Iz centra Agios Nikitasa do nje se kreće putićem koji vodi kroz borovu šumu (20 minuta hoda), a od broja stepenika najviše će se zavrteti u glavi onima koji sa sobom nose suncobrane. Kako je zabačena, na njoj nema ni kafića, ni ležaljki.

 

od 175
Kompletan cenovnik
Organizator puta: "Special Travel Agency" d.o.o Beograd , Licenca OTP 62/2011

Interaktivna mapa Lefkada

Mapa Lefkada - Na mapi Lefkade možete pogledati lokaciju smeštajnih jedinica kao i restorana i klubova

Mapa Lefkada- smeštaj,klubovi,plaže

Mapa Grčka

Lefkada leto

Lefkada letovanja - Infografik

Lefkada letovanje - pogledajte sve bitne informacije u vezi Lefkade u formi infografika. Pogledajte slike Lefkada

Lefkada letovanje infografik

Plaže Lefkada

Plaže Lefkada - Lefkada je jedno od onih ostrva na koja idete da bi videli prelepe plaže. Ovo ostrvo opsedaju turisti sa svih krajeva sveta kako bi videli plaže sa razglednica. Porto Katsiki – plaža zbog koje se dolazi na ovo ostrvo. Verovatno jedna od najpoznatijih grčkih plaža sa tirkizno plavom bojom vode. Ogromne stene i stepenice koje vas vode do same plaže ostvaljaju neverovatan utisak. Ovde je moguće sačiniti fantastične fotografije zbof strukture terena i činjenice da silazite strmim stepenicama na plažu. Plaža je uređena sa infrastrukturom u vidu suncobrana i ležaljki a prirodni hlad je moguće pronaći u zaklonu ogromnih stena. Agiofili – Plaža se nalazi u blizini sela Vasiliki i odlukuju je čista nestvarno plava voda sa belim, sitnim peskom i belim stenama koje je okružuju. Pogled na plažu je fenomenalan i plaža je potpuno pusta bez infrasktrukrure u vidu ležaljki, barova i kafića. Egremni – u blizini Porto Katsiki plaže, nalazi se i Egremni plaža. Do ove plaže je teže doći bez brodića jer ćete morati da se spustite niz 350 stepenika što i nije tako teško ako zaboravite uspon uz iste u povratku :D. Imaćete priliku da se kupate takođe u kristalno čistoj vodi i uživate u prelepom pesku. Lefkada plaže

Slike Lefkada

Slike Lefkada - važi za ostrvo sa najlepišim plažama. Pružamo vam priliku da putem galerije slika lefkade doživite bar deo onoga što vas čeka na ostrvu. Slike Lefkada Lefkada letovanje

1 dan Beograd

Polazak autobusa u popodnecnim časovima i vožnja preko Srbije i Makedonije sa usputnim zadržavanjem radi odmora i osveženja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti. Obaveza putnika je da dva dana pred polazak provere tačnu lokaciju i vreme polaska u agenciji.

2-10 dan Nikiana Lefkada

U ranim popodnevnim časovima stižemo na Lefkadu u mesto Nikiana, smeštamo se u apartmane/studije/sobe. Dane na Lefkadi koristimo za dnevne žurke, druženje, uživanje u čarima mora, sunca i peska na najpoznatijim plažama Desimi, Mikros Gialos, Agiofili, Milos, Katizma, Kalamitsi, Egremni, Porto Katsiki,istraživanje ostrva izletima do obližnjih ostrva Madouri, Sparti, Skorpidi i Skorpios, glavnog grada Lefkade, ruševina Apolonovog hrama u Athani, vodopada Nikiana, tradicionalnih planinskih sela Vafkeri,Aleksandros i Kolivata, Kefalonije...

11-12 dan Beograd

Pakujemo stvari i polako napuštamo Nikiana. Sledi vožnja kroz Grčku, Makedoniju i Srbiju sa usputnim pauzama. Sumiranje utisaka i prepričavanje doživljaja tokom noćne vožnje do Srbije.Dolazak u Beograd u prepodnevnim satima.

od 175
Kompletan cenovnik
Organizator puta: "Special Travel Agency" d.o.o Beograd , Licenca OTP 62/2011

Odisej

Odisej, Nikiana, Lefkada - Vila je smeštena nedaleko od plaže 150m) i okružena je zelenilom. Ona se sastoji iz dva objekta koji uključuju studije i apartmane za 2, 3, 4 i 5 osoba. Svi apartmani imaju balkone. Svi apartmani imaju potpuno opremljenu kuhinju, WC i tuš, klima uređaj i TV. Tu je besplatan pristup internetu (Wi-Fi), prekrasan vrt sa ležaljkama i suncobranima, roštilj i privatni parking. Upotreba klima uređaja se doplaćuje na licu mesta.


Sun rooms

Sun - Nikiana, Lefkada: Nalazi se u neposrednoj blizini vile Fraxi beach na 150m od mora. Na raspolaganju su vam 1/2 i 1/3 sobe. Svaka soba ima frižider, tv, terasu, wifi i klima urađajem (upotreba klima uređaja se doplaćuje na licu mesta).


od 175
Kompletan cenovnik
Organizator puta: "Special Travel Agency" d.o.o Beograd , Licenca OTP 62/2011
CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
  • 9 noćenja u izabranom smeštaju
  • Prevoz turističkim autobusima (TV, DVD, audio oprema, A/C) na relacijama prema programu
  • Usluge pratioca grupe za sve vreme aranžmana
  • Organizaciju putovanja u celini
od 175€ 25.07 - 05.08.2019
CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
  • Međunarodno putno i zdravstveno osiguranje: 1100rsd (0-18 god.) i 1100rsd (19-70 god.) Osigurana suma 30000 €
  • Fakultativne izlete na destinaciji
  • Individualne troškove putnika
  • Obaveznu boravišnu taksu: dnevno po smeštajnoj jedinici (privatan smeštaj - 0.5€, hoteli 1*i 2* - 0.5€, hoteli 3* - 1,5 €, hoteli 4* - 3€, hoteli 5* - 4€ - plaćanje u agenciji)

*Za polazak iz Novog Sada - DOPLATA 7€ (Polazak iz NS će biti realizovan za minimum 15 osoba)
*Za polazak iz Niša - UMANJENJE 7€
*Za SOPSTVENI PREVOZ cena se umanjuje 30€
*Izražena cena je važeća za aktivne članove Puzzle Group

od 175
Kompletan cenovnik
Organizator puta: "Special Travel Agency" d.o.o Beograd , Licenca OTP 62/2011
od 175
Kompletan cenovnik
Organizator puta: "Special Travel Agency" d.o.o Beograd , Licenca OTP 62/2011
© 2011-2018 puzzlegroup.org All rights reserved.