Niste registrovani? Registruj se

Ohrid | 01.Maj
5 dana

Ohrid - Pre 2400 godina Ohrid je bio poznat pod imenom Lihindos, što u prevodu znači Božanska svetlost, dok današnji, ne tako spektakularan, naziv Ohrid potiče od slovenske reči “Ohrid”, prema položaju grada koji zapravo leži na hridi koja se uzdiže iznad Ohridskog jezera.

Ohridsko jezero, poznatije kao “makedonsko slatkovodno more” i “muzej živih fosila” je jezero koje je nastalo pre nekoliko miliona godina tektonskim pomeranjem zemljišta. Pored zanimljive istorije i prelepih crkava ovo mesto može da ponudi i odličan zabavni program za mlade  zbog čega smo ga i odabrali za prvomajsko putovanje. 

od 50
Kompletan cenovnik
Organizator puta: "Special Travel Agency" d.o.o Beograd , Licenca OTP 62/2011

Skoplje

Jedna od značajnijih atrakcija grada Skoplja svakako je KAMENI MOST, most preko reke Vardar koji povezuje stari i novi deo grada. Podaci o vremenu kada je izgrađen su dosta različiti i prema jednom izvoru most je izgrađen negde u šestom veku i to za vreme imperije Justinijana I. Po ovom izvoru most je dograđivan neposredno pred krunisanje Cara Dušana u tvrđavi kale u Skoplju 1346. godine pa otuda i naziv koji se isto tako često koristi, DUŠANOV MOST. Jedna od glavnih znamenitosti grada Skoplje je svakako tvrđava SKOPSKO KALE, poznato i kao tvrđava Kale ili jednostavno Kale što na turskom i znači tvrđava. Ovo istorijski veoma značajno utvrđenje nalazi se na dominantnom bregu GRADIŠTE iznad reke Vardar. Prva tvrđava podignuta je još u VI veku na brdu iznad Vardara, mestu na kojem ima tragova ljudskog prisustva još iz perioda neolita i bronzanog doba nekih 4000 godina p. n. e. Utvrđenje je podignuto od velikih kamenih blokova uzetih iz obližnjeg grada SCUPI razorenog u zemljotresu 518. godine.

Sv.Naum, Biljanini izvori

Fakultativni obilazak manastira Sv.Naum i Biljaninih Izvora. Posmatraćete ušće Crnog Drima u Ohridsko jezero, uživaćete u legendi o vili Jezerki i Biljaninim suzama, čućete otkucaje srca iz kovčega Sv.Nauma, probaćete lekovitu vodu u vrtu crkve Sv.Petke, kupićete najlepše suvenire ukrašene ohridskim biserima.

1 dan Beograd

Okupljanje putnika u kasnim popodnevnim/večernjim časovima na parkingu kod Lokomotive u Novom Sadu, na parking kod Sava Centra na Novom Beogradu ili parking kod Doma rukometa u Nišu. Vožnja preko Srbije i Makedonije sa usputnim pauzama radi odmora, osveženja i regulisanja carinskih i graničnih formalnosti.

2 dan Ohrid

Dolazak na Ohrid i smeštanje u sobe. Obilazak grada: Radionica hartije, crkva Sv.Sofije, crkva Sv.Jovana Kanea, Plaošnik, rano hrišćanska bazilika, crkva Sv.Klimenta i Pantelejmona, Samuilova tvrđava, crkva Sv.Bogorodice Perivleptos, antički amfiteatar itd. Povratak u smeštaj i spremanje za žurku. Noćenje.

3 dan Ohrid

Fakultativni obilazak manastira Sv.Naum i Biljaninih Izvora. Posmatraćete ušće Crnog Drima u Ohridsko jezero, uživaćete u legendi o vili Jezerki i Biljaninim suzama, čućete otkucaje srca iz kovčega Sv.Nauma, probaćete lekovitu vodu u vrtu crkve Sv.Petke, kupićete najlepše suvenire ukrašene ohridskim biserima. Noćenje.

4 dan Ohrid

Krstarenje Ohridskim jezerom! U večernjim časovima smo pripremili Goodbye Party u obližnjem klubu. Noćenje.

5 dan Ohrid - Skoplje - Beograd

Napuštanje smeštaja i polazak za Srbiju u jutarnjim časovima (oko 10:00h). Obilazak Skoplja: Dušanov most na Vardaru, tvrđava Kale, Mustafa-Pašina Džamija, Stari Bazar. Polazak za Niš/Beograd/Novi Sad u poslepodnevnim časovima. Dolazak u Niš/Beograd/Novi sad u kasnim večernjim časovima.

od 50
Kompletan cenovnik
Organizator puta: "Special Travel Agency" d.o.o Beograd , Licenca OTP 62/2011

De Lux Apartmani Kosta

Nalazi se u centru grada Ohrid na oko 200 metara od jezera. Studiji su za 2 i 3 osobe.

Vila Filand

Vila Filand se nalazi na oko 50 metara od jezera i na par minuta hoda od centra Ohrida. Vila je luksuzno opremljena. Poseduje kuhinju, tv lcd, wi fi, i jos mnogo toga.


Vila Funda

Vila Funda se nalazi pored jezera na par minuta hoda od strogog centra grada. Svaki studio poseduje kuhinju, kupatilo, tv, wi-fi i terasu.


Vila Kosta

Vila Kosta - Nalazi se blizu ulaza u stari grad Ohrida i u neposrednoj blizini samog jezera. Vila ima dvokrevetne, trokrevetne i petokrevetne smeštajne jedinice.
od 50
Kompletan cenovnik
Organizator puta: "Special Travel Agency" d.o.o Beograd , Licenca OTP 62/2011
CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
  • Prevoz na relacijama prema programu autobusima visoke turističke kategorije (audio, video, A/C, tv/dvd),
  • Tri noćenja u smeštaju iz tabele,
  • Usluge pratioca grupe za sve vreme aranžmana,
  • Organizacioni i drugi troškovi agencije.
od 50€ 28.04 - 02.05.2018
CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
  • Boravišnu taksu - 1€ po noći (plaća se u agenciji),
  • Međunarodno putno i zdravstveno osiguranje 700rsd (Osigurana suma 30.000 evra, Uniqa osiguranje),
  • Fakultativne troškove (Obilazak manastira Sveti Naum i Biljaninih izvora, Krstarenje ohridskim jezerom)
  • Individualne troškove putnika.

*Polazak iz Novog Sada će biti realizovan ako bude min 15 osoba.
*Za SOPSTVENI PREVOZ cena se umanjuje 15€ na NI cenu.
*Izražena cena je važeća za aktivne članove Puzzle Group.

od 50
Kompletan cenovnik
Organizator puta: "Special Travel Agency" d.o.o Beograd , Licenca OTP 62/2011
od 50
Kompletan cenovnik
Organizator puta: "Special Travel Agency" d.o.o Beograd , Licenca OTP 62/2011
© 2011-2018 puzzlegroup.org All rights reserved.