Niste registrovani? Registruj se

Ohrid | 01.Maj
5 dana

Ohrid - Pre 2400 godina Ohrid je bio poznat pod imenom Lihindos, što u prevodu znači Božanska svetlost, dok današnji, ne tako spektakularan, naziv Ohrid potiče od slovenske reči “Ohrid”, prema položaju grada koji zapravo leži na hridi koja se uzdiže iznad Ohridskog jezera.

Ohridsko jezero, poznatije kao “makedonsko slatkovodno more” i “muzej živih fosila” je jezero koje je nastalo pre nekoliko miliona godina tektonskim pomeranjem zemljišta. Pored zanimljive istorije i prelepih crkava ovo mesto može da ponudi i odličan zabavni program za mlade  zbog čega smo ga i odabrali za prvomajsko putovanje. 

od 65
Kompletan cenovnik
Organizator putovanja: "Special Travel Agency" d.o.o Beograd , Licenca OTP 32/2020 - kategorija A 25

Skoplje

Jedna od značajnijih atrakcija grada Skoplja svakako je KAMENI MOST, most preko reke Vardar koji povezuje stari i novi deo grada. Podaci o vremenu kada je izgrađen su dosta različiti i prema jednom izvoru most je izgrađen negde u šestom veku i to za vreme imperije Justinijana I. Po ovom izvoru most je dograđivan neposredno pred krunisanje Cara Dušana u tvrđavi kale u Skoplju 1346. godine pa otuda i naziv koji se isto tako često koristi, DUŠANOV MOST. Jedna od glavnih znamenitosti grada Skoplje je svakako tvrđava SKOPSKO KALE, poznato i kao tvrđava Kale ili jednostavno Kale što na turskom i znači tvrđava. Ovo istorijski veoma značajno utvrđenje nalazi se na dominantnom bregu GRADIŠTE iznad reke Vardar. Prva tvrđava podignuta je još u VI veku na brdu iznad Vardara, mestu na kojem ima tragova ljudskog prisustva još iz perioda neolita i bronzanog doba nekih 4000 godina p. n. e. Utvrđenje je podignuto od velikih kamenih blokova uzetih iz obližnjeg grada SCUPI razorenog u zemljotresu 518. godine.

Sv.Naum, Biljanini izvori

Fakultativni obilazak manastira Sv.Naum i Biljaninih Izvora. Posmatraćete ušće Crnog Drima u Ohridsko jezero, uživaćete u legendi o vili Jezerki i Biljaninim suzama, čućete otkucaje srca iz kovčega Sv.Nauma, probaćete lekovitu vodu u vrtu crkve Sv.Petke, kupićete najlepše suvenire ukrašene ohridskim biserima.

1 dan Beograd

Okupljanje putnika u kasnim večernjim časovima na parkingu kod Lokomotive u Novom Sadu, na parking kod Sajma u Beogradu ili parking kod Tempa u Nišu. Vožnja preko Srbije i Makedonije sa usputnim pauzama radi odmora, osveženja i regulisanja carinskih i graničnih formalnosti.

2 dan Ohrid

Dolazak na Ohrid i smeštanje u sobe. Obilazak grada: Radionica hartije, crkva Sv.Sofije, crkva Sv.Jovana Kanea, Plaošnik, rano hrišćanska bazilika, crkva Sv.Klimenta i Pantelejmona, Samuilova tvrđava, crkva Sv.Bogorodice Perivleptos, antički amfiteatar itd. Noćenje.

3 dan Ohrid

Fakultativni obilazak manastira Sv.Naum i Biljaninih Izvora. Posmatraćete ušće Crnog Drima u Ohridsko jezero, uživaćete u legendi o vili Jezerki i Biljaninim suzama, čućete otkucaje srca iz kovčega Sv.Nauma, probaćete lekovitu vodu u vrtu crkve Sv.Petke, kupićete najlepše suvenire ukrašene ohridskim biserima. Nakon ovog izleta povratak na Ohrid i fakultativno krstarenje Ohridskim jezerom! Noćenje.

4 dan Ohrid

Celodnevni fakultativni izlet, odilazak gradova Struga i Vevčani. Noćenje.

5 dan Ohrid - Skoplje - Beograd

Napuštanje smeštaja i polazak za Srbiju u jutarnjim časovima (oko 10:00h). Obilazak Skoplja: Dušanov most na Vardaru, tvrđava Kale, Mustafa-Pašina Džamija, Stari Bazar. Polazak za Niš/Beograd/Novi Sad u poslepodnevnim časovima. Dolazak u Niš/Beograd/Novi sad u kasnim večernjim časovima.

od 65
Kompletan cenovnik
Organizator putovanja: "Special Travel Agency" d.o.o Beograd , Licenca OTP 32/2020 - kategorija A 25

Apartmani Di mar

Apartmani Di mar nude smeštaj za samostalan boravak u centru Ohrida. Besplatan bežični internet je dostupan u svim sobama. U okviru objekta na raspolaganju vam je besplatan parking. Svi klimatizovani apartmani obuhvataju balkon sa pogledom na jezero i grad. Pored toga sadrže prostor za sedenje i TV sa kablovskim kanalima. Gostima je takođe na raspolaganju čajna kuhinja sa posuđem, električnim kuvalom, mikrotalasnom pećnicom i frižiderom.Apartmani Dimar se nalaze na 14 minuta hoda od Antičkog teatra u Ohridu i na 19 minuta hoda od Samuilove tvrđave. Aerodrom Ohrid je udaljen 13 km.Prema nezavisnim recenzijama, naši gosti obožavaju ovaj deo destinacije Ohrid.Parovima se posebno svidela lokacija - ocenili su je sa 10,0 za boravak udvoje


Aqua Blue

Apartmani Aqva Blue se nalaze na keju i par minuta hoda do centralnog trga. Apartmani su četvorokrevetni koji , kuhinju, kupatilo, grejanje, LCD TV


Biser

Vila Biser nudi nov, moderan smeštaj u blizini jezera, ali u neprometnoj ulici, tako da je pogodan kako za porodične ljude, tako i za mlade kojima je centar Ohrida na samo nekoliko minuta pešačenja. Vila poseduje 4 dvokrevetna studija,opremljene SAT/TV,mini kuhinjom, zasebnim kupatilom sa tuš kabinom i terasom. Parking je obezbeđen. U blizini su prelepe plaže, gradsko šetalište, Internet kafe, restorani...


Delux Apartmani Kosta

Nalazi se u centru grada Ohrid na oko 200 metara od jezera. Studiji su za 2 i 3 osobe.
Filand

Vila Filand se nalazi na oko 50 metara od jezera i na par minuta hoda od centra Ohrida. Vila je luksuzno opremljena. Poseduje kuhinju, tv lcd, wi fi.


Miše

Vila Mise se nalazi na 200m od jezera i nudi vrt, terasu i klimatizovani smeštaj sa balkonom i besplatnim WiFi internetom.Sve smeštajne jedinice sadrže prostor za sedenje, flat-screen TV sa kablovskim kanalima i sopstveno kupatilo sa fenom za kosu i tušem. Frižider i kuvalo takođe su na raspolaganju.


Vila Delfin

Vila Delfin se nalazi na šetalištu pored jezera, oko 200m od centra Ohrida. Sve sobe imaju besplatan WiFi, sopstveno kupatilo i električni čajnik.


Vila Funda

Vila Funda se nalazi pored jezera na par minuta hoda od strogog centra grada. Svaki studio poseduje kuhinju, kupatilo, tv, wi-fi i terasu.


Vila Ilija

Vila Ilija se nalazi u starom gradu u Ohridu, na 100m od Ohridskog Jezera. Sve sobe poseduju TV sa kablovskim kanalima, elektricni cajnik i sopstveno kupatilo sa tusem.

Vila Kice

Vila Kice se nalazi na 200m od jezera i 100m od centra Ohrida. Sve sobe imaju TV, mini frižider i sopstveno kupatilo. U prizemlju se nalazi zajednička kuhinja.
Vila Kosta

Vila Kosta - Nalazi se blizu ulaza u stari grad Ohrida i u neposrednoj blizini samog jezera. Vila ima dvokrevetne, trokrevetne i petokrevetne smeštajne jedinice.
Vila Marija SG

Vila Marija SG se nalazi u Starom gradu, na 100m od jezera. Svaka soba ima terasu, sopstveno kupatilo i frižider.

Vila Matej

Vila Matej se nalazi na 5 minuta hoda od centra, 150 m od jezera. Sobe imaju sopstveno kupatilo. U prizemlju se nalazi zajednicka kuhinja sa dnevnim boravkom
Vila Pop Markov

Vila Pop Markov se nalazi u Starom gradu odmah pored najposećenijih klubova, 200m od centralnog trga. Sobe imaju kupatilo, grejanje, kablovsku TV, WiFi i balkon.
od 65
Kompletan cenovnik
Organizator putovanja: "Special Travel Agency" d.o.o Beograd , Licenca OTP 32/2020 - kategorija A 25
CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
  • Prevoz na relacijama prema programu turističkim autobusima,
  • Tri noćenja u smeštaju iz tabele,
  • Usluge pratioca grupe za sve vreme aranžmana,
  • Organizacioni i drugi troškovi agencije.

od 65€ 29.04 - 03.05.2021
CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
  • Boravišnu taksu - 1€ po noći (plaća se u agenciji),
  • Međunarodno putno i zdravstveno osiguranje 700rsd
  • Fakultativne troškove (Obilazak manastira Sveti Naum i Biljaninih izvora, Krstarenje ohridskim jezerom)
  • Individualne troškove putnika.
od 65
Kompletan cenovnik
Organizator putovanja: "Special Travel Agency" d.o.o Beograd , Licenca OTP 32/2020 - kategorija A 25
od 65
Kompletan cenovnik
Organizator putovanja: "Special Travel Agency" d.o.o Beograd , Licenca OTP 32/2020 - kategorija A 25
© 2009-2021 puzzlegroup.org All rights reserved.