Niste registrovani? Registruj se

Kuba : Havana-Varadero-Trinidad
14 dana

KUBA...Ovo putovanje će vas vratiti u neka stara vremena koja i dalje žive na ulicama stare Havane i Trinidada. Obići ćemo istorijske delove grada koje je UNESCO uvrstio u kulturnu baštinu zbog jedinstvene kolonijalne arhitekture. Tura obuhvata duvansko srce zemlje, oblast Pinar del Rio, koja je poznata po gajenju najkvalitetnijeg duvana na svetu, ali i po jedinstvenim oblicima reljefa. Poseticemo grad Santa Claru sa svim njenim spomenicima i uspomenama na
velikog revolucionara Che Gevaru. Zatim je tu Trinidad karipski biser u kom možete spoznati svu lepotu i raskoš španske kolonijalne kulture kao i raznovrsnost kubanske istorije. Na ovom putovanju se upoznajemo sa kubanskom kulturom, tradicionalnim plesom - salsom, pušimo tompuse i svaku noć pijemo rumom bogate koktele... i potpuno poštujemo latinsku izreku te na KUBI ŽIVIMO KAO KUBANCI...Kuba je najvece ostrvo u Karipskom moru poznata je po kvalitenom rumu, cigarama i cuvenoj revoluciji koju je predvodio Fidel Kastro, sadašnji i veciti predsednik Kube. Poslednjih decenija predstavlja pravi turistički raj.Kubu prvo naseljavaju Španci u 15. veku kada je Kristifor Kolumbo proglašava španskom kolonijom. Procvat industrije duvana kao i šecerne trske će ubrzo rezultovati potrebom za novom radnom snagom te od 16. veka na Kubu doseljavaju robove iz Afrike koji ostavljaju dubok trag u kulturi i tradiciji kubanskog naroda. Pocetkom 20. veka Kuba je bila raj za bogataše i americki jet set, a po dolasku Fidel Kastra na vlast nalazi se pod sankcijama SAD-a. Kuba je jedina komunisticka država na zapadnoj hemisferi. Na Kubi vreme kao da stoji, jer je sve ostalo onako kako su amerikanci ostavili, ali cinjenica je da je to doprinelo još egzoticnijem izgledu ove karipske destinacije.

od 1450
Cena važi za prijave do 3 meseca pre početka aranžmana nakon čega će biti povećana u zavisnosti od cene avio karte
Organizator putovanja: "Special Travel Agency" d.o.o Beograd , OTP 32/2020 - kategorija A 25

Havana (Kuba)

Ffakultativni obilazak Havane turističkim autobusom. Tura kreće odstare Havane koja je pretežno sagrađena u 16. veku i uvrštena u UNESCO kulturnu baštinu zbog svoje arhitekture iz kolinijalnog perioda. Vozimo se pored Capitolia, Centralnog Parka, dok ne izađemo na Karipsko more uz koje se u dužini od 8 km proteže čuveno šetalište Malecon, glavno mesto za sastajanje i romantiku u večernjim časovima, prolazimo pored hotela Nacional i ulazimo u jedan lepo uređeni deo Havane, Vedado. Zatim stižemo do Trga Revolucije gde se upoznajemo sa kubanskom istorijom ispred statue Hose Martija. Vožnju nastavljamo do oblasti grada koja se zove Mira Mar. Moguć je fakultativan obilazak delfinarijuma u Havani. Fakultativno razgledanje stare Havane: Krećemo od Trg Katedrale, gde se nalazi nastariji hram na Kubi, Templete, kao i Castillo de la Real Fuerza. Zatim kraj trga Sv. Franje Asiškog do Trga Oružja na kojem se prodaje starinski nakit, knjige, značke... Učimo da se cenjkamo jer je na Kubi to vrlo bitna veština. Laganom šetnjom dolazimo do Starog Trga koji je posebno interesantan jer je skoro svaka kuća koja ga okružuje pretvorena u mini-muzej. Predah na trgu uz sjajnu kubansku kafu i bendove koji sviraju latino ritmove. Poseta muzeju čokolade i odlazak na najveću pijacu suvenira koja se nalazi u nekadašnjem brodogradilištu. Preko hiljadu slika različitih umetnika čini neverovatan prizor.

Kuća Hemingveja (Kuba)

Fakultativni izlet do kuće Ernesta Hemingveja „old time“ automobilima te je i sama vožna doživljaj za sebe. Poluprazne flaše ruma i dalje stoje tamo gde ih je Hemingway ostavio, zajedno sa glavama antilopa koje je doneo sa safarija, a tu je i oko 9 000 knjiga, pisama i telegrafa. Sve njegove lične stvari i omiljena pisaća mašina, na kojoj je iskucao svoja brojna dela, sve je tako kako je on ostavio pre pedesetak godina kad je napustio Finca Vigia, kako se zove ovo imanje nadomak Havane i na kojem je Ernest Hemingway živeo od 1939. do 1960. godine. Danas je ova kuća muzej koji otkriva nešto od jedinstvenog životnog stila ovog velikog pisca. Nakon obilaska vraćamo se u Staru Havanu i odlazimo u restoran Florditu gde je on voleo da sedi i pije svoj omiljeni Daiquiri.

Plaža Del Este (Kuba)

Fakultativni odlazak na jednu od prelepih Havanskih plaža. Celodnevno kupanje i uživanje na moru. Slike Del Este plaže

Plaža Santa Maria (Kuba)

Fakultativni odlazak na plažu Santa Marija. Palme koje blistaju na belom pesku i kristalno čisto more Kariba, lagana muzika lokalnog benda u pozadini, dan za uživanje.

Santa Clara (Kuba)

Tokom boravka u Trinidadu imaćete prilike da na fakultativni izlet u Santa Claru gde se nalazi muzej Che Gevare, Cinfuegos gde u delfinarijumu imate prilike da plivate sa delfinima, Cayo Iguana – pusto rajsko ostrvo puno iguana.

Varadero (Kuba)

Fakultativni izlet u Varadero najpoznatiju turističku destinaciju na Kubi i jedan od najvećih hotelskih kompleksa na Karibima. Uverićemo se zašto je ovo raj za turiste jer preko milion turista godišnje poseti njegove peščane plaže dužine oko 20 km. Noćenje u Varaderu. Varadero SLIKE

Vinjales (Kuba)

Posle doručka možemo vam ponuditi fakutativni izlet u slikoviti Vinjales, koji se nalazi na zapadu ostrva u provinciji Pinal Del Rio. Ovaj grad lociran je u samom srcu bajkovite doline okružen neobičnim oblicima reljefa zvanim „morgote“ koji su karakterističani samo za Kubu. Ovo je jedna od najlepših prirodnih celina koje možete naći na Kubi. Odlična klima učinila je da ova oblast ima izuzetno bujnu vegetaciju i da se ovde nalaze plantaže najkvalitetnijeg duvana na svetu. Po dolasku u Vinjales,u pratnji lokalnog vodiča mi obilazimo plantaže duvana, učimo o biljkama koje rastu u ovom vegetacijskom raju, idemo na polja ananasa i kafe. Učimo o tome kako se gaji duvan, kako se mota i imamo prilike da probamo sveže umotane tompuse. Odlazak do Indijanske pećine.

Trenutni kurs lokalne valute Mini recnik

1 dan Beograd- Havana Kuba

Beograd- Havana Kuba: Polazak na Kubu sa aerodroma u Beogradu ili prevoz do aerodroma u Budimpešti, let do Havane sa presedanjem. Dolazak u Havanu, smeštaj u casa particulares (privatan smeštaj). Smeštaj se nalazi u Staroj Havani, najživopisnijem delu grada. Upoznajemo se sa gradom uz laganu šetnju po ulici Prado i idemo na svoj prvi kubanski koktel. Noćenje.

2 dan HAVANA Kuba

HAVANA Kuba: Posle doručka odlazimo na fakultativni obilazak Havane turističkim autobusom. Tura kreće od stare Havane koja je pretežno sagrađena u 16. veku i uvrštena u UNESCO kulturnu baštinu zbog svoje arhitekture iz kolinijalnog perioda. Vozimo se pored Capitolia, Centralnog Parka, dok ne izađemo na Karipsko more uz koje se u dužini od 8 km proteže čuveno šetalište Malecon, glavno mesto za sastajanje i romantiku u večernjim časovima, prolazimo pored hotela Nacional i ulazimo u jedan lepo uređeni deo Havane, Vedado. Zatim stižemo do Trga Revolucije gde se upoznajemo sa kubanskom istorijom ispred statue Hose Martija. Vožnju nastavljamo do oblasti grada koja se zove Mira Mar. Moguć je fakultativan obilazak delfinarijuma u Havani. Povratak u smeštaj. Uveče odlazak u neki od mnogobrojnih klubova. Noćenje.

3 dan PLAŽA DEL ESTE Kuba

HAVANA - PLAŽA DEL ESTE Kuba: Fakultativni odlazak na jednu od prelepih Havanskih plaža. Celodnevno kupanje i uživanje na moru. Uveče odlazak u čuvenu Casa de le Musicu, najpoznatiju diskoteku u gradu u kojoj često gostuju svetske zvezde latino scene. Noćenje.

4 dan STARA HAVANA Kuba

STARA HAVANA Kuba: Posle doručka idemo na fakultativni izlet do kuće Ernesta Hemingveja „old time“ automobilima te je i sama vožna doživljaj za sebe. Poluprazne flaše ruma i dalje stoje tamo gde ih je Hemingway ostavio, zajedno sa glavama antilopa koje je doneo sa safarija, a tu je i oko 9 000 knjiga, pisama i telegrafa. Sve njegove lične stvari i omiljena pisaća mašina, na kojoj je iskucao svoja brojna dela, sve je tako kako je on ostavio pre pedesetak godina kad je napustio Finca Vigia, kako se zove ovo imanje nadomak Havane i na kojem je Ernest Hemingway živeo od 1939. do 1960. godine. Danas je ova kuća muzej koji otkriva nešto od jedinstvenog životnog stila ovog velikog pisca. Nakon obilaska vraćamo se u Staru Havanu i odlazimo u restoran Florditu gde je on voleo da sedi i pije svoj omiljeni Daiquiri. Nakon toga idemo u obilazak stare Havane. Krećemo od Trg Katedrale, gde se nalazi nastariji hram na Kubi, Templete, kao i Castillo de la Real Fuerza. Prolazimo poredj trga Sv. Franje Asiškog do Trga Oružja na kojem se prodaje starinski nakit, knjige, značke... Učimo da se cenjkamo jer je na Kubi to vrlo bitna veština. Laganom šetnjom dolazimo do Starog Trga koji je posebno interesantan jer je skoro svaka kuća koja ga okružuje pretvorena u mini-muzej. Predah na trgu uz sjajnu kubansku kafu i bendove koji sviraju latino ritmove. Poseta muzeju čokolade i odlazak na najveću pijacu suvenira koja se nalazi u nekadašnjem brodogradilištu, ukrašenom sa preko hiljadu slika različitih umetnika čini neverovatan prizor. Slobodno vreme. Noćenje.

5 dan HAVANA-VINJALES Kuba

HAVANA-VINJALES Kuba: Posle doručka moguć fakutativni izlet u slikoviti Vinjales, koji se nalazi na zapadu ostrva u provinciji Pinal Del Rio. Ovaj grad lociran je u samom srcu bajkovite doline okružen neobičnim oblicima reljefa zvanim „morgote“ koji su karakterističani samo za Kubu. Ovo je jedna od najlepših prirodnih celina koje možete naći na Kubi. Odlična klima učinila je da ova oblast ima izuzetno bujnu vegetaciju i da se ovde nalaze plantaže najkvalitetnijeg duvana na svetu. Po dolasku u Vinjales, u pratnji lokalnog vodiča obilazimo plantaže duvana, učimo o biljkama koje rastu u ovom vegetacijskom raju, idemo na polja ananasa i kafe. Učimo o tome kako se gaji duvan, kako se mota i imamo prilike da probamo sveže umotane tompuse. Odlazak do Indijanske pećine. Povratak u Havanu. Noćenje.

6-10 dan TRINIDAD Kuba

TRINIDAD Kuba: Ujutru pakujemo stvari u prevoz i idemo u prelepi region Topes de Collntesa na južoj obali u šarmantni gradić Trinidad. Čitav grad je pod UNESCO zaštitom zbog kolonijalne arhitekture i ovde je zaista vreme stalo: niske kuće u jarkim bojama, kaldrmisane ulice, galerije na otvorenom, muškarci na konjima i zanosni ritmovi salse iz barova. Grad je okružen zelenim planinama Sierra del Escambray u zaleđu pogodnim za treking, jahanje i kupanje na mnogobrojnim vodopadima, a sa druge strane je okrenut ka trkizno blistavom Karipskom moru. Ankon plaža je pravi biser i sa plažom u Varaderu deli prvo mestu kao najlepša plaža Kube. U Trinidadu se nalazi mnoštvo muzeja, a poznat je i po odličnom noćnom provodu i jakoj muzičkoj sceni. Odavde se ide na fakultativne izlete : u Santa Claru gde se nalazi muzej Che Gevare, u Cinfuegos- gde u delfinarijumu imate prilike da plivate sa delfinima,u Cayo Iguana – pusto rajsko ostrvo puno iguana. (5 noći)

11 dan TRINIDAD - VARADERO Kuba

TRINIDAD- VARADERO Kuba: Mogućnost fakultativnog odlaska u Varadero, u neki od brojnih rizortova, sa noćenjem. Doživljaj ove , drugačije Kube će vam biti vrlo interesantno iskustvo. Noćenje.

12 dan HAVANA Kuba

HAVANA Kuba: Polazak za Havanu u ranim jutarnjim časovima. Odlazak u smeštaj i opraštanje sa gradom. Predveče fakultativni odlazak u Hotel Nacional na kabare. Noćenje.

13 dan HAVANA Kuba

HAVANA Kuba: Jutro u Havani do popodnevnog polaska na aerodrom. Let za Beograd sa presedanjem.

14 dan Beograd

Beograd: Dolazak u Beograd.

od 1450
Cena važi za prijave do 3 meseca pre početka aranžmana nakon čega će biti povećana u zavisnosti od cene avio karte
Organizator putovanja: "Special Travel Agency" d.o.o Beograd , OTP 32/2020 - kategorija A 25

Casa Particulares Kuba

CASA PARTICULARES je fraza koja označava privatan smeštaj u kućama kod kubanskih porodica i koje su uglavnom u samom centru grada.Sobe su 1/2 ili 1/3 i uglavnom imaju sopstveno kupatilo. Usluga je na bazi noćenja sa mogućnošću doplate za doručak ,ručak i večeru.


od 1450
Cena važi za prijave do 3 meseca pre početka aranžmana nakon čega će biti povećana u zavisnosti od cene avio karte
Organizator putovanja: "Special Travel Agency" d.o.o Beograd , OTP 32/2020 - kategorija A 25
CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
  • • Avionske karte sa svim taksama
  • • Smeštaj u casa particulares(privatne sobe 1/2 , 1/3)nabazi  12noćenja

(moguća je doplata za hotelski smeštaj ,a doplata zavisi od trenutne raspoloživosti kapaciteta)

  • • Autobuski prevoz na relaciji Havana-Trinidad-Havana
  • • Transfere (od aerodroma do smestaja i od smestaja do aerodroma)
  • • Organizaciju i pratnju vodiča iz agencije
od 1450€ 10.11 - 23.11.2015
od 1450€ 01.12 - 14.12.2015
od 1450€ 15.01 - 28.01.2016
od 1450€ 02.02 - 15.02.2016
CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
  • Međunarodnozdravstvenoosiguranje
  • Fakultativneizlete
  • Individualnetroškovezavremeputovanja
  • Obaveznuizlaznutaksusa Kube od 25CUC (oko 22EUR)

 

od 1450
Cena važi za prijave do 3 meseca pre početka aranžmana nakon čega će biti povećana u zavisnosti od cene avio karte
Organizator putovanja: "Special Travel Agency" d.o.o Beograd , OTP 32/2020 - kategorija A 25
od 1450
Cena važi za prijave do 3 meseca pre početka aranžmana nakon čega će biti povećana u zavisnosti od cene avio karte
Organizator putovanja: "Special Travel Agency" d.o.o Beograd , OTP 32/2020 - kategorija A 25
© 2009-2020 puzzlegroup.org All rights reserved.