Niste registrovani? Registruj se

Kušadasi (Turska)
12 dana

Kušadasi je jedan od najlepših i najpoznatijih mesta za zabavu i odmor u Turskoj. Nalazi se u fenomenalnom zalivu u Egejskom regionu Turske i u prevodu Kušadasi znači “ostrvo ptica”. Ovaj lepi gradić privlači na hiljade mladih iz celog sveta zbog brojnih peščanih plaža sa kristalno plavom vodom Egeja, 300 sunčanih dana u godini i čuvenim noćnim životom. Noći u Kušadasiju su toliko nepredvidive, da je ovaj grad na prvom mestu po broju razvoda u Turskoj. Možda lepe turistkinje i turisti imaju nešto sa tim :D

Pored toga može se uživati u bezbroj ribljih restorana, istorijskim lokalitetima i šoping centrima u okolini. Efes je jedan od najpoznatijih drevnih gradova koji se nalazi pored Kušadasija. Ovog leta želi da - Kušadasi 

Sa trista sunčanih dana godišnje, u Kušadasiju skoro da nema oblaka na nebu, te se ne brinite se da li ćete pocrneti. Tokom jula i avgusta, temperatura vazduha je oko četrdeset stepeni u hladu, ali usled niske vlažnosti vazduha, sunčanje će vam biti prijatno i efektno.

Sa obalom na Egejskom moru, Kušadasi nudi veliki broj raznolikih plaža, prevashodno peskovitih a more je toplo sa prosečnom temperature oko 27 stepeni.

Šoping je nazaobilazan tokom boravka u Turskoj u mnogobrojnim radnjama u centru Kušadasija ali se ne nadajte fiskalnom računu ili fiksnoj ceni, već vežbajte vašu veštinu pregovaranja, jer su Turci itekako raspoloženi za cenkanje, pretvarajući šoping u avanturu.

Grad Efes

Prema legendi osnovan od strane žene ratnica Amazonki. Pripremite bliceve za ostatke hrama posvećenog grčkoj kraljici Artemidi, jedno od sedam svetskih čuda. Priuštite sebi popodne u davno prošlom vremenu stare ere, kao da ste se čarobnim vremeplovom obreli u antici, kolevci civilizacije.

 

 

od 0
Kompletan cenovnik
Organizator puta: "Special Travel Agency" d.o.o Beograd , Licenca OTP 62/2011

Antički grad Efes

Antički grad Efes - Efes je antički grad u današnjoj Turskoj. U njemu se nalazilo jedno od sedam svetskih čuda, hram posvećen grčkoj boginji Artemidi. Efes je i mesto hrišćanskog hodočašća, mesto poslednjeg boravka Majke Božije koju je po predanju Sv. Pavle doveo u ovaj grad. Na prostoru današnjeg Efesa nalaze se ostaci tri grada iz različitih epoha, jer je originalna lokacija izmenjena razaranjima od strane grčkih, persijskih i rimskih osvajača, kao i prirodnim katastrofama. Ostaci burne prošlosti, Artemidin hram, amfiteatar, Celzijusova biblioteka, agore i kupatila, danas privlače milione turista iz celog sveta i predstavljaju najbogatije arheološko nalazište u Maloj Aziji. Kušadasi Efes.jpg

Aqua park Kušadasi

Poseta vodenom parku sa veštačkim jezerima i rakama. U parku su na raspolaganju i teniski i košarkaški tereni, kao i ekspres restoran i nekoliko kafića. Kušadasi Aqualand

Krstarenje brodom - Kušadasi

Krstarenje obalom Egejskog mora. Obilazak skrivenih uvala i kupanje na najlepšim plažama nacionalnog parka pored Kušadasija. Kušadasi-krstarenje.jpg

Kušadasi letovanje - infografik

Kušadasi letovanje info

Mapa Kušadasi

Na mapi možete pogledati lokaciju smeštajnih jedinica kao i restorana i klubova

Mapa Kušadasi - smeštaj, klubovi, plaže

Pamukale

Pamukale, ili na našem jeziku PAMUČNA TVRĐAVA. Pamukkale je kompleks jedinstvenih mineralnih izvora u jugozapadnoj Turskoj, u blizini grada Denizlija. Lokalitet se sastoji od toplih izvora i vapnenca travertina koji ima neobičan oblik plitkih terasastih bazena, nastalih prelijevanjem mineralne vode i taloženjem minerala. Taloženje minerala kalcijum-oksida stvorilo je blistavo bele kaskade, sa malim bazenima, koje izgledaju kao izvajane u ledu. Na samom izvoru ležao je antički grad Hierapolis, posvećen kraljici Hieri.Najveći nekropolis antičkog sveta se nalazi na ovoj lokaciji, kao i jedan od najbolje očuvanih amfiteatara sa reljefima i statuama. Turska Pamukale

Tursko veče Kušadasi

Veče tradicionalne muzike i Turskog folklora trbušnim plesom, domaćim specijalitetima, pićima i orijentalnim slatkišima. Kušadasi Tursko veče

Trenutni kurs lokalne valute Mini recnik

1 dan Beograd

Okupljanje grupe u popodnevnim satima na parkingu preko puta Buvlje pijace na Novom Beogradu, čekiranje svih neophodnih stvari i početak sa žurkom upoznavanja u busu. Noćna vožnja kroz Bugarsku i Tursku.

2-11 dan Turska Kušadasi

Turska Kušadasi: Stižemo u Kušadasi. Smeštaj u sobe. Tokom boravka u Kušadasiju, biće organizovani svakodnevni programi: izleti do najlepših plaža, noćni provod, obilazak tržnog centra, krstarenje. Biće ovo još jedno putovanje koje ćete pamtiti.

11 dan Turska Kušadasi

Turska Kušadasi: Napuštamo sobe. Slobodno vreme do popodnevnih sati i krećemo nazad. Vožnja preko Turske uz usputne pauze za odmor I osveženje.

12 dan Beograd

Nastavak putovanja preko Bugarske i Srbije i dolazak u Beograd u popodnevnim satima (u zavisnosti od situacije na graničnim prelazima i putevima).

od 0
Kompletan cenovnik
Organizator puta: "Special Travel Agency" d.o.o Beograd , Licenca OTP 62/2011

Hotel Abem

Hotel Abem - Kušadasi: se nalazi u centru Kušadasija i udaljen je 600m od gradske plaže. Struktura smeštaja je 1/2 i 1/3 sobea sa terasama i kupatilima. Hotel poseduje otvoreni bazen i restoran.
Hotel Alika

Hotel Alika - Kušadasi: nalazi se u centru Kušadasija. Hotel poseduje trokrevetne sobe. Svi gosti mogu da koriste otvoreni bazen.


Hotel Sarikaya

Hotel Sarikaya - Kušadasi: Nalazi se u širem centru Kušadasija i udaljen je oko 10 minuta hoda od najbliže plaže. Struktura smeštaja je 1/2 i 1/3 sobe sa terasama i kupatilima. Hotel poseduje otvoreni bazen i restoran.


od 0
Kompletan cenovnik
Organizator puta: "Special Travel Agency" d.o.o Beograd , Licenca OTP 62/2011
CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
  • 9  noćenja u hotelima iz ponude na bazi noćenja sa doručkom
  • Autobuski prevoz na relacijama prema programu autobusima (audio, video, A/C, tv/dvd)    
  • Usluge pratioca grupe za sve vreme aranžmana
  • Organizacione i druge troškove agencije

 

 

 

CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
  • Međunarodno putno i zdravstveno osiguranje  1300rsd (Osigurana suma 30 000€ , po uslovima Uniqa osiguranja)
  • Fakultativne izlete
  • Individualne troškove putnika

*Polazak iz NS će biti realizovan za minimum 15 osoba.
**Izražena cena je važeća za aktivne članove Puzzle Group.
***Za sopstveni prevoz cena se umanjuje 50€

 

 
od 0
Kompletan cenovnik
Organizator puta: "Special Travel Agency" d.o.o Beograd , Licenca OTP 62/2011
od 0
Kompletan cenovnik
Organizator puta: "Special Travel Agency" d.o.o Beograd , Licenca OTP 62/2011
© 2011-2018 puzzlegroup.org All rights reserved.