Niste registrovani? Registruj se

Bukurešt Uskrs
5 dana

Bukurešt Uskrs: Bukurešt je prestonica Rumunije nastala još 1459.godine zbog čega spada u red najmlađih evropskih prestonica. Osnovao ga je čuveni Vlad Cepeš  poznatiji kao Grof Drakula. Zbog svoje arhitekture koja podseća na francusku, Bukurešt nosi laskavi epitet „Malog Pariza“. Ovo je grad parkova, velikih avenija i lepe ahitekture koju su mahom izgradili francuske i italijanske arhitekte koji čak ima i svoju Trijumfalnu kapiju. Jedna od najlepših zgrada je palata Parlamenta koja je posle Pentagona druga najveća zgrada na svetu.
Grad od 1,6 miliona stanovnika leži na 2 reke, na Kolentini i Dabovici, koja formira niz od 7 jezera. Danas je ovo jedan od najmodernijih gradova u Evropi i iz godine u godinu sve atraktivnija destinacija za turiste iz celog sveta.

Najpoznatija građevina Bukurešta je zgrada parlamenta koja je  zvanično najveći, najteži i najskuplji objekat te namene na svetu. Nekadašnji Nikolae Čaušesku ga je zamislio kao svoje sedište, ali nikad nije dočekao useljenje. Ironijom sudbine, ovde danas stanuje rumunska demokratija. Pored političke, zgrada ima i muzejsku funkciju.

Bukurešt je poznat po brojnim parkovima. Najpoznatiji park ovog grada je  Cișmigiu sa svojim romantičnim veštačkim jezerom. Tu su i interesantni noviteti poput novog nacionalnog stadiona i vodenog tornja Pantelimon. Kako je ova zemlja imala svoju komunističku istoriju prepoznatljivi blokovi zgrada iz ovog vremena predstavljaju turističku atrakciju.

 

 

 

od 79
Organizator puta: "Special Travel Agency" d.o.o Beograd , Licenca OTP 62/2011

1 dan Beograd

Polazak autobusa sa parkinga preko puta buvljaka u večernjimčasovima. Noćna vožnja do Bukurešta uz kraće pauze radi regulisanja graničnih i carinskih formalnosti, odmora i osveženja.

2 dan Bukurešt

Dolazak uBukureštu prepodnevnim časovima. Info tura sa pratiocem grupe i upoznavanje grada (Trg Uniri, , Lipscani ulicu, zgrada Securitatea, Opera, Nacionalna Banka,stari istorijiski centar sa zatvorom i crkvom, zgrada ...) Nakon info ture, smeštanje u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3 dan Bukurešt

Doručak. Fakultativni panoramski obilazak rumunske prestonice u pratnji vodiča (kraljevski park Carol i Trijumfalni luk, Memorijal avijatičara, Rimski trg, mogućnost posete zgrade Parlamenta). Nakon obilaska slobodno vreme za samostalno istraživanje i individualne aktivnosti. Noćenje.

4 dan Brašov - Srbija

Doručak. Napuštanje hotela. Odlazak u najveći grad Transilvanije - Brašov i fakultativni obilazak jednog od najlepših dvoraca u Istočnoj Evropi, zamka Bran (u pratnji vodiča), u kome je 1462. godine bio zatvoren Vlad Cepeš (grof Drakula), odnosno slobodno vreme za individualne aktivnosti i obilazak grada. Uveče povratak za Beograd. Noćna vožnja.

5 dan Beograd

Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima. Kraj programa.

od 79
Organizator puta: "Special Travel Agency" d.o.o Beograd , Licenca OTP 62/2011

Bucuresti Gara de Nord

Bucuresti Gara de Nord- Hello hotel: Hotel je smešten u širem centru grada, u poslovnoj i univerzitetskoj zoni Victoria Square, udaljen samo 5 min. hoda od železničke stanice Gara de North i 10 min. vožnje od centra grada gradskim prevozom. Pripada lancu hotela Continental i raspolaže sa 1/2 i 1/2+1 sobama (bračni krevet + 1 pomoćni). Svaka soba poseduje kupatilo, klimu, kablovsku televiziju. Dodatni kapaciteti hotela: recepcija 24h, kafe, snek-bar, sef (na recepciji), soba za prtljag, besplatan bežični internet, parking.

continentalhotels.ro/Hello-Hotels

od 79
Organizator puta: "Special Travel Agency" d.o.o Beograd , Licenca OTP 62/2011
CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
 • 2 noćenja sa doručkom (švedski sto) u 1/2+1 sobama u Hello Hotelu 2* u Bukureštu,
 • Prevoz autobusima turističke kategorije (ac, tv, dvd) na navedenim relacijama prema programu,
 • Usluge pratioca grupeza sve vreme aranžmana,
 • Organizaciju putovanja u celini,
 • Info turu (obilazak grada u pratnji vodiča).
od 79€ 13.04 - 17.04.2017
CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
 • Međunarodno putno i zdravstveno osiguranje 700rsd (Osigurana suma 30000 evra, Uniqa Osiguranje)
 • Fakultativne izlete i ulaznice na lokalitete
 • Individualne troškove putnika.
 • Doplata dvokrevetnu sobu 10€
 • Doplata za polazak iz Niša 10€,
 • Doplata za polazak iz Novog Sada 6€
od 79
Organizator puta: "Special Travel Agency" d.o.o Beograd , Licenca OTP 62/2011
od 79
Organizator puta: "Special Travel Agency" d.o.o Beograd , Licenca OTP 62/2011
© 2011-2018 puzzlegroup.org All rights reserved.