Niste registrovani? Registruj se

Tajland: Bangkok-Puket-Koh Phangan
17 dana

Tajland - zemlja slobode, osmeha, interesantnih prizora i vizuelnih uživanja. Sa jedne strane Bangkok uzbudljiva i užurbana metropola koja broji 8 miliona stanovnika a sa druge strane prelepi krajolici dalekih i skrivenih plaža na jugu zemlje. I sve to po jako pristupačnim cenama za naš standard. Bangkok je opojan koliko je i raznovrstan. Mešavina egzoticnih aroma i nesvakidašnjih prizora.To je grad pun magicnih slojeva koje treba otkrivati jedan po jedan, da bi se dosegle njegove skrivene čari. U njemu su isprepleteni prošlost, sadašnjost i buducnost. Bangkok je i grad velikih kontrasta - mozaik drevnih hramova i staklenih nebodera, luksuznih stanova nadomak trošnih kućica duž kanala; mesto gde blještavi shopping centri zasenjuju prašnjave ulicne pijace, a ranojutarnje religijske ceremonije zamenjuju buku noćnih klubova. Isprobaćemo neverovatno ukusnu tajlandsku kuhinju, sveže ceđene sokove, uživati u klasičnim predstavama THAI plesa ii neobično jeftinom šopingu. Svaki sekund proveden ovde je doživljaj za pamćenje!  Chiang Mai grad na severu zemlje smešten u sred džunle gde ćemo posetiti jedan od kampova za obuku slonova i farmu orhideja a imaćete priliku ukoliko se za to odlučite i prenoćiti u dzungli. Tajland ne bi bio kompletan bez juga zemlje i živopisnih plaža, belog peska i palmi. Egzotika u svakom kadru vašeg fotoaparata i potpuna sloboda. Phuket komercijalni turistički centar ovog dela Azije sa neverovatnim krajolicima kao i Koh Pan Gan - Ibiza Azije. U prilici ste posetiti Phi Phi ostrvo kao i zaliv Maya Bay - rajsko ostrvo iz filma "Plaža"  

od 1250
Cene garantovana za prijave do 3 meseca pred putovanje, a zatim zavise od daljeg kretanja cena avio karata za tadu destinaciju
Organizator putovanja: "Special Travel Agency" d.o.o Beograd , OTP 32/2020 - kategorija A 25

Bangkok

Tura uključuje tri najneobičnija budistička hrama u Bangkok-u: Wat Traimit sa svojim neprocenjivim zlatnim Budom napravljenim od 5 tona čistog zlata; Wat Po, čuven po statui džinovskog Bude koji se klanja. Nastavljamo ka Velikoj Palati koja je jedan od najlepših primeraka antičke sijamske arhitekture. Nekad je bila rezidencija kraljeva Bangkoka. Ovde ćete videti veliki broj palata koje su korišćene u različite svrhe: Pogrebna palata, Palata za prijeme, Dvorana prestola, Kraljevske odaje za prijem gostiju i Wat Phra Keo, smaragdni Budin hram . Posle ovih znamenitosti idemo u Wat Arun. Hram je jedan od najznačajnijih u Bangkoku, između ostalog jer svojom arhitekturom prikazuje Planinu Meru, centar kosmosa... FOTO Galerija Bangkok

Bašta orhideja i kamp slonova

Fakultativni odlazak prema dolini Mae Sa gde ćemo posetiti jedan od kampova za obuku slonova. Vešti "Mahouti" demonstriraće način na koji se slonovi koriste za rad u džungli. Bićete zapanjeni njihovom snagom i spretnošću. Nakon toga sledi poseta farmi orhideja gde ćete uživati u veličanstevnim bojama ovog prelepog cveta koji je ujedno i zaštitni znak Tajlanda. Popodne slobodno vreme za treking, rafting i kupanje na vodopadima. Fakultativno noćenje u džungli.

Najlepša ostrva

Fakultativni odlazak na izlet ostrvo Phi Phi Island i zaliv Maya bay - rajsko ostrvo iz filma “Plaža” sa Leonardo di Kapriom. Neverovatni prizori divlje i prelepe prirode pred našim očima. Fakultativni odlazak na čuveno James Bond ostrvo i obilasci netaknutih plaža . Kupanje I ronjenje u blistavo čistoj vodi. Fakultativni izlet na ostvo Koh Samui: odlazak na magične Na Muang vodopade.

Plutajuća pijaca i hram tigrova

Celodnevni fakultativni izlet u Kanchanaburi. U ovaj simpatičan gradić turisti dolaze da bi videli most na reci Kwai, muzej koji je posvećen žrtvama Drugog svetskog rata. Nakon toga posetićemo nadaleko čuvenu Damnoen Saduak - plutajuću pijacu . Popodne ostavljeno za poznati Hram tigrova od čije blizine će vam zastati dah. Noćenje.

Tajland Mapa

Kako bi lakše razumeli kuda ćemo se kretati na ovom putovanju poklanjamo vam brošure turističke organizacije Tajlanda. Tajland Mapa

Bangkok Guide

Mapa Phuket:
Mapa Tajland Puket

Mapa Ko Pha Ngan:
Mapa Tajland Ko Pha Ngan

Trenutni kurs lokalne valute Mini recnik

1 dan Beograd

PPolazak za Bangkok sa aerodroma u Beogradu ili prevoz do aerodroma u Budimpešti, let do Bangkoka sa usputnim presedanjem.

2 dan BANGKOK Tajland

BANGKOK, Tajland:Tajland je pitoma kraljevina u jugositočnoij Aziji. Do sredine 20.veka u svim geografskim atlasima nosio je naziv Sijam. Ova budistička zemlja je značajno okrenuta religiji koju su Tajlađani usvojili još u 14. veku. Bangkok pleni sakralnim objektima ali i svojim šarmom istočne prestonice noćnog života. Nakon sletanja na Suvarnabumi aerodrom transfer i smeštanje u hotel. Fakultativni odlazak do najviše zgrade u Bangkoku - Baiyoke Sky (84 sprata) sa koje se pruža neverovatna panorama ovog uzbudljivog grada. Noćenje.

3 dan BANGKOK Tajland

BANGKOK, Tajland:Jutarnji odlazak na fakultativno razgledanje grada. Tura uključuje tri najneobičnija budistička hrama u Bangkoku prvi je Wat Po, čuven po statui džinovskog Bude koji se klanja. Nastavljamo ka Velikoj Palati koja je jedan od najlepših primeraka antičke sijamske arhitekture. Nekad je bila rezidencija kraljeva Bangkoka. Ovde ćete videti veliki broj palata koje su korišćene u različite svrhe: Pogrebna palata, Palata za prijeme, Dvorana prestola, Kraljevske odaje za prijem gostiju i Wat Phra Keo, smaragdni Budin hram . Posle ovih znamenitosti idemo u Wat Arun. Hram je jedan od najznačajnijih u Bangkoku, između ostalog jer svojom arhitekturom prikazuje Planinu Meru, centar Budističkog kosmosa… Povratak u hotel. Noćenje.

4 dan KANCHANABURI Tajland

BANGKOK-KANCHANABURI, Tajland: Celodnevni fakultativni izlet u Kanchanaburi. U ovaj simpatičan gradić turisti dolaze da bi videli most na reci Kwai, muzej koji je posvećen žrtvama Drugog svetskog rata. Nakon toga posetićemo nadaleko čuvenu Damnoen Saduak - plutajuću pijacu. Popodne ostavljeno za poznati hram tigrova od čije blizine će vam zastati dah. Noćenje.

5 dan PHUKET Tajland

PHUKET, Tajland: Pakovanje stvari i u zavisnosti od vremena leta, odlazak na aerodrom i poletanje za Phuket. Transfer do smeštaja u Phuketu. Očekuje nas kokosovo mleko, vozikanje, odbojka na plaži, kupanje, lokalna hrana… Uveče izlazimo sa hiljadama drugih turista iz čitavog sveta koji su došli na Phuket zbog sjajnog noćnog života. Tematski noćni barovi. Egzotika u svakom kadru vašeg fotoaparata. Noćenje.

6 dan PHUKET Tajland

PHUKET, Tajland : Fakultativni odlazak na izlet ostrvo Phi Phi Island i zaliv Maya bay - rajsko ostrvo iz filma “Plaža” sa Leonardo di Kapriom. Neverovatni prizori divlje i prelepe prirode pred našim očima. Slobodno vreme. Povratak u Phuket. Noćenje.

7 dan PHUKET Tajland)

PHUKET, Tajland: Fakultativni odlazak na čuveno James Bond ostrvo i obilasci netaknutih plaža. Kupanje I ronjenje u blistavo čistoj vodi. Povratak u hotel. Noćenje.

8 dan PHUKET Tajland

PHUKET, Tajland: Slobodan dan za individualne aktivnosti. Noćenje.

9 dan KOH PANGAN Tajland

PHUKET-KOH PANGAN, Tajland: Pakovanje kofera i putovanje do luke Don Sak. Na taj način ćemo sa zapadne obale preći na istočnu obalu Tajlanda. Vožnja trajektom do ostrva Koh Phangan gde nas kombi prebacuje do našeg smeštaja. Smeštaj u bungalove i odmor na plaži uz koktele. Noćenje.

10-14 dan KOH PANGAN Tajland

KOH PANGAN, Tajland: Koh Pangan je oaza prirodne lepote sa očuvanom džunglom i vodopadima u unutrašnjosti, belim peščanim plažama i tirkiznim tropskim morem. Nekada backpackerska tajna, danas alternativa komercijalnom Phuketu, ali mnogo mirnija i okrenuta prirodi. Slobodno vreme na nekoj od rajskih plaza, sa bananama i kokosima koji rastu odmah pored puta, ljubaznog lokalnog stanovništva. Imaćemo puno vremena za ispitivanje udaljenih delova ostrva, skrivenih plaža, jungle tracking ili penjanje na najvišu tačku na ostrvu gde nas ostavlja bez reči činjenica da uprkos brojnim turistima mi se nalazimo na divljem i pretežno ne naseljenom ostrvu. Večeri provodimo na plaži uz mlade ljude iz čitavog sveta. Ovo ostrvo je posebno poznato po Full Moon party-ju koji će osvojiti sva vasa čula i pojačati ih nekoliko puta jer će dobra muzika, povoljni kokteli , zvezdano nebo i bose noge u pesku učiniti svoje. Fakultativni izlet na ostvo Koh Samui: odlazak na magične Na Muang vodopade. Uvala Bo Phut sa zlatnom statuom bude , divne plaže... Predivnih šest dana na ovom ostrvu. (5 noći)

15 dan KOH PANGAN - BANGKOK

KOH PANGAN - BANGKOK (Tajland):Opraštanje sa ostrvom, pakovanje i putovanje brodom, pa zatim autobusom do železniče stanice u Surat Thaniju. Noćna vožnja spavaćim kolima do Bangkoka.

16 dan BANGKOK Tajland

BANGKOK, Tajland: Dolazak u jutrarnjim časovima. Slobodno vreme sve do kasnih večernjih sati. Rastanak sa gradom i transfer do aerodroma Suvarnabumi. Let za Beograd uz usputno presedanje.

17 dan Beograd

Beograd: Dolazak u Beograd i kraj ovog nezaboranog putovanja.

od 1250
Cene garantovana za prijave do 3 meseca pred putovanje, a zatim zavise od daljeg kretanja cena avio karata za tadu destinaciju
Organizator putovanja: "Special Travel Agency" d.o.o Beograd , OTP 32/2020 - kategorija A 25

Bungalovi

Bungalovi su tip smeštaja tipičan za Tajlandska ostrva. Sobe u bungalovima su dvokrevetne i trokrevetne. Svaka soba ima sopstveno kupatilo . Nalaze u blizini plaža i uglavnom su opremljeni sa WiFi-jem.


Guest House Tajland

GUEST HOUSE je smeštajna jedinica sa minimalstičkim i jednostavnim enterijerom, ali uredna i čista, a ovaj je tip smeštaja popularan na dalekim destinacijama i podrazumeva samo uslugu noćenja. Sobe su 1/2 i 1/3 sa sopstvenim kupatilom,a većina ovih smeštaja ima Wi Fi.
od 1250
Cene garantovana za prijave do 3 meseca pred putovanje, a zatim zavise od daljeg kretanja cena avio karata za tadu destinaciju
Organizator putovanja: "Special Travel Agency" d.o.o Beograd , OTP 32/2020 - kategorija A 25
CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
  • Povratnu avio kartu na relaciji Beograd –Bangkok -Beograd, sa svim taksama
  • Smeštaj u hotelu u Bangkok na bazi 3 noćenja u 1/2 sobama
  • Smeštaj u hotelu u Puketu na bazi 4 noćenja 1/2  sobama.
  • Smeštaj u bungalovima na Koh Panganu bez klima uređaja i tople vode na bazi 6 noćenja u  1/2 sobam  (doplata za bungalove sa  klimom  i toplom vodu je 60 eur po osobi)
  • Transfere prema planu i programu puta (Avio karte za unutrašnje letove, prema programu, sa svim taksama)
  • Kompletnu organizaciju i vođenje puta
od 1250€ 10.12 - 26.12.2015
od 1250€ 10.01 - 26.01.2016
od 1250€ 04.02 - 20.02.2016
CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
  • Individualne troškove za vreme putovanja
  • Tajlandsku vizu sa jednim ulaskom (60 €)
  • Medjunarodno zdravstveno osiguranje
  • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike

 

od 1250
Cene garantovana za prijave do 3 meseca pred putovanje, a zatim zavise od daljeg kretanja cena avio karata za tadu destinaciju
Organizator putovanja: "Special Travel Agency" d.o.o Beograd , OTP 32/2020 - kategorija A 25
od 1250
Cene garantovana za prijave do 3 meseca pred putovanje, a zatim zavise od daljeg kretanja cena avio karata za tadu destinaciju
Organizator putovanja: "Special Travel Agency" d.o.o Beograd , OTP 32/2020 - kategorija A 25
© 2009-2020 puzzlegroup.org All rights reserved.